به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، یوسف اکبری فرماندار اردبیل قبل از ظهر امروز ( 11 خرداد) در جلسه هماهنگی برگزاری اجلاس بینالمللی پیرغلامان حسینی در اردبیل، با تجلیل از پیرغلامان حسینی و همچنین تلاش و زحمات دستهجات عزاداری و هیئتهای مذهبی خاطرنشان کرد: برگزاری اجلاس پیرغلامان حسینی در اردبیل فرصت مناسبی است تا در این حوزه بازنگری و نگاه واقعی و عمیق به فرصتها و آسیبهای عزاداری حسینی انجام شود تا با درک شرایط و موقعیت موجود بتوانیم گامهای اساسیتر در دفاع از آرمان حسینی و مکتب نورانی اسلام برداریم.
وی افزود: شور و عشق حسینی که در این دیار ساری و جاری است تنها متعلق به دهه اول محرم یا ایام خاصی از سال نیست بلکه دستهجات عزاداری در این شهر در هر مجلس و محفلی برقرار هستند و در نهایت عشق و عقلانیت سعی میکنند در کنار حضور گرم و صمیمی مردم جایگاه و اصالت خود را حفظ کنند.
فرماندار اردبیل بیان داشت: اردبیل در حالی میزبان کنگره بینالمللی پیر غلامان حسینی است که شهرت و آوازه ارادت به اهل بیت و مکتب امام حسین (ع) زبانزد عام و خاص است و از دیرباز این دیار را به نام عاشقان حسینی و ابوالفضل میشناسند.
اکبری به تلاشهای انجام شده برای میزبانی اجلاس بینالمللی پیرغلامان حسینی در شهر اردبیل اشاره کرد و عنوان کرد: از همت و پیگیری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل، استاندار اردبیل و مسئولان صدا و سیمای استانی و کشوری قدردانی میکنیم که به رغم تاکید برخی از استانها به ویژه گلستان در میزبانی این رویداد اردبیل را شایسته این اجلاس سراسر نور، عظمت و حکمت دانستند.
وی به ممتاز بودن پیشینه اردبیل در میزبانی این رویداد عظیم اشاره کرد و تصریح کرد: در سه روز برگزاری این اجلاس از 15 تا 17 آبان ماه امسال از هر استان 20 الی 25 پیرغلام حضور یافته و از پنج مداح بینالمللی نیز با محوریت کشور همسایه آذربایجان و حوزه قفقاز در کنار 15 مداح داخلی تجلیل میشود.
وی به رسالت بزرگ پیرغلامان در جامعه امروز اشاره و خاطرنشان کرد: مداحان، مرثیه سرایان و پیرغلامان همان طور که تاکنون توانستند وقایع کربلا و مظلومیت شهدای کربلا را به نسلهای دیگر منتقل کنند باید همچنان این حکایت عظیم را برای نسلهای آینده به یادگار بگذارند و تربیت مداحان جوان و آشنا به اصول در این را ه ،امری ضروری است.
فرماندار اردبیل در ادامه سخنان خود بیان داشت: از یک ماه پیش جلسات ستاد برگزاری این اجلاس بینالمللی با حضور استاندار آغاز شده و با برپایی دو دبیرخانه این اجلاس در تهران و اردبیل پیگیری موضوعات انجام میشود
اکبری فعالیت پنج کمیته برگزاری مراسم، تبلیغات، اطلاعرسانی و امنیت و انتظامات را خاطرنشان کرد و اظهار داشت: اگر به این اجلاس با نگاه و اولویت فرهنگی و بهرهگیری از فضایل سیره و سلوک اهل بیت نگاه کنیم به یقین برگزاری این رویداد خود فواید و ثمرات بیشماری دارد و منزلت کشور و استان اردبیل را در تحولات اخیر کشورهای اسلامی و بیداری جوامع مختلف افزونتر میکند.
اکبری اظهار داشت: اگر این اجلاس در اردبیل و به دلیل تاثیرگذاری آن در کشورهای حوزه قفقاز و آسیای میانه برگزار میشود باید بهگونهای برنامهریزیها انجام شود تا تاثیرگذاری آن در کوتاهمدت و بلندمدت مشهودتر باشد.
وی در ادامه به تجربه خوب برگزاری مراسم عزاداری مردمی عصر تاسوعا و عاشورا در اردبیل اشاره کرد و خاطر نشان کرد: ما در چند سال اخیر تجربه خوبی را در به میدان کشیدن مجلات ششگانه و سیزدهگانه و حرکت خودجوش مردم در فضای شهری در روز تاسوعا و عاشورا داریم و از ظرفیت هیئتهای مذهبی میتوانیم در بهتر برگزار شدن این اجلاس بینالمللی استفاده کنیم.
پایان پیام/
نظر شما