به گزارش خبرنگار دفاعی شبستان، سرتیپ سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ظهر امروز در اولین همایش امنیت پایدار که در تالار غدیر وزارت کشور در حال برگزاری است، گفت: شناخت ابعاد و زوایای گوناگون امنیت از منظر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و خواسته در شرایط پیدایش عرصههای بیداری اسلامی و شوق ملتهای مسلمان در بهرهگیری از الگو و کارنامه موفق کشور ضرورتی انکارناپذیر است.
وی ادامه داد: زیرساختها و کارکردهای شکلگیری امنیت پایدار در جامعه اسلامی به عنوان اصلیترین استنباط از اسلام ناب محمدی (ص) است که منطق خود را بر تولید عزت در تعاملات افراد با جامعه انسانی در محیط ملی و بینالمللی استوار میسازد.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: بر اساس بنیادی همچون اخلاق، کرامت، مسئولیت، عدالتجویی و نفی هرگونه سلطهپذیری و تلاش و تحقق محیطی امن در تداوم پیشرفت، عدالت و معنویت آن را متعالی میسازد.
وی با بیان این مطلب که چه امنیتی را میتوان در مکتب امنیتی امام خمینی (ره) امنیت پایدار قلمداد کرد و چه عواملی موجب ظهور و پایداری احساس امنیت در جامعه میگردد، گفت: به دنبال پاسخ به این سؤالات تلاش شده است تا با برداشتی اجتهادی و تفسیری از نگاه آثار و یادگارهای بر جای مانده از امام راحل و خط امام از دیدگاههای رهبر معظم انقلاب و تکیه بر مستندات و مشاهدات موجود به تحلیلی کیفی از مبانی، اصول و کارکردهای امنیت پایدار از این مکتب ارزشمند بر دو محصول آن یعنی عزت فردی و اجتماعی جامعه اسلامی از نگاه اسلام پرداخته و بخشی از گفتمان امنیتسازی مکتب ولایتفقیه را در بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به تصویر بکشیم.
سردار سرلشکر فیروزآبادی به کلیات امنیت اشاره کرد و گفت: امنیت را میتوان آسایش و راحتی خیال و نبودن شرایط خوف و ترس در زندگی فردی و اجتماعی یا وجود مجموعه شرایطی دانست که به انسان توانایی حرکت و برنامهریزی برای تغییر وضعیت فعلی به وضعیت بهتر را میدهد.
وی با بیان این مطلب که در جهانبینی مادی امنیت فردی و اجتماعی برای سود و لذت و بقای حاکمان و صاحبان ایدئولوژی مربوط به بند کشیده میشود، گفت: لیبرال دموکراسی به یک صورت و کمونیسم و سوسیالیسم به صورت دیگر و سایر مکاتب مادی روشی آخر و غوغای جهانی امروز منشأ همین است.
وی اضافه کرد: مبارزات ضد سرمایهداری مربوط به همین دیدگاههای مادی در امنیت است.
وی با اشاره به زمینههای اساسی برقراری امنیت پایدار گفت: تربیت، تزکیه و آموزش، عدالت اجتماعی، امنیت دستهجمعی و همگانی و امنیت بینالمللی از جمله مهمترین زمینههای اساسی برقراری امنیت پایدار به شمار میرود.
به گفته رییس ستاد کل نیروهای مسلح، تجاوز، دشمنی و تعدی، ستمگری و ستمپذیری، تهدید و ارعاب، استکبار و سیاست سلطه و استثمار از جمله عوامل تهدید امنیت است.
وی گفت: قرآن کریم روحیه استکباری را نخستین عامل انحراف از فرمان الهی میشمارد تا آن را انگیزه اصلی مقاومت در برابر دعوت انبیا معرفی میکند.
گفتنی است، اولین همایش سراسری امنیت پایدار با حضور رییس ستاد کل نیروهای مسلح، جانشین فرمانده سپاه کل پاسداران انقلاب اسلامی، رییس سازمان صدا و سیما، وزیر اطلاعات و معاون اول قوه قضاییه صبح امروز کار خود را در سالن غدیر وزارت کشور آغاز کرد.
همچنین این همایش به مدت 2 روز برگزار خواهد شد که در طی این مدت به ارایه مقالات با موضوع امنیت پایدار پرداخته خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما