روزها پشت سر هم سپری می شوند و کم کم به موسم نیمه رجب که می رسد دلها از حلاوت چشیدن چشمه خلوص به تب و تاب می افتد.چند روزی دست از دنیا و تعلقات کشیدن و به منبع خوبی ها متصل شدن چه شیرین می آید به کام حقیقت طلبان و آگاهان.
اگر مقصد و غایت سلوک، لقاى محبت و مهر خدا باشد، باید راه تهذیب نفس و عبادت حقیقى را در پیش گیرد و از هواى نفس بگریزد و در راه انس با معبود گاهى به گوشهاى خلوت پناه ببرد و دور از همه تعلقات مادى، با سوز دل و اشک چشم، تمام ناخالصی ها در سوز و گداز بسوزاند و ناب شود.
آنجایی که فقط خود را در آغوش معنویات رها می کنی و دل را در هوای ملکوتش پرواز می دهی و به منبع لایتناهی که سرچشمه هرچه زیبایی ایست متصل می شوی!
اعتکاف ،اقامت در مکانى مقدس برای تقرب به خداوند متعال و فرصتی است مناسب تا انسانى که در پیچ و خمهاى زندگی مادى غرق شده، خود را بازیابد و به قصد بهره بردن از ارزشهاى معنوى از علایق مادى دست بکشد.
در اعتکاف خانه دل را از اغیار تهى می توان کرد و نور محبت خدا را در آن جلوه گر ساخت؛ مىتوان خود را وقف عبادت کرد و لذت میهمان شدن بر سر سفره احسان و لطف الهى چشید.
آرى! "اعتکاف" فصلى است براى گریستن، براى ریزش باران رحمت، براى شستن آلودگىهاى گناه، براى تطهیر، براى نورانى ساختن دل و صفا بخشیدن به روح.
اعتکاف محدود به وقتی خاص نیست؛ تنها لازمه آن روزه گرفتن است و تقرب به در خانه دوست، اما بهترین زمان براى اعتکاف دهه آخر ماه مبارک رمضان، و ایام البیض ماه رجب آمده است.
اعتکاف در دهه آخر ماه رمضان، با آماده سازى انسان براى درک لیلة القدر و بهره بردارى از فیض این شب گرانقدر هم، بىارتباط نیست.
پیامبر (ص) از فیض روزه گرفتن در رجب می فرماید" هر کس سه روز از ماه رجب را روزه بگیرد، خداوند میان او و آتش جهنم به اندازه هفتاد سال راه فاصله مىاندازد"
پروردگار مهربان به کسى که سه روز از ماه رجب را روزه گرفته، خطاب مىکند که حق تو بر من واجب شد و دوستى و ولایتم برایت حتمى شد. اى فرشتگان! در حضور شما شهادت مىدهم که گناهان بندهام را آمرزیدهام.
پیامبر اسلام همچنین در بیان فضیلتی از اعتکاف،فرمود"معتکف، همه گناهان را در بند میکشد."
علامه مجلسی درباره کمال اعتکاف مینویسد: "کمال اعتکاف در آن است که اندیشه و دل و اعضا بر مجرد عمل صالح وقف گردد و بر در خانه خدای جلیل و در برابر اراده مقدس او به حبس درآید و به زنجیر مراقبت او به بند کشیده شود و از آن چه روزه دار از انجام آن خودداری میکند، به طور تمام و کمال بازداشته شود .
توصیهای از "علی بن ابیطالب" به معتکفین
در گفتاری از علی بن ابیطالب درباره مراقبات اعتکاف آمده است: معتکف باید در طول اعتکاف، مسجد را ترک نکند، پیوسته به ذکر خدا و تلاوت قرآن و نماز مشغول باشد. درباره مسائل دنیوی سخن نگوید. شعر نسراید. فحش و سخنان زشت بر زبانش جاری ننماید. جدال و خودنمایی نکند و هر اندازه بتواند از سخن گفتن لب فرو بندد، بهتر است.
در عصر ما که زندگى ماشینى و پیچیدگىهاى آن، دیدهگان انسان را به خود خیره کرده، روابط اجتماعى گسترده شده و خلاصه دامنه سرگرمى انسان به جلوهها و مظاهر مادى توسعه یافته است، تاکید بر نقش سازنده اعتکاف، ضرورتى دو چندان مىیابد؛ زیرا اعتکاف انس با معشوق است که زمینه را براى گسستن فرد از سرگرمىهاى پوچ فراهم مىآورد؛ انسان را با خداوند پیوند مىدهد و از آفت خدا فراموشى و از خود بیگانگى که منبع تمام آسیب هاست نگه مىدارد.
پایان پیام/
نظر شما