حجت الاسلام احمد حاج قلی، مدیر گروه فِرَق موسسه آینده روشن، در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان، به علل تعطیلی انجمن حجتیه و نظرات امام خمینی(ره) در رابطه با انجمن مذکور پرداخت و گفت: انجمن حجتیه نگاهی تک بعدی به دین مبین اسلام داشت و معتقد به جدایی دین از سیاست بود، بنابراین در این راستا، در اساس نامه انجمن، دخالت اعضاء در امور سیاسی ممنوع اعلام شده بود. به نحوی که حتی برای عضویت و ثثبت نام افراد، از آنها تعهدی مبنی بر عدم شرکت در فعالیت های سیاسی اخذ می شد.
وی تصریح کرد: اعتقاد انجمن حجتیه این بود که درزمان غیبت کبری امام زمان(عج) اساسا امکان برقراری حکومت اسلامی وجود ندارد و اصلا کسی حق ندارد در خلال این زمان حکومت اسلامی برقرار کند، از این رو آنها در برابر انقلاب موضع منفی داشتند و این درحالی بود که حضرت امام خمینی(ره) در حال پایه ریزی نهضت اسلامی بود و آنچه که به زعم حجتیه ای ها، ناممکن بود را محقق می کرد.
مدیر گروه فِرَق موسسه آینده روشن گفت: امام خمینی(ره) در برخی موارد، انجمن حجتبه را تایید کرده و این اجازه را صادر کردند که قسمتی از سهم امام زمان(عج) در راستای اهداف انجمن که همانا مبارزه با بهاییت بود، مصرف شود و این مسئله ازسوی امام راحل به شیخ محمود حلبی اعلام شد.
وی ادامه داد: این روند همچنان جاری بود تا آنکه آیت الله گرامی برای ارائه گزارشی از انجمن مذکور خدمت بنیان گذار جمهوری اسلامی، حضور می یابد و خبر از مواضع نادرست این انجمن و همچنین مخالفت با حکومت اسلامی می دهد که در این برهه امام خمینی(ره) از اجازه ای که طی آن بنا بر پرداخت بخشی از سهم امام غائب به انجمن داده بودند، عدول می کنند و می گویند: از این به بعد من این شخص را تایید نمی کنم و هیچ وقت هم تایید نخواهم نکرد(یعنی آقای حلبی).
حجت الاسلام حاج قلی اظهارکرد: بر این اساس طی نامه ای که امام راحل، در خردادماه 1350 به آیت الله گرامی نگاشتند، آورده اند:" ... راجع به شخصى که مرقوم شده بود جلساتش ضررهایى دارد؛ از وقتى مطلع شده ام، تأییدى از او نکرده ام و ان شاء اللَّه تعالى نمى کنم. در خاتمه از جنابعالى امید دعاى خیر دارم و علاقه من به امثال جنابعالى محفوظ است." که منظور امام، حلبی و جلسات انجمن حجتیّه است.
مدیر گروه فِرَق موسسه آینده روشن، در ادامه به جلد دوم کتاب صحیفه، صفحه 57 اشاره کرده و گفت: امام خمینی(ره) بعد از این جریانات در سخنرانی عنوان می کند که از تایید انجمن حجتیه برگشته اند که اظهارت ایشان در کتاب یاده شده موجود است علاوه بر آن، امام راحل بعدها در سخنرانی که مناسبتی هم با مباحث و جریانات یاده شده نداشت (روز عید فطر)، چنین عنوان می کنند: یک دسته دیگر هم که تزشان این است که بگذارید معصیت زیاد بشود تا حضرت صاحب بیاید، حضرت صاحب مگر برای چه می آید؟ حضرت صاحب می آید معصیت را بردارد. ما معصیت کنیم که او بیاید؟
حاج قلی به سخنان امام راحل و موضع امام در مقابل انحراف برخی از روحانیون منتسب و یا نزدیک به انجمن حجتیه که در "منشور روحانیت " نیز منعکس شده، اشاره و به بخشی از سخنان اما(ره) به شرحی که می آید اشاره کرد: "اما "دسته ای دیگر از روحانی نماهایی که قبل از انقلاب دین را از سیاست جدا می دانستند و سر به آستانهی دربار می ساییدند، یک مرتبه متدین شده و بر روحانیون عزیز و شریفی که برای اسلام آنهمه زجر و آوارگی و زندان و تبعید کشیدند، تهمت وهابیت و بدتر از وهابیت زدند. دیروز مقدس نماهای بی شعور می گفتند دین از سیاست جداست و مبارزه با شاه حرام است، امروز می گویند مسئولین نظام کمونیست شده اند. تا دیروز مشروب فروشی و فساد و فحشا و فسق و حکومت ظالمان برای ظهور امام زمان (ارواحنا فداه) را مفید و راهگشا می دانستند، امروز از اینکه در گوشه ای خلاف شرعی که هرگز خواست مسئولین نیست رخ می دهد، فریاد وا اسلاما سر می دهند. دیروز حجتیه ای ها مبارزه را حرام کرده بودند و در بحبوحه مبارزات تمام تلاش خود را نمودند تا اعتصاب چراغانی نیمه شعبان را به نفع شاه بشکنند، امروز انقلابی تر از انقلابی شده اند. ولایتی های دیروز که در سکوت و تحجر خود آبروی اسلام و مسلمین را ریخته اند و در عمل پشت پیامبر و اهل بیت عصمت و طهارت را شکسته اند و عنوان ولایت برایشان جز تکسب و تعیش نبوده است امروز خود را بانی و وارث ولایت نموده و حسرت ولایت دوران شاه را می خورند."
این استاد حوزه همچنین با اشاره به تعطیلی و نه انحلال انجمن در تاریخ 5/5/1362 گفت: روسای انجمن اگر می خواستند مطابق نظرات امام و ولایت فقیه جلو بروند باید دستور انحلال انجمن را می دادند و نه تعطیلی آن را و در حقیقت امام خمینی(ره) با هوشیاری دریافته بود که تعطیلی انجمن فقط به خاطر حفظ ظاهر بود؛ امام در یک جلسه خصوصی با یادآوری اینکه انجمن فعالیت خود را تعطیل کرده نه منحل، آن را بی فایده خوانده بود.
حجت الاسلام حاج قلی با گریزی به اظهارات شخصی به نام (قادری) در رادیو معارف، که از بهاییت برگشته بود، گفت: این شخص در گفته هایش از ارتباط تنگاتنگ انجمن حجتیه با بهاییت سخن گفته و چنین عنوان می کرد که انجمن اشتراکات زیادی با بهاییت داشت.
وی خاطر نشان کرد: آنچه که درمورد انجمن حجتیه می توان گفت؛ تک بعدی بودن نگرش این انجمن در رابطه با دین، انحراف در اهداف اولیه از زمان آغاز به کار انجمن و مخالفت با حکومت اسلامی و انقلاب بزرگ مردم ایران بود.
پایان پیام/
نظر شما