دموکراسی آمریکا شعار دروغینی بیش نیست

رئیس موقت مجلس با اشاره به اینکه امام آمریکا را مظهر سلطه طلبی در عصر حاضر می دانست، گفت: حمایتی که این روزها امریکا از برخی کشورهای منطقه می کند، نشان می دهد که عنوان دموکراسی امریکا شعار دروغینی بیش نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس موقت مجلس شورای اسلامی در همایش بین‌المللی اخلاق و سیاست در سیره علوی از دیدگاه امام خمینی(ره) افزود: امام خمینی، پیشوای بزرگ جمهوری اسلامی در عصر حاضر دردانه‌ای بودند که تحولات در ایران اسلامی و منطقه تحت تاثیر ایشان بود.
وی با اشاره به سالروز ولادت حضرت علی(ع) گفت: منطق حضرت علی(ع) منطق ایجاد سعادت برای بشر بود و شخصیت امام راحل کاملا با شخصیت این مرد الهی گره خورده بود. راه و روش امام تحت تاثیر سیره امام علی(ع) بود.
لاریجانی عنوان این همایش را عنوانی درست و بجا دانست و گفت: نبود اخلاق در سیاست عامل مشکلاتی است که امروز بشر با آن روبه‌روست. البته همیشه این درد با بشر همراه بوده است و همه این جنگ‌ها که خود موجب فرسایش قدرت ملت‌ها می شود ریشه در بی توجهی به اخلاق دارد. البته این موضوع در گذشته خیلی بسیط بود و نمود ظاهری روشنی داشت و اگر کشوری می خواست به کشور دیگر حمله کند با صراحت می گفت و آن بی اخلاقی که در دنیای گذشته شکل بسیطی داشت امروز پیچیده تر شده است.
وی افزود: امروز ظاهر این بی اخلاقی را بزک می کنند به طوری که خوب فهم نشود.
لاریجانی به کشورگشایی های امریکا اشاره کرد و گفت: البته او اعلام کرد که برای حل مشکل دموکراسی این کار را می کند و 140 هزار نیرو در عراق مستقر و هزار میلیارد دلار هزینه کرد. در طول این مدت 5000 سرباز امریکایی و یک میلیون عراقی کشته و مجروح شدند و امریکا که با تابلوی دموکراسی این کشور را فتح کرده بود با سرافکندگی از عراق خارج شد. البته این نبود که آنها می خواستند صدام را مجازات کنند؛ صدام که دست ساز خود آنها بود.
وی به صحبت های مسئول اطلاعات ارتش عراق اشاره کرد و افزود: سرلشکر رفیق سامرایی از درون سیستم حاکمیت عراق سخن می گوید. این شخص در کتاب خاطرات خود نوشته است: صدام فکر می کرد که در ایران انقلاب شده و هوس کرده بود که بخش هایی از ایران را اشغال کند اما عاملی که صدام را ترغیب کرد دیدار او با فرستاده امریکا بود که به او قول دادند هر نوع کمکی به صدام می کنند. صدام که حمله کرد صدامی بود که امریکایی ها او را کمک کرده بودند.
رئیس موقت مجلس گفت: برخی کشورهای غربی به صدام کمک کردند مثلا فرانسه نخستین بار جنگنده های سوپراستانتارد را به عراق اجاره داد و شوروی سابق به وی تانک و امکانات می داد و حتی بخشی از کشورهای مرتجع منطقه هم به صدام کمک های مالی می کردند. در ملاقاتی که با یکی از سران منطقه داشتم وی خود اذعان داشت که 40 میلیارد دلار به عراق کمک کرده‌اند.
لاریجانی به جنگ 33 روزه اشاره کرد و گفت: این نیز یک بی‌اخلاقی و بی‌نزاکتی در سیاست بود که از یک سو حرف از مذاکره می زدند و از سوی دیگر به دنبال جنگ افروزی بودند و این شکل مدرنی از بداخلاقی های سیاسی است.

استقلال کشورها در آینده به داشتن فناوریهای پیشرفته است

رئیس موقت مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت : بعضی وقت ها در قالب مذاکره صحبت و از آن طرف جنگ افروزی می کنند، گاهی نیز حرف از حقوق بشر می زنند، عنوانش این است که می خواهیم با سلاح های کشتارجمعی مبارزه کنیم.
لاریجانی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی فتوا صادر کرده اند که تولید و یا نگهداری سلاح های کشتارجمعی جایز نیست، کدام یک از این کشورها چنین دستور دینی محکمی دارند اما آنها به این بی توجه هستند چون هدف دیگری را دنبال می کنند. آنها مسئله شان فناوری هسته ای ایران به این معنا نیست دغدغه دیگری دارند، مسئله نخست شان این است که مسلمان ها نباید به فناوری پیشرفته دست یابند و باید همواره فرودست باشند و فناوری های پیشرفته باید دردست اندکی از کشورها باشد. ایران از خط عبور کرده است و باید جلویش بایستند چون می دانند در آینده کشورها براساس فناوری های پیشرفته رتبه بندی می شوند و استقلال کشورها در آینده به گاز و نفت نیست بلکه به داشتن فناوری های پیشرفته است از این رو باید جلوی آن سد شود.
لاریجانی گفت: یک دغدغه دیگر نیز دارند که آن مسئله فلسطین است. زمانی یکی از وزرای کشورهای عربی به ایران آمده بود که این فرد با یکی از وزرای کشورهای اروپایی مذاکرات جدی در زمینه مسئله هسته ای کرده و وی گفته بود اگر ایران بمب هسته ای هم داشته باشد ما مسئله ای نداریم مسئله اصلی ما این است که ایران از فلسطین و مقاومت دفاع می کند و نقشه های ما را در منطقه بهم می زند.
وی افزود: پس حرف هایی که در رسانه ها می زنند فریبکاری است و باطن آن مسایل دیگری است از همان جنس کشورگشایی های بسیطی که در دنیای قدیم بود و امروز شکل مدرنش طراحی شده است. اشکال هر دو سیستم در این است که حوزه اخلاق در سیاست مفقود است سیاست مجموعه ای از فریبکاری ها شده است گاهی هم می گویند که اعتماد در سیاست وجهی ندارد و به آن نیز مفتخر هستند که در واقع این طرز تفکر در حوزه سیاست غالب است.
وی افزود: بسیاری از صاحبان ادیان هم پند و اندرز داده اند هم صاحبان شریعت ها، حکما و هم دانشمندان کتاب ها نوشته اند، نصیحت الملوک نوشته اند، همین کتاب سعدی "بوستان و گلستان " مطالب فراوانی در زمینه رفتار فرمانروایان دارد اما چرا تاثیر نکرده است زیرا امروز پارادایم حاکم بر علم سیاست پارادایم اخلاق نیست بلکه نوعی سلطه طلبی است. ساز و کارها ها عوض شده و تاکتیک ها تغییر کرده و پارادایم مسلط بر عالم سیاست برتری طلبی است و هر زمانی به نحوی بروز می یابد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آن چیزی که در 14 قرن گذشته امام علی(ع) آغاز گر آن بود و در عصر حاضر امام خمینی(ره) آن پرچم را بلند کرده است از جنس نصایح نبود بلکه منطق جدیدی بود که باید آن منطق را درک کرد آن چیز از جنس نصیحت صرف نبود که حال هرکسی حاکم شد نسبت به رعایا توجه کند. باید آن منطق را شناخت و تا این منطق شناخته نشود این تعارضات وجود دارد.

ایجاد قسط و عدل در اجتماع، ماموریت همه انبیاء

رئیس موقت مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود در همایش بین المللی اخلاق و سیاست در سیره علوی از دیدگاه امام خمینی(ره) با اشاره به یکی از سفرهای اروپایی خود گفت: در ‌آن سفر یکی از مسئولان آن کشور درباره حقوق بشر صحبت می کرد که وقتی به او توضیح دادم که تفکری که امام پایه گذاری کرد بر محور سعادت ملت است، او افزود این واژه برای من مهم است زیرا نگفته اید پیشرفت و اشاره به سعادت کرده اید.
لاریجانی گفت: آن مسئول در جواب گفت که ما مشکلاتی در توسعه و پیشرفت داریم و آن بی توجهی به اخلاق است که در این خصوص ضایعات اجتماعی نیز پیدا کرده ایم.
وی اضافه کرد: آن دستگاه منطقی که امام علی(ع) و اولیای دین پایه گذاری کردند و امام راحل آن را در عصر حاضر باز احیا کرد و کار بزرگ امام هم این احیاگری بود این است که اولا بحث حاکمیت در دین نمی تواند موجه باشد جز اینکه قبول کنیم که این به معنای کامل بودن دین اسلام است زیرا حاکمیت باید با اکمال معادل شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اگر ما این مقدمه را بپذیریم باید به این نکته هم توجه کنیم که کمال یک دین صرفا توجه به وجوه فردی نیست انسان موجودی اجتماعی است و بسیاری از استعدادهای او در صحنه اجتماع به فعل تبدیل می شود از این روست که با برخی از گوشه نشینی ها و دوری از اجتماع در تفکر اسلامی مبارزه می شود زیرا انسان وقتی کامل می شود که در درون اجتماع حرکت کند.
لاریجانی با بیان اینکه بدون اجتماع، انسان نمی تواند همه استعدادهای خود را رشد دهد، گفت: ماموریت همه انبیاء این است که در اجتماع قسط و عدل ایجاد کنند.
وی با طرح این سوال که چرا به این اجتماع این قدر توجه شده است، افزود: زیرا کمال انسان بدون اجتماع رخ نمی دهد و اگر دینی بخواهد کامل باشد نمی تواند توجهش به امور فردی باشد همین تدبیری که این روزها به عنوان سکولاریزم مطرح است که دین فقط در حوزه فردیات است و اجتماع باید با مختصات دیگری سنجیده شود.
رئیس موقت مجلس شورای اسلامی گفت: این با اساس منطقی که امام دنبال می کرد متفاوت است، اگر ما دین اسلام را خاتم و کامل می دانیم در حوزه اجتماع نمی تواند بی نظر باشد.
لاریجانی افزود: تئوری اصلی تفکر اسلامی که برخی از شاگردان امام مثل شهید مطهری آن را بسط دادند این است. در بین آرای مختلف فلاسفه برخی تمرکزشان بر حوزه فردیت است و برخی مثل سوسیالیست ها و کمونیست ها اجتماع را اصالت داده و فرد را مهره دانسته اند.
لاریجانی ادامه داد: شاید بدترین ستم در دوران ما تئوری مارکسیسم است که با عنوان هدایت خواهی اجتماعی را اسیر گرفت و هیچ توجهی به فرد نکرد. آنچه که در تفکر اسلامی مبناست آن است که هر دو از وجه اصالت برخوردارند و در طول هم قرار دارند. اگر ما سعادت را برای فرد جستجو می کنیم این سعادت باید در حوزه اجتماع هم محوریت داشته باشد زیرا نمی توان انسان را به سعادت رساند بدون اینکه اجتماع زمینه آن را بتواند فراهم کند. یعنی در نظریه اسلام هم اجتماع و جامعه اصالت دارد و هم فرد و این دو در طول هم هستند.

نقطه اصلی دغدغه ذهنی امام راحل، ایجاد عدالت در جامعه

لاریجانی در ادامه سخنان خود در همایش بین المللی اخلاق در سیاست و سیره علوی از نگاه امام خمینی(ره) گفت: در واقع اگر ما در پی سعادت بشری هستیم باید بدانیم که این سعادت جایگاه معتبری باید در اجتماع داشته باشد و اجتماع به نحوی ساماندهی شود که موید این امر باشد.
رئیس موقت مجلس شورای اسلامی افزود: یک انسان نمی تواند حضور فطری را به فعل تبدیل کند مگر در یک اجتماع سالم.
لاریجانی گفت: این نکته ، نکته اساسی تفکری است که از امام علی(ع) آغاز شد و بسط یافت و افرادی مثل حضرت امام(ره) به آن توجه کردند و در عصر حاضر حرفی جدید است که منطق متفاوتی دارد.
وی با طرح این سوال که این سعادت چیست، افزود: این سعادت حتما وجوه مادی دارد یعنی پیشرفت در آن است اما نقاط کانونی آن بحث عدالت است و بحث عدالت امری است که مقوم ذاتی بحث سعادت است از این روست که دغدغه امام علی(ع) بحث عدالت است.
رئیس موقت مجلس نهم گفت: حتی زمانی که از امام علی(ع) سوال زیرکانه ای می شود که عدالت برتر است یا جود؟ ایشان عدالت را بر جود ترجیح می دهد زیرا عدالت قانون عام است و استثناست و نمی توان جامعه را براساس استثنا اداره کرد و باید با قانون عام آن را اداره کرد.
لاریجانی به خطبه شقشقیه اشاره کرد و با بیان اینکه چگونه شد که آن دریای معرفت نادیده گرفته شد و فرمانروایی مسلمانان به نحو دیگری رقم خورد، افزود: امام می گوید من بین دوراهی قرار گرفتم یکی اینکه برای اینکه حق مسلمانان محقق شود باید به تنهایی قیام و یا اینکه صبر می کردم و این صبر همچون خاری در گلو بود که من این راه را انتخاب کردم اما زمانی که مردم به سمت من آمدند من احساس کردم به وعده الهی باید توجه کنم و آن وعده این بود که در مقابل افراد ستمگر و شکمباره باید قیام می کردم.
وی گفت: امام احساس کرده اند که عدالت را باید محقق کنند اما این حکمرانی نه به نحوی است که امروز هدف قرار گرفته زیرا برای امام حکمرانی هدف نبود بلکه وسیله ای برای تحقق عدالت بود یعنی اصالت به این نیست که حکمرانی را با هر فریبی به عهده بگیرند چیزی که امروز دایر است و اصالت بر آن است که حکمرانی وسیله ای برای تحقق عدالت که یکی از ارکان سعادت است باشد.
لاریجانی گفت: بحث عدالت حدود 80 سال است که در دوران معاصر مفقودالاثر بوده و بسیاری از صاحب نظران پوزیتیویست در دنیای امروز اشاره دارند که متوجه نمی شویم عدالت چه معنایی دارد و برای ما رقابت مهم است زیرا اگر رقابت باشد عدالت هم حاصل می شود و رقابت مهم است.
وی افزود: فکر مسلط بر فلسفه سیاست و اقتصاد این بود که ما مفهومی به نام عدالت را نمی توانیم در نظام سیاسی حاکم بر دنیا تعبیه کنیم و حال باید این فکر مسلط را با تفکر حضرت علی(ع) مقایسه کنیم.
لاریجانی با بیان اینکه در سخنان امام هم همین موضوع را می توان یافت، گفت: امام از 15 خرداد که انقلاب را آغاز کرد تا سال 57 و پیروزی انقلاب، نقطه اصلی دغدغه ذهنی ایشان ایجاد عدالت در جامعه بود. توجه به محرومان و فقرا و ایجاد ساز و کارها برای این نقاط آسیب دیده از جمله اقدامات مهم در این موضوع بود.
لاریجانی با اشاره به اینکه پیش از انقلاب، شاه فقط چند شهر را آباد و بقیه جاها را رها کرده بود، گفت: بسیاری از شهرهای ایران نه جاده داشتند و نه آب و نه بهداشت و بی سوادی هم به وفور دیده می شد. امام در همان اول انقلاب دستور دادند همه باسواد شوند و نهضتی برای این موضوع در کشور بوجود آمد زیرا کلید پیشرفت در این است و توجه به نقاط محروم و این خط فکری ادامه یافت که این خود وجهی از عدالت است.

دموکراسی باید موید سعادت فرد شود

لاریجانی در ادامه سخنان خود در همایش بین المللی اخلاق در سیاست در سیره علوی از نگاه امام خمینی(ره) درخصوص موضوع اخلاق و معنویت هم گفت: اگر ما سعادت فردی و اجتماعی را در طول هم می بینیم نباید عرصه سیاسی ارزش هایی تکاملی فرد را نادیده بگیرد، یعنی اگر دموکراسی در کشور ایجاد می شود نباید آنقدر خام باشد که ارزش هایی که باعث سعادت فرد می شود نادیده گرفته شود.
رئیس موقت مجلس نهم افزود: آن دموکراسی باید موید سعادت فرد شود.
لاریجانی با طرح این موضوع که چرا مردم سالاری دینی تئوری حضرت امام بود، گفت: هیچ کدام از دموکراسی هایی که در دنیا مطرح است بدون مبنای متافیزیکی نیست وبرپایه ای از فروضی شکل گرفته است از اینرو هرگاه درباره آزادی در کشورهای مختلف صحبت می شود، حدی بر‌ آن قائل می شوند.
وی افزود: آنان برای ارزش های ملی و ارزشهایی که باعث سعادت فرد می شود اهمیت زیادی قائل نیستند و می گویند دین هم چون کالاهای فرهنگی است مثل موسیقی و چنین باوری ندارند که انسان را به سعادت می رساند و به آن توجه نمی کنند.
رئیس موقت مجلس نهم گفت: اینکه ما به مردم سالاری دینی توجه می کنیم نگاه به این نکته است که آن دموکراسی که در کشور می خواهد بوجود آید باید مقوم ارزش هایی باشد که انسان را در حوزه فرد به تکامل برساند و فرمانروایانی می توانند این کار را بکنند که خود از اخلاق و معنویت بهره مند و پایبند به آن باشند.
لاریجانی با بیان اینکه قدرت در بسیاری از وجوه فسادآور است، افزود: تربیت حکمرانان به طوری که آنها از ظرفیت و بلوغ معنوی برخوردار باشند هم مسئله ای پراهمیت در این زمینه است.
امام حکومت را وسیله سعادت افراد می‌دانست

رئیس موقت مجلس شورای اسلامی گفت: منطق امام(ره) که حکومت را وسیله سعادت افراد می دانست، در برابر منطق افرادی قرار داشت که حکومت را وسیله طمع ورزی و سلطه جویی می‌دانستند.
به گزارش خبرنگار ما، آقای لاریجانی در ادامه سخنان خود در همایش بین‌المللی اخلاق و سیاست در سیره علوی از نگاه امام خمینی(ره) افزود: امروز وقتی در دنیا می‌گویی مدیران تربیت شوند می گویند ما یک سری مدیران راهبردی داریم که باید درس‌ها را بخوانند و مدیریت کنند.
وی اضافه کرد: نمی گویند شایستگی های معنوی و اخلاقی داشته باشندمی گویند فرزانگی داشته باشند که مسائل کلان را مدیریت کنند. این تفاوت ها باعث می شود این گونه رقابت‌های مبتذل دردنیای امروز به وجود آید. به سخنان امام در بدترین شرایط بعد از پیروزی انقلاب گوش کنید، امام صحبت از توحید می کنند، وقتی انسان بر نفس خود مسلط باشد در سخت ترین شرایط خود را حفظ می کند.
رئیس موقت مجلس نهم گفت: تفاوت این دو منطق را در این رفتارها ببینیم که یکی به دنبال سعادت در مسائل زندگی است و دیگری تنها زندگی مادی را می بیند در واقع امام سعادت فرد و جامعه را در طول هم می بیند که می توانیم این موضوع را در وجوه گوناگون ایشان ملاحظه کنیم.
وی سپس به موضوع آزادی اشاره کرد و افزود: آزادی از شعارهای اصلی انقلاب اسلامی بود اما هدف نبود؛ یک وسیله بود، هدف آزادگی بود.
لاریجانی با اشاره به سخنان حضرت علی(ع) گفت: امام علی(ع) می‌فرمود که دنیا را گذرگاه می داند نه قرارگاه، که انسان‌ها در این گذرگاه دو دسته هستند؛ یک قسم خود را می فروشند و برده دنیا می شوند و قسم دیگر خود را می خرند و آزادگی پیدا می کنند.
امام آمریکا را مظهر سلطه طلبی در عصر حاضر می دانست

رئیس موقت مجلس شورای اسلامی در مراسم اختتامیه همایش اخلاق و سیاست در سیره علوی از دیدگاه امام خمینی که در مرکز همایش های صدا وسیما برگزار شد در ادامه گفت: امام خمینی (ره)آمریکا را مظهر سلطه طلبی در عصر حاضر میدانست و این مقطعی نبود. عاملی که می خواست با فشار مسلمانان را فرو دست کند.
وی گفت: دغدغه امام این بودکه مسلمانان نباید در اقتصاد، فرهنگ و سیاست فرودست باشند از این رو واژه شیطان بزرگ را برای این موجود سیاسی خلق کرد تا نسل های آینده متوجه باشند و برای آنان چراغ راهنما باشد و مراقبت کنند تا در طراحی های فریبکارانه آنان قرار نگیرند، ممکن است آنها یک دام دوستی هم بیافکنند.
رئیس موقت مجلس شورای اسلامی افزود: اما به قول سعدی از طریق این دام دوستی ، چنان کنند که هیچ دشمنی نکرده، دغدغه امام این بود که با فریبکاری سلطه جدید برای مسلمانان ایجاد نکنند.
لاریجانی گفت: یکی از مظاهر بد اخلاقی در حوزه تفکر اسلامی در میان مسلمانان وجود دارد که کم اهمیت نیست هر چند ممکن است تحریکات دیگران باشد. آن بداخلاقی ایجاد تفرقه میان مسلمانان است و هر وقت که مسلمانان قدرتی می یابند این حربه تحرک خود را آغاز می کند.
رئیس موقت مجلس شورای اسلامی گفت: آن چیزی که امام به همه مسلمانان نصیحت کرد این بود که به مسئله وحدت اسلامی توجه کنند و این نباید ذیل هیچ سیاست دیگری قرار گیرد. این گروههای افراطی که امروز در دنیای اسلامی عامل تفرقه میان مسلمانان شده اند نماد نوعی بی اخلاقی در حوزه سیاست و دین هستند، تکفیر گویی آنها افراد را از دین خارج می کند. هر جا که می بینند اسلام قدرت می یابد این گروههای تفرقه افکن با پول و امکانات سرویس های اطلاعاتی به میدان می آیند و بساط خود را پهن می کنند.
رئیس موقت مجلس شورای اسلامی افزود: در همان دورانی که جنگ 33 روزه در جریان بود ما با این مسئله مواجه شدیم و یک مرتبه درگیری شیعه و سنی را دامن زدند. هنگامی که گروه کوچکی مانند حزب الله زیر حملات رژیم صهیونیستی قرار گرفت و باید همه مسلمانان به داد انها می رسیدند عده ای گفتند اینها شیعه هستند و نباید به انها کمک کرد. در غزه هم همین مسئله رخ داد و در جنگ 22 روزه آنها عقب کشیدند در حالیکه آنها سنی بودند چرا به آنها کمکی صورت نگرفت. چیزی که در پشت سر این مسئله وجود داشت بی اخلاقی در حوزه فکر اسلامی بود ، کسانی که مدعی اسلام هستند دچار این بی اخلاقی شدند.

پایان پیام/




 

کد خبر 138841

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha