کشورهای 1+5 با تصورات اشتباه وارد مذاکرات نشوند

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تاکید کرد: که وارد شدن کشورهای 1+5 به مذاکرات با تصورات اشتباه می تواند مذاکرات را از توافقات صددرصدی دور کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست پرسش و پاسخ هفتگی خود که پیش از ظهر امروز سه شنبه 9 خرداد برگزار شد در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه توقف یا عدم توقف غنی سازی 20 درصدی آیا می تواند منجر به اصطکاک در مذاکرات میان ایران با کشورهای 1+5 شود یا خیر گفت: قبلاً هم اعلام کرده ایم که فعالیت های هسته ای کشور ما در چارچوب حقوق آژانس و ان پی تی انجام می شود و اینکه فعالیت های غنی سازی و داشتن چرخه سوخت و اینکه چه درصدی از غنی سازی در معاهده ان پی تی صلح آمیز معرفی می شود کاملاً روشن است و آژانس هم به عنوان یک مساله فنی کاملاً از آن اطلاع دارد.

وی افزود: خواسته ما این است که حقوقمان برای استفاده از چرخه سوخت و داشتن انرژی صلح آمیز هسته ای به رسمیت شناخته شود و ما از این مواضع خود عقب نشینی نمی کنیم.

مهمانپرست تصریح کرد: اینکه شیوه همکاری ما به چه چارچوبی ختم می شود احساس می کنیم که زمینه برای همکاری ها در حال آماده شدن می باشد و اگر کشورهای 1+5 پیشرفتهای غیرمنطقی خود را حذف کنند و بفهمند و رویکردهای فشار پاسخگو نیست قدمهای مثبتی برای رسیدن به توافق تلقی می شود.

مهمانپرست گفت: امیدواریم در مذاکرات مسکو بتوانیم دیدگاههای خود را به هم نزدیک کنیم.

رامین مهمانپرست در واکنش به گفته هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا بعد از مذاکرات بغداد در مورد اینکه تحریم های ایران بر سر جایش باقی می ماند، گفت: همانطور که دکتر جلیلی در کنفرانس مطبوعاتی خود اعلام کرد رویکرد فشار همراه با مذاکره اشتباه است و توصیه ما این است که این کشورها با تصورات اشتباه وارد مذاکرات نشوند زیرا اگر قرار بود کشور ما به خاطر فشارها و تحریمها از مواضع خود عقب نشینی کنند از همان پیروزی انقلاب اسلامی این کار را انجام می داد.

وی خاطرنشان کرد: کشورهای 1+5 با تصورات اشتباه وارد مذاکره می شوند و این ما را از توافقات صددرصدی دور می کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در ادامه نشست امروز در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری درباره اینکه اظهارات آقای آمانو قبل از مذاکرات مسکو چه تاثیری می تواند در این مذاکرات داشته باشد، گفت: بحث همکاری های دوجانبه ایران و آژانس ارتباطی با مذاکرات با کشورهای 1+5 ندارد البته شاید بتواند بر این مذاکرات تاثیر بگذارد ولی این تاثیر مستقیم نیست ما با آژانس همکاری داریم و در قبال تعهدات خود به آژانس انتظار داریم از حقوق خود بهره مند شویم.

وی ادامه داد: فعالیت های سایتهای هسته ای ما با هماهنگی کامل آژانس صورت می گیرد البته ممکن است ابهاماتی وجود داشته باشد که ما اعلام کرده ایم آماده گفتگو برای رفع ابهامات هستیم.

مهمانپرست ابراز امیدواری کرد که بحث ایران و آژانس در آینده به نتایج بهتری برسد و کشور ما بتواند از حقوق خود به ویژه در مسائل فنی بهره مند شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در مورد ارزیابی مذاکرات بغداد و پیش بینی دور جدید مذاکرات در مسکو گفت: ما در مذاکرات بغداد بحث های جامعی داشتیم شامل همکاری های بین کشورها در زمینه فعالیت های هسته ای و در بحث هسته ای مجدداً بر موضوعات اصلی مانند خلع سلاح و عدم اشاعه به عنوان حوزه مشترک برای همکاری بین کشورها و همچنین برخورداری همه کشورها از حقوق صلح آمیز هسته ای شان تاکید شد.

مهمانپرست تصریح کرد: مذاکرات مسکو می تواند گام مثبت دیگری برای تعیین چارچوب مذاکرات در یک فضای مثبت تلقی می شود.

مهمانپرست در پاسخ به این پرسش که واکنش وزارت امور خارجه نسبت به اقدامات اخیر در جمهوری آذربایجان که اقداماتی ضدایرانی و ضد اسلامی بوده است چیست؟ گفت: رژیم صهیونیستی و کسانی که با منابع جهان اسلام مخالفت دارند و فتنه انگیزی می کنند مایل به روابط حسنه بین کشورهای منطقه نیستند و تا به دام این فتنه انگیزی نیفتاده اند نیاز به درایت هوشمندی از سوی مقامات کشورهای اسلامی و همسایه دارد و از مقامات آذربایجان خواسته ایم تا با درایت با این مسائل برخورد کنند و اجازه ندهند که دو کشور که دارای منافعی مشترک هستند از این فضای مشترک همکاری بین دو کشور محروم شوند.

مهمانپرست گفت: تنها راه نجات رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آنها به تصور خودشان این است که با دامن زدن به فتنه ها راه فراری برای خود پیدا کنند و توصیه ما به کشورهای همسایه این است که با رعایت حقوق افراد و رعایت حسن همجواری طوری رفتار کنند که عواطف مردم جریحه دار نشود دولت باکو باید با این رفتارها برخورد کند و مسببان آنها را محاکمه کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در مورد برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری مصر و پیش بینی وزارت امور خارجه در این باره گفت: اصل برگزاری انتخابات و مشارکت مردم یه موقعیت مناسب برای این کشور است و فکر می کنیم موجی که در کشور مصر ایجاد شده رو به تکامل است و امیدواریم با هوشیاری مردم انتخاباتی که منجر به تشکیل دولت مردمی می شود به نتیجه مثبت برسد.

وی خاطرنشان کرد: آنچه مورد انتخاب مردم مصر باشد برای ما نیز قابل احترام است.

مهمانپرست تاکید کرد: جریانهای اسلام گرا با پیروزی در دور اول انتخابات ریاست جمهوری نشان دادند که از محبوبیت زیادی برخوردارند و مردم به خاطر انقلابی که کرده اند در دور دوم انتخابات نیز نتیجه مطلوبی را رقم می زنند.

پایان پیام/

 

کد خبر 137696

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha