سیدسعدالله رییس ساداتی، فرماندار کوثر در گفتگو با خبرنگار شبستان در اردبیل، اظهار داشت: شهدای 15 خرداد فرزندان و شاگردان مکتب حضرت علی (ع) بودند که برای دفاع از ولایت برخاستند و حضرت امیر (ع) نیز نخستین شهید ولایت است.
وی افزود: از آنجایی که قیام15 خرداد ریشه تحولات منتهی به انقلاب اسلامی ایران محسوب می شود بنابراین این روز را می توان نقطه عطفی در تاریخ سیاسی کشور به حساب آورد.
رییس ساداتی با بیان اینکه در 15 خرداد سال 42 چند اتفاق اساسی شکل گرفت که در تاریخ سیاسی کشورمان ماندگار شدند، تصریح کرد: یکی از این موارد پایان دادن به تفکرات جدایی دین از سیاست بود که توسط تنی چند از علمای حوزه های علمیه نجف و قم مطرح شده بود.
فرماندار کوثر تصریح کرد: قیام 15 خرداد 42 توانست به خواسته ها و آرزوهای دیرینه همه توده های مردمی در مخالفت با رژیم 2500 ساله شاهنشاهی جهت دهد و به نوعی موجب انسجام بخشی و وحدت رویه در حرکت و جنبش های بعدی مردم شد.
وی افزود: بسیاری از آرمان ها و اندیشه های بزرگ امام و شکل گیری نهضت اصلی ایشان در انقلاب اسلامی نشات گرفته از همین قیام 15خرداد 42 بود.
این مسئول با بیان جایگاه امام (ره) در نهضت و انقلاب اسلامی از 15 خرداد 42 تا 22 بهمن 57 و تأثیر بیانات و رهبری وی در روند جنگ تحمیلی، گفت: قبل از انقلاب جوانان مملکت را عقب نگه میداشتند و هر جا جوانی میخواست در زمینهای وارد شده و پیشرفتی به دست آورد جلوی او را میگرفتند و به جای تشویق با او برخورد میکردند.
رییس ساداتی بیان داشت: بذر مبارزه با ظلم و جور از قیام 15 خرداد در خاک سرزمین افشانده شد و پس از 15 سال که مردم مسلمان ایران با تحمل سختیها و مرارت ها آن را با اشک و خون آبیاری کردند، سرانجام در 22 بهمن 1357 سر از خاک برآورد و شکوفه و گل داد.
فرماندار کوثر اضافه کرد: انقلاب اسلامی از 15 خرداد 42 روند صعودی و اثر گذاری خود را آغاز کرد در حالی که کمتر کسی به این موضوع که مبانی این حرکت جهانگیر می شود، فکر می کرد.
وی با تاکید بر اینکه در گستره تاریخ خون شهدا مهم ترین عامل به ثمر رسیدن انقلاب های مردمی و تحول گرایانه هستند، افزود: در 15 خرداد 42 بسیاری از طلاب به خاک و خون کشیده شدند اما امروز جوشش خون های انقلابی آن ها را در رگ های فرزندان این ملت احساس می کنیم.
رییس ساداتی گفت: امام راحل در 15 خرداد 42 نهضت انقلاب را آغاز و با تحمل سختیها و تبعید و زندان همواره ایستادگی کرد و در بیانات در مناسبتهای مختلف، مردم را رهبری میکرد تا سرانجام در 22 بهمن 57 نهضت انقلاب به سرانجام رسید.
پایان پیام/
نظر شما