به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، رحمتالله پریچهر، مدیرکل دفتر میوه وزارت جهادکشاورزی، امروز(11خرداد) در اختتامیه اولین همایش ملی توتفرنگی در سنندج گفت: بعداز کردستان مازندران یک هزار و 145 هکتار ، گلستان 573 هکتار، گیلان 76 هکتار و استان البرز هم 60 هکتار سطح زیرکشت محصول توتفرنگی را دارند.
وی با بیان اینکه کشورما از نظر صادرات توتفرنگی جایگاه مناسبی ندارد، اظهارداشت: میزان و صادرات توتفرنگی در سال گذشته 3 تن بوده که این میزان بسیار کم بوده و باید به این حوزه توجه بیشتری شود.
پریچهر یکی از اهداف و برنامههای پنجم توسعه را افزایش سطح زیرکشتتوتفرنگی ذکر کرد و افزود: چهار هزار هکتار توتفرنگی باید تا پایان برنامه پنجم توسعه در کشور ایجاد شود تا این سطح به 10 هزار هکتار برسد.
وی یکی از مشکلات توتفرنگی کشور را پایین بودن تنوع ارقام این محصول خواند واز بخش خصوص خواست در راستای واردکردن ارقام با عملکرد و ماندگاری بیشتر گام بردارند.
وی عدم اطلاع باغداران در زمینه مدیریت باغ و مسائل فنی تولید، پاین بودن ضریب مکانیزاسیون در مراحل مختلف کاشت،داشت و برداشت، بالابودن قیمت تمام شده محصول را از دیگر تنگناها و مشکلات تولید توتفرنگی در کشور ذکر کرد.
مدیرکل دفتر میوه وزارت جهادکشاورزی ادامه داد: بالابودن درصد ضایعات به ویژه در مرحله بعد از برداشت، سرمایهگذاری محدود در زمینه صنایع بستهبندی و تبدیلی، کمبودسرخانه و سیستم پیشسرکننده، کمبود وسایل نقلیه مناسب و کمبود نشاء سالم از دیگر مشکلات بخش تولید توتفرنگی است.
وی به اقدامات انجام شده در زمینه تولید توت فرنگی اشاره کرد و اظهارداشت: جایگزینی ارقام قدیمی با جدید و تجاری، ترویج استفاده از پیشسردکننده در کشور و پرداخت تسهیلات برای تولید نشاء توتفرنگی را از اقدامات و فعالیتهای وزارت جهاد در زمینه افزایش تولید توت فرنگی است.
وی تصریح کرد: برنامهریزی برای تولید و توزیع نشاء توتفرنگی و اختصاص یارانه به آن، توسعه کشت گلخانهای به منظور تامین میوههای خارج از فصل و ترغیب بخش خصوصی در واردکردن ارقام تجاری از اقدامات این وزارتخانه است.
پایان پیام/
نظر شما