انتقاد آیت الله جوادی آملی از مهجور ماندن نهج البلاغه در جامعه

آیت الله جوادی آملی با ابراز تاسف از این که نهج البلاغه مانند قرآن کریم در جامعه مهجور مانده است ،افزود: اگر انسان کلام حق را بدون خوف جهنم و شوق بهشت بپذیرد و عمل کند محبوب حق می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله عبدالله جوادی آملی، امروز (11خرداد) در بزرگداشت پنجمین سالگرد ارتحال آیت الله حق شناس که در سالن اجتماعات مدرسه علمیه دارالشفاء قم برگزار شد، اظهار داشت: آیت الله حق شناس هم در خدمت کتاب مبین وهم در خدمت کتاب مکنون بود و تنها کسانی می توانند در خدمت قرآن باشند که طاهر و مطهر باشند.

 

وی با بیان اینکه نشانه ارتباط و خدمت به قرآن" تجافی از دار غرور" است، تصریح کرد: سیره و صورت آیت الله حق شناس "تجافی از دارغرور" و "شرح صدر" بود.

 

آیت الله جوادی آملی خاطرنشان کرد: شرط حرکت به سوی خداوند و مجری فیض الهی شدن تجافی است.

 

وی با اشاره به اینکه کلام الهی برای این است که مستمع متکلم را ببیند و به مقام شهود برسد، عنوان کرد: آیت الله حق شناس کلام الهی را می فهمید، می دید و در این رابطه تجافی و تجلی داشت.

 

مفسر قرآن کریم افزود: کسی که می خواهد متکلم کلام الهی را ببیند باید پرواز کند، شرط پرواز بال و پر است و حوزه های دین و مساجد محل تهیه بال و پر هستند.

 

آیت الله جوادی آملی بیان کرد: طالبان علم الهی باید بال و پر پیدا کنند تا بتوانند پرواز کنند و به شهود برسند و در غیر این صورت عمرشان تلف شده است.

 

وی با بیان اینکه انسان باید از دنیا پرواز کند، ابراز داشت: با توجه به آیاتی از سوره فاطر فرشتگان فراشان کسانی هستند که از دار غرور و طبیعت پرواز می کنند و فرشته خوی می شوند.

 

استاد فلسفه اسلامی اظهار داشت: بنا بر حدیثی از امام جواد(ع) هرکس کلامی را می شنود که آن را بپذیرد گوینده را عبادت می کند، اگر گوینده حق بگوید شنونده خداوند را عبادت می کند و اگر گوینده باطل بگوید شنوده شیطان را عبادت می کند.

 

آیت الله جوادی آملی با ابراز تاسف از اینکه کتاب ارزشمند نهج البلاغه مانند قرآن کریم در جامعه مهجور مانده است، افزود: اگر انسان کلام حق را بدون خوف جهنم و شوق بهشت بپذیرد و عمل کند محبوب حق می شود و خداوند لسان و کلام و رفتار او را خدایی می کند.

 

وی با اشاره به اینکه دل کعبه و کلید آن در اختیار صاحب دل است، عنوان کرد: اگر شیطان احرام بست تا به طواف کعبه دل برود، مردان الهی طردش می کنند و انسان های غافل به آن اجازه می دهند تا وارد شود.

 

استاد برجسته حوزه علمیه ادامه داد: شیطان با ورود به دل انسان در آنجا آشیانه می سازد، تخم می گذارد و آنها رشد می کنند و همه وجود انسان را فرا می گیرند تا جایی که چشم و زبان و رفتار انسان شیطانی شود.

 

وی تاکید کرد: اینکه انسان صالح، طیب، مومن و مشروح الصدر به جایی می رسد که لسان و چشم و گوش خدا می شود و انسان غافل لسان شیطان افسانه نیست و تفسیر کلام قرآن و اهل بیت(ع) است.

 

آیت الله جوادی آملی ابراز داشت: انسان برای مواظبت و مراقب باید یک معلم درونی و واعظ نفس داشته باشد یا خودش آن واعظ درونی بسازد، همچنین باید حرف حق را از دیگران بپذیرد و عمل کند.

 

وی خاطرنشان کرد: کسی که صدای نامحرم در او تاثیر دارد، یا به دنبال حرف بیگانگان و ستون پنجم آنها است و حرف های باطل آن ها را پذیرفته و باز گو می کند مریض است و باید طبیب آن ها را معالجه کند، نه طبیب حیوانی، طبیب نفس و طبیب روح.

 

مفسر قرآن کریم بیان داشت: باید خداوند را شناخت و اگر کسی به درون خود سر بزند خود را خواهد شناخت.

 

وی اضافه کرد: ما همواره به دنبال سیر آفاقی هستیم و در طبیعت به دنبال خداوند می گردیم، در صورتی که اگر کسی سیر انفسی داشته باشد و به درون خویش سر بزند خداوند را خواهد شناخت.
 

آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه انسان به همین سادگی و صرفا به خاطر روح مجرد احسن مخلوقات نیست، گفت: انسان مدینه فاضله است و خداوند متعال هرچه که در یک کشور عقل و عدل باید وجود داشته باشد را در درون انسان قرار داده است.

 

وی تصریح کرد: قانون، علم و فرهنگ سه خصوصیتی است که خداوند در وجود انسان قرار داده است.

 

استاد برجسته حوزه علمیه ابراز داشت: قوانین عقلانی قوه مجریه مدینه فاضله درون انسان و نفس لوامه داور و قاضی این شهر است.

 

وی درپایان یادآور شد: افرادی مانند آیت الله حق شناس با تجافی و شرح صدر این مدینه فاضله را در خود متجلی کرده و طی 80 سال عمر خود مزاحمتی برای کسی ایجاد نکرده و از خود نام خوشی باقی گذاشتند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 138507

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha