هیچ کس در رسیدگی به پرونده بیمه ایران مصون نیست

حجت الاسلام پورمحمدی با اشاره به پرونده بیمه ایران گفت: در رسیدگی به این پرونده هیچ کس مصون نیست؛ برای کسانی که پرونده آنان تکمیل شد کیفرخواست صادر شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان بازرسی کل کشور، حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی، رییس سازمان بازرسی با حضور در دانشگاه پیام نور ارومیه در جمع دانشجویان این دانشگاه با اشاره به ایام ولادت حضرت علی(ع)، گفت: خوشحالیم که جامعه اسلامی از انسانی همچون علی (ع) برخوردار است. شرافت و کرامت ما مسلمین این است که علی(ع) را داریم. انقلاب ما نیز هر چه دارد به برکت پیروی از امیرالمؤمنین علی (ع) است. امام(ره) عزیز ما هم هر چه دارد از برکت این وجود است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد: اگر انقلاب ما نیز به این همه دستاورد و عظمت و عزت نایل شد به این خاطر است که تلاش می‌کند فرهنگ علوی را حاکم کند. 15 خرداد جلوه ای از مسئولیت شناسی علوی در جامعه ما است. امام در 15 خرداد چشمه ای از رسالت مداری علوی را بروز داد و موجب خلق حادثه 15 خرداد شد و مردم پیروی کردند و پایه این انقلاب از آنجا گذاشته شد.

پورمحمدی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی گفت: کشوری که در مقطع انقلاب صد و سی یا صد و هفتاد هزار دانشجو داشت امروز به مرز چهار میلیون می‌رسد. این مسئله بسیار حائز اهمیت است. هم اکنون رشد تولید علم در ایران یازده برابر متوسط تولید علم در دنیا است. این مسئله نشان دهنده آن است که سرعت رشد ما در زمینه علمی بالا است. تمامی این موفقیت‌ها مرهون فراهم شدن فضای آموزشی و علمی در کشور به برکت انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه باید جامعه اسلامی نمونه و الگو باشد، گفت: زنان ما باید نمونه و الگو باشند. امروز یکی از چالش‌های دنیا زنان هستند. اما ما مفتخریم که جایگاه و حضور زنان در انقلاب اسلامی برگ برنده ما است. حرف ما این بود که انسان‌ها باید سالم و پاک زندگی کنند. قرار نیست که انسان‌ها از غافله علم و صنعت عقب بمانند. زن و مرد باید در جایگاه خود در سلامت و پاکی به ایفای نقش خود بپردازد؛ این پیام انقلاب است.

رئیس سازمان بازرسی افزود: دشمن فکر می‌کرد که مسئله قومیت‌ها عامل چالش ما خواهد بود. اما امروز آذری‌ها تاج افتخار ملت ایران هستند. مردم آذربایجان نشان دادند که پیوند و تعلقشان به این سرزمین و این فرهنگ اگر بیشتر از همه اقوام نباشد کمتر نیست. این‌ها ارزش‌های تولید شده انقلاب اسلامی است. این‌ها ارزش‌های علوی است و ما هم در آن مسیر گام برمی داریم.

 جامعه نخبگی ما نیازمند ارتباط تنگاتنگ با مسئولین است

 پورمحمدی با اشاره به اهمیت و ضرورت حضور مسئولان در دانشگاه‌ها و پاسخگویی به نسل جوان و دانشجو، گفت: مقام معظم رهبری پیوسته به مسئولان تاکید می‌کنند در جمع مردم به خصوص در دانشگاه‌ها و جمع‌های علمی حضور پیدا کرده و به مطالبات آنان پاسخ دهند. جامعه نخبگی ما نیازمند این داد و ستدها است. این اتفاق باید بیافتد. حضور مسئولین در جمع دانشجویان ضروری و لازم است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد: امسال که مقام معظم رهبری بر تولید ملی تاکید کردند حرف این است که چه کسی می‌تواند کار و سرمایه را به پربهره ترین، رقابت پذیرترین و کم هزینه‌ترین تولید برساند. این کار، کاملاً علمی است و از توان هر کسی بر نمی آید. امروز قرار است تولید ملی افزایش پیدا کند. دشمن هم این نقطه را نشانه گرفته و تلاش دارد آن را به نقطه ضعف ما تبدیل کند. فرمول کار و سرمایه، بستر تولید است. اما تبدیل کار و سرمایه به تولید هنرمندی، دانش، تخصص، پشت کار، خلاقیت و طراحی می‌خواهد که باید جامعه نخبه انجام دهد. اگر این مسئله مد نظر قرار نگیرد هم فرصت‌ها از دست می‌روند و هم هزینه زیادی بر دست ما باقی می‌ماند. اگر امروز بخواهیم شعار رهبری را محقق کنیم باید قبول کنیم که پیشتاز این تحول باید جامعه علمی باشد. البته درست است، مسئولان باید بستر را فراهم کرده و نظرات کارشناسی جامعه علمی را قبول کرده و اجرا کنند. باید مسئولان اجرایی با بخش نخبه جامعه ارتباط تنگاتنگ داشته و با رایزنی و مشورت جامعه علمی سیاست‌های خود را اتخاذ کنند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در بخش دیگر از این نشست به سؤالات دانشجویان این دانشگاه پاسخ داد.

 باید فرهنگ نظارت پذیری در جامعه جاری و ساری باشد

 پورمحمدی در پاسخ به یک دانشجو که گفت چرا با وجود این همه دستگاه های نظارتی فساد های مالی در کشور همچنان وجود دارد؟ تصریح کرد: من یک مثال ساده می‌زنم. حرف ما این است که در کشور این همه پزشک و دارو و درمان وجود دارد. اما چرا این قدر مریض و بیمار داریم. چرا که اگر به توصیه های درمانی عمل شده و مراقبت شود توصیه‌ها اثربخش است ولی اگر گوش ندهیم و توصیه های درمانی را به کار نبندیم عملاً تمام این مراکز درمانی و درمانگاه‌ها ناکارآمد خواهند بود. حرف اساسی ما در کشور این است که باید فرهنگ نظارت پذیری در جامعه جاری و ساری باشد. اگر بی نظمی در جامعه حاکم شود هر قدر پلیس راهنمایی و رانندگی داشته باشیم همچنان ترافیک بالا است.

وی افزود: یکی از مشکلات ما در کشور این است که سالی بیست و چند هزار کشته جاده ای داریم. البته این آمار در سال‌های اخیر کاهش پیدا کرده است ولی باز هم زیاد است. در سال‌هایی که من در وزارت کشور بودم این آمار حدوداً سی هزار بود که با تمهیدات نیروی انتظامی و بالا رفتن فرهنگ راهنمایی و رانندگی مقداری کاهش یافته است. نکته جالب این است که در جنگ به طور میانگین هر سال سی هزار شهید داشتیم. به عبارت دیگر آمار کشته های جاده ای ما الآن مانند کشته های جنگ است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر مبارزه با فساد گفت: همه باید مراقب شکل گیری فساد باشیم، به خصوص مدیران و کارگزاران. باید همه به این مسئله توجه کنند وگرنه ما این همه نیرو نداریم که برای هر مجموعه یک ناظر اختصاص دهیم. البته این کار هم اشتباه است چرا که باید دولت کوچک‌تر شود. بحث دیگر این که درباره مبارزه با فساد تحقیقات و کارهای نوینی در دنیا انجام شده و راهکارهایی ارائه شد که باید در کشور ما نیز از این سیستم‌ها استفاده شود.

وی با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور یک نهاد نظارتی عالی است، گفت: کار سازمان بازرسی ترویج فرهنگ نظارت پذیری است. چند مورد هم به صورت تصادفی بررسی و بازرسی می‌کنیم و اگر اشکالی دیدم تذکر و هشدار می‌دهیم. در این مسیر باید فرهنگ نظارت پذیری توسعه یابد.

در ادامه این نشست، دانشجویی پرسید سازمان بازرسی در خصوص فسادهای اخیر چه اقداماتی انجام داد که پورمحمدی در پاسخ گفت: در بررسی پرونده های اخیر کاری که انجام شد عمدتاً با همکاری مدیران سازمان بازرسی انجام شد. بخش عظیمی از گزارش‌ها و تذکرهایی که سازمان بازرسی کل کشور به دستگاه های مختلف ارائه می‌کند، آشکار نیست. به بخشی از تذکرات و هشدارهای ما توجه شد و به بخشی توجه نشد.

در فساد بانکی سه هزار میلیاردی ضعف در سیستم نظارت درون سازمانی بود

دانشجوی دیگری پرسید، ضعف نظام بازرسی در کجا بود که سه هزار میلیارد تخلف صورت گرفت؟ رئیس سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد: در فساد بانکی سه هزار میلیاردی ضعف در سیستم نظارت درون سازمانی بود. به عنوان مثال بانک صادرات سه هزار شعبه و سی هزار پرسنل دارد. جامعه بانکی بیست و یک هزار شعبه رسمی با دویست هزار کارمند دارند. این در حالی است که سازمان بازرسی در کل کشور حدود دو هزار نفر کارمند دارد. البته این به معنای ضعیف بودن سازمان بازرسی نیست. قرار نیست سازمان بازرسی کل کشور برای هر نفر یک نیرو اختصاص دهد. سازمان بازرسی تنها راهنمایی کرده و هشدار می‌دهد. اتفاقاً درباره همین گروه متخلف در پرونده سه هزار میلیاردی، سازمان بازرسی چند مورد را تذکر و هشدار داده بود؛ البته نه در مورد این پرونده، ولی مجموعه بازرسی درون سیستمی به تذکرات ما توجه نکرد. باید نظارت درون سازمانی تقویت شوند.

فساد با اجرای نظارت همگانی رخت بر می‌بندد

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در واکنش به دانشجویی که معتقد بود فشار اقتصادی امان مردم را بریده گفت: فشار اقتصادی به مردم زیاد است ولی این طور نیست که امانشان بریده شود. ملت ایران نشان داده که مقاوم و صبور است. انشاء الله از این مشکلات هم عبور خواهیم کرد. ولی راه عبور نیاز به همت همگانی دارد. البته مسئولین وظیفه جدی و اساسی دارند. سالم سازی در مدیران اصل است. اول باید مدیران سالم زندگی کنند. بازرسی و مدیریت‌ها باید سالم باشند، اما بحث سالم سازی به نظارت همگانی نیاز دارد. واژه نظارت همگانی واژه مقبول جوامع پیشرفته و سامان یافته اداری است. در ادبیات دینی ما از این واژه به عنوان امر به معروف و نهی از منکر یاد می‌شود. اگر این اصل اجرا شود حتماً فساد رخت بر می‌بندد.

رابطه با آمریکا و عدم هماهنگی بین مسئولین نظام در این قضیه، محور بعدی سؤال یکی از دانشجویان از رئیس سازمان بازرسی بود. پورمحمدی با تاکید بر این مسئله که اختلاف نظر امری مثبت است، پاسخ داد: مگر قرار است همه مسئولین مثل هم فکر کنند. ما جامعه باز هستیم. باید فکر و سلایق متفاوت داشته باشیم. مهم این است که در اجرا به یک تصمیم واحد برسیم. سیاست‌های کلی و اساسی کشور را مقام معظم رهبری با مشورت نهادهای مربوط که شورای عالی امنیت ملی و مجمع تشخیص مصلحت نظام است تصمیم می‌گیرند. به هر حال آقایان در ارائه نظرات خود آزاد بوده و نباید از بیان نظرها اشکال بگیریم. البته نباید در عمل و اجرا دوگانگی ایجاد شود. بنابراین ارائه نظرات متفاوت نه تنها ضعف نیست بلکه باید نقطه قوت در نظر گرفته شود.

دانشجویی گفت چنانچه مدرک اختلاس یا دزدی از یک نفر داشته باشیم نمی‌توانیم به کسی اعتماد کرده و برای رسیدگی آن را در اختیار کسی بگذاریم که رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ تصریح کرد: سامانه های الکترونیکی رسیدگی به شکایت سازمان بازرسی کل کشور با آدرس «bazrasi.ir» و ادارات بازرسی استان‌ها در اختیار شما است. تا امروز هر شکایتی که به دست ما رسید سعی کردیم هم به صورت جدی پیگیری کنیم و هم اجازه ندهیم هویت کسانی که اطلاعات آن را به ما داده‌اند مطرح شود.

پورمحمدی در پاسخ به این سؤال یک دانشجو که پرسید نظر شما درباره ولایت مداری احمدی نژاد چیست، گفت: نه بنده این جا در مقام داوری هستم و نه اینجا محکمه تعیین مکنونات ذهنی افراد است. اکثریت جامعه به آقای احمدی نژاد رای دادند و ایشان رئیس جمهور شدند. انتظاری که از ایشان به عنوان رئیس جمهور وجود دارد این است که طبق وظیفه‌اش عمل کند. رئیس جمهور بر ولایت پذیری تاکید دارد و قرار نیست ذهن و قلب ایشان را بخوانیم که چقدر ولایت پذیر است.

پورمحمدی در واکنش به یکی از دانشجویان که می‌گفت سفر شما انتخاباتی است، گفت: من آدم کثیر السفری هستم. در دوره بازرسی سه سفر به این استان داشتم. تا کنون به دانشگاه پیام نور نیامده بودم ولی به سایر دانشگاه های این استان رفتم. سالیان سال حضور در دو مجموعه را جدی گرفتم؛ یکی جمع دانشگاهیان و دیگری حوزویان. چنانچه برنامه‌ی داشته باشم به وقت آن اعلام خواهم کرد. ولی اشکالی ندارد که فردی برنامه های خود را مطرح کند و مشکلات مردم را بشنود. نباید مانع این رفت و آ مدها شد.

جوان باید آزاد باشد و با جسارت انتقاد خود را مطرح کند

یکی از دانشجویان انتقاداتی را به برخی مسئولین اجرایی وارد کرد. او گفت: دل مردم از مسئولین خون است. اگر جوانی بخواهد وامی بگیرد باید چندین ضامن داشته باشد و اگر نتوانست برخی از قسط‌های این وام را بپردازد تمام دارایی او ضبط می‌شود. این در حالی است که به برخی افراد وام‌های چند ده میلیونی و چند صد میلیونی داده می‌شود و مسئول مذکور در تلویزیون می‌آید و از او دفاع می‌کند. برخی از مسئولان در حال دفاع از بی آبروترین افراد هستند. مسئولی که در تلویزیون آمد و گفت من فاسدان را معرفی می‌کنم امروز از مفسدان حمایت کرده و اجازه برخورد با مفسدان را نمی‌دهد...

پورمحمدی در پاسخ به این دانشجو که از اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه ارومیه بود، گفت: اولاً ما خوشحالیم که در چنین جامعه ای زندگی می‌کنیم که جوان ما بدون لکنت زبان و استرس جدی‌ترین و شدیدترین نقدهای خود را بیان می‌کند. این از برکات انقلاب است و باید این را برای جامعه خود حفظ کنیم. باید جوانان ما مطالبات خود را بسیار جدی و قاطع بیان کنند. دغدغه شما درست و اساسی است. نگرانی‌ها هم جدی است. ولی شما را به همت همگانی دعوت می‌کنم. شما می‌گویید چه کسی باید به فکر شرایط حاضر باشد، می‌گویم من، ولی من چقدر سهم دارم. وقتی من و شما در شورای شهر کسانی را انتخاب می‌کنیم که حریم شهر را حفظ نمی‌کنند چه کسی باید پاسخگو باشد... با تأسف باید بگویم همه ما در این حوزه‌ها مسئول هستیم. نباید تنها یک طرف مسئول باشد. بسیاری از اشکالات شما اساسی و وارد است. اما فراموش نکنیم که جلوگیری از این مشکلات یک مسئولیت عمومی است. ما باید در انتخاب‌های خود دقت کرده و افراد کارآمدی را بر سر کار بیاوریم.

وی ادامه داد: نکته مهم دیگر این است که نباید مسایل را سیاه و سفید تفسیر کرد. انصاف را نباید کنار گذاشت. درباره عملکرد مسئولین باید منصف باشیم. در کشور این همه تلاش و کار می‌شود. این همه انسان‌های شریف و پاک دست در سیستم کارمی کنند. درست است که عده ای تخلف و فساد هم دارند. سعی نکنیم تمام تصویر ذهنی خود را به خاطر اقلیت خلاف کار برجسته کنیم. چون زحمت دیگران مخدوش می‌شود. بسیجیان مایه افتخار هستند. یکی از شاخص‌های بسیج دفاع از ولایت، آرمان‌های ولایت و دفاع از خطی که ولایت ترسیم کرده است. مقام معظم رهبری خط اصلاح گری را در جامعه ترسیم کردند؛ باید سعی کنیم در آن خط عمل کرده و به افراط و تفریط دچار نشویم. جوان ما باید آزاد بوده و با جسارت انتقاد خود را مطرح کند. مسئولین نیز باید انتقادات شما را پذیرفته و برای حل آن اقدام کنند. در این جهت تلاش می‌شود ولی عیب‌ها و اشکالات جدی داریم. باید کمک کنیم اشکالات را رفع کنیم.

در رسیدگی به پرونده بیمه ایران هیچ کس مصون نیست

دانشجویی به نام یکی از مسئولان در پرونده اختلاس بیمه اشاره کرد و از رئیس سازمان بازرسی پرسید که چرا در پرونده خیابان فاطمی برای این مسئول کیفرخواست صادر نشده است. پورمحمدی نیز در پاسخ تصریح کرد: تا زمانی که مدارک یک پرونده تکمیل نشود و بازپرس برای متهم قرار صادر نکرده و به دادگاه ارسال نکند، اولاً نباید نامش بیان شود. طرح نام متهم قبل از صدور قرار، غیرقانونی است. در پاسخ به سؤال شما نه می‌توانم بگویم بله و نه خیر؛ چون بردن نام افراد تخلف است. من می‌گویم حتی اگر قانون خلاف منویات ما باشد باید محترم شمرده شود. در رسیدگی به پرونده بیمه ایران هیچ کس مصون نیست؛ برای کسانی که پرونده آنان تکمیل شد کیفرخواست صادر گردید ولی هنوز پرونده برخی تکمیل نشده و برای آنان کیفرخواست صادر نشده است. وقتی کیفرخواست تکمیل شود آنان در دادگاه مطرح خواهند شد.

قائم مقام سابق بانک مرکزی نیز محور سؤال بعدی یکی از دانشجویان بود. این دانشجو می‌گفت چرا با وجود اینکه قائم مقام سابق بانک مرکزی جزو متهمان فساد بانکی سه هزار میلیاردی بود ولی همچنان در مسئولیت سابق خود ابقاء و در هیات های تصمیم گیری دولت شرکت می‌کند؟ رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به این سؤال با بیان اینکه فرد نام برده شده از مسئولیت سابق خود برکنار شده است، گفت: البته قرار نبود این فرد در جلسات تصمیم گیری دولت حاضر شود. ما نیز خبردار شدیم که وی بعضاً در جلسات تصمیم گیری حضور پیدا کرده است که با انتقاد صریح رسانه‌ها روبرو شد. نکته دیگر این که هنوز پرونده این فرد تکمیل نشده تا کیفرخواست صادر شود.

همچنین رئیس بازرسی کل کشور در واکنش به دانشجویی که معتقد بود افشاء رمز عابر بانک‌ها از سوی مدیرعامل سابق بانک ملی صورت گرفت، گفت: طبق آنچه تا کنون ادعا شده کارمند یکی از شرکت‌ها از ضعف سیستم حفاظتی یکی از بانک‌ها اطلاع پیدا کرد و آن را تذکر داده بود. ظاهراً توجه نشد و بعد از اینکه وی به خارج از کشور رفت برای اینکه حرف خود را ثابت کند تمام این رمزها را منتشر کرد.

دانشجوی دیگری با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور یک نهاد بازرسی عالی است، گفت: شما باید به انتصابات عالیه نظارت داشته باشید. آقای خاوری یک شخص دو ملیتی بود. چرا سازمان بازرسی، وزارت اطلاعات، بازرسی ریاست جمهوری، و... هیچ کس نگفتند ایشان دو ملیتی است؟! چرا یک معذرت خواهی هم نکردند؟! سؤال بعدی من این است که به نظر شما چند درصد از مسئولان بر اساس شایسته سالاری مسئولیت می‌گیرند؟! این همه گفته شد جریان انحرافی و فتنه ولی چرا همچنان همه آنان در دولت و سازمان‌های مختلف حضور دارند؟! سؤال سوم من درباره این است که چرا به پرونده روحانی آمر به معروف و نهی از منکر رسیدگی نمی‌شود؟!

سازمان بازرسی کل کشور در تعیین صلاحیت مسئولین دخالت نمی‌کند

پورمحمدی در پاسخ به این دانشجو گفت: بخشی از این مسایل در حوزه من است و بخشی در حوزه دیگران. درباره انتصاب خاوری در بانک ملی باید بگویم که سازمان بازرسی در تعیین مسئولین دخالت نمی‌کند. از طرفی هویت خاوری مسئله پنهانی بود. دستگاه های اطلاعاتی می‌گویند ما تذکر داده و گفتیم ولی توجه نکردند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سؤال دیگر این دانشجو که پرسید آیا در عزل و نصب‌ها شایسته سالاری است، گفت: پاسخ این سؤال را شما باید بدهید. شما شورای شهر را انتخاب می‌کنید و شورای شهر، شهردار انتخاب می‌کند. وقتی اعضای شورای شهر را خود ما انتخاب کردیم دیگر نمی‌توانید بگویید که این شهردار شایسته است یا خیر. شما نماینده را انتخاب کردید و نماینده وزیر انتخاب می‌کند. وزیر هم مدیرکل را انتخاب می‌کند. بنابراین دیگر شما نمی‌توانید بگویید این مدیرکل شایسته نیست. باید شما جوانان مقداری دقت و تأمل کنید تا نظام فکری، انتقادی ما ساختار روشن داشته باشد. بالاخره باید یک سیستم را قبول کرد و بر اساس آن عملکردها را ارزیابی کرد. شما فرمولی ارائه کنید که شایسته سالاری چه زمانی اتفاق می‌افتد. با چه فرمولی می‌توان بیان کرد که فلانی شایسته نیست.

وی ادامه داد: شما می‌فرمایید جریان انحرافی و فتنه گر چرا همچنان در سیستم حضور دارند. چکار باید کرد؛ شما بگویید چه بکنیم؟! شما می‌فرمایید فلان فرد فتنه گر و انحرافی است. در این صورت باید چه کنیم؟! نباید با هم دعوا کرد، باید برای این مسئله راه حل پیدا کرد. تنها راهی که باقی می‌ماند تحمل است. باید آگاهانه و صبورانه تحمل کرد و اجازه نداد افرادی که قبولشان نداریم خیلی حوزه‌شان گسترده شود. باید روشنگری کرده و سعی کنیم وظایف خود را خوب انجام دهیم تا از دست اندازی فتنه گر و انحرافی جلوگیری کنیم. باید شرایط را طوری مدیریت کرد تا دوره فتنه گر و منحرفی پایان یابد.

پورمحمدی درباره حکم روحانی آمر به معروف و ناهی از منکر، گفت: درباره این پرونده مجرمین تا مدت‌ها فراری بودند. بعد از بازداشت، یکی از آنان توسط خود روحانی بخشیده شد. این طور نیست که نظام قضایی از ناهی از منکر و آمر به معروف حمایت نکند.

پایان پیام/

کد خبر 138738

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha