کاربردی کردن اخلاق اسلامی در سطح جامعه باید جدی دنبال شود

رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی، اسلامی با اشاره به اینکه اکنون دیدگاه‌های اسلامی در کانون توجهات بین المللی قرار دارد، گفت: باید برای کاربردی کردن و شناساندن اخلاق اسلامی در سطح خرد و کلان جامعه به طور جدی تلاش کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، عباس مقتدایی رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی، اسلامی، روز گذشته "29 دی" در نشست تخصصی رابطه انسان و محیط در معماری و شهرسازی که در اصفهان برگزار شد، گفت: نکته‌ای که باید به طور جدی در تمام بخش های هنر به آن توجه داشت بحث غلبه اخلاق اسلامی بر سایر اخلاق های غیر اسلامی است که باید با جدیت دنبال شود.


وی ادامه داد: غلبه اخلاق و مشی‌ اسلامی بر سایر اخلاق‌های غیر اسلامی نیازمند برنامه ریزی است و باید الگوی عملی آن در دوران معاصر ارائه شود و در دستور کار نهادهای برنامه ریز و مجری قرار گیرد.


مقتدایی با بیان اینکه وظیفه امروز ما پرداختن و کاربردی کردن اخلاق اسلامی از یک سو و شناساندن آن در سطح خرد و کلان به جامعه از سوی دیگر است، تصریح کرد: اگر زمان مناسب امروز را که دیدگاه‌های اسلامی در کانون توجهات بین المللی قرار گرفته از دست دهیم، دچار خسران مضاعف خواهیم شد.


رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی، اسلامی دستیابی به هویت اسلامی در شهر سازی را امری ضروری دانست و خاطر نشان کرد: موضوع تقویت فرهنگ، انتقال فرهنگ، فرم‌های معنادار و هنر متعالی باید به طور جدی در دستور کار نهادهای فرهنگی، هنری و عمرانی قرار گیرد.

 

یک استاد دانشگاه هنر در ادامه مراسم با اشاره به اینکه یکی از مختصات مهم هر جامعه‎ مدنی، تجّلی ارزش‎ها و باورهای مورد احترام جامعه در کالبد همان شهر است، گفت: امروزه نقش کالبد شهر در راهبرد انسان‎ها به سمت ارزش‎ها و رفتارهای خاص امر پذیرفته شده‎ای است.


عباس صنیع زاده ادامه داد: در جامعه‎ اسلامی مردم نیازمند زندگی در محیط و فضایی هستند که آنها را به سمت ارزش‎ها ببرد زیرا این امر، نقش ارزنده‎ای در اعلام هویت جامعه و تمدن دارد و در نتیجه خودآگاهی مردم و صیانت آنها را در مقابل آفت از خودبیگانگی و احساس حقارت در مقابل بیگانگان موجب می شود.
 

وی با اشاره به اینکه تاثیر محیط بر انسان موضوع جدیدی نیست و از دیرباز مورد توجه فلاسفه و مصلحین بود، گفت: معانی نمادین محیط مصنوع و عناصر آن در هر یک از تمدن‌های بشری گویای معنایی خاصی است که محیط بر ذهن انسان متبادر می کند و  ر نهایت این امر بر ادراک انسان تأثیر گذاشته و فرهنگ او را شکل خواهد داد.


صنیع زاده با اشاره به اینکه بزرگان سخنان زیادی مبنی بر تاثیر محیط بر انسان مطرح کرده‌اند ادامه داد: این مسأله یکی از جالب ترین مسائل علمی در جامعه شناسی است که تأثیر محیط طبیعی را در وضع روانی مردم با وضوح کامل مطرح کرده است.


این استاد دانشگاه هنر خاطر نشان کرد: محیط (اعم از طبیعی و مصنوع) بر انسان، تقویت و یا تضعیف اصول و ارزش های اعتقادی آن و در نهایت بر رفتار انسان، تأثیرات غیر قابل انکاری دارد.


صنیع زاده خاطر نشان کرد: محیط مصنوع در یک جامع اسلامی باید به گونه‌ای باشد تا در نهایت بتواند تاثیرات مثبت خود را بر ابعاد روحی و معنوی شهروندان در راستای تعالی و تکامل انسان ایجاد کند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 13803

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha