به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله آملی لاریجانی، رییس قوه قضاییه در جمع مدیران حفاظت و اطلاعات دادگستریهای کل استانها و سازمانهای تابعه قوه قضاییه افزود: یکی از کارهای موثر در دوره قبلی مدیریت قوه قضاییه تصمیم برای ایجاد مرکز حفاظت و اطلاعات بود که کاری بسیار مهم در حفظ استقلال دستگاه قضایی و موجب از بین بردن زمینههای دخالت احتمالی برخی نهادها و دستگاهها در قوه قضاییه بودهاست.
رییس قوه قضاییه با تشریح و تبیین جایگاه قانونی دستگاه قضایی در ایجاد مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه تاکید کرد: مطابق اصل 158 قانون اساسی ایجاد تشکیلات قضایی متناسب با اهداف مذکور در اصل 156 بر عهده رییس قوه قضاییه است و یکی از وظایف مصرح در اصل 156 قانون اساسی کشف و پیشگیری از وقوع جرم است که دستیابی به آن نیازمند ایجاد تشکیلات متناسب از سوی رییس قوه قضاییه است.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه گاهی در برخی پروندهها دستگاههای اطلاعاتی ـ امنیتی به کمک دستگاه قضایی نمیآیند، گفت: دستگاه قضایی در چنین مواقعی نمیتواند دست روی دست بگذارد و باید از طریق قانونی به وظایف خود عمل کند.
رییس قوه قضاییه تاکید کرد: تعبیر نادرستی است اگر بگوییم ایجاد تشکیلات مورد نیاز دستگاه قضایی از سوی رییس قوه قضاییه باید از طریق ارائه لایحه به دولت و مجلس صورت گیرد چرا که در اصل 157 قانون اساسی درباره شرایط ارائه لوایح قضایی به دولت و مجلس تصریح شده و معنا ندارد که دوباره در اصلی دیگر اعلام شود، رییس قوهقضاییه میتواند تشکیلات قضایی متناسب با اهداف دستگاه قضایی را ایجاد کند، آن هم از طریق ارائه لایحه در واقع در اینجا کلمه ایجاد معنی و مفهومی روشن دارد.
رییس قوه قضاییه افزود: متاسفانه هرگاه که پروندههای مهم مطرح میشود از طریق بحثهای سیاسی چنین مسائلی را پیش میکشند، تا شاید بتوانند دستگاه قضایی را از مسیر قانونی و بر حق خود دور کنند، اما باید همگان بدانند که قوه قضاییه در مسیر خود ثابت قدم است.
آیت الله آملی لاریجانی اظهار داشت: خوشبختانه قوه قضاییه با دارا بودن قضات و کارکنان شریف، کوشا و توانمند در مسیر حقی که انتخاب کرده به پیش خواهد رفت و قطعاً حاضر به پرداخت هزینههای آن نیز هست و از پرداختن هزینه در این مسیر هراسی ندارد، گرچه در گوشه و کنار این دستگاه گسترده و بزرگ، طبیعی است که خطایی هم رخ دهد، اما اصولی و اخلاقی نیست که چنین خطا و اشتباهاتی را که در همه جا رخ میدهد بزرگنمایی کنیم.
رییس قوه قضاییه سپس خطاب به مسئولان حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه از آنان خواست با رعایت و توجه جدی به مباحث اخلاقی و دینی و مراقبه و تزکیه نفس در رسیدگی به امور و وظایف خود دقت کنند که موجب ظلم و تعدی به حقوق نشود.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: رعایت حدود شرعی و اخلاقی مربوط به همه ماست و در هر پست و مقامی انسان باید مراقب باشد، اما این التزام در دستگاه قضایی به مراتب ضروریتر است، چرا که قضات و کارمندان دستگاه قضایی همواره در معرض خطر هستند و خدای ناکرده در اثر یک غفلت، از مسیر، منحرف خواهند شد.
رییس قوه قضاییه با اشاره به اینکه اولویت نخست حفاظت و اطلاعات دور نگهداشتن افراد از لغزش است، گفت: مرز بین رسیدگی و نظارت با پیشگیری باید همواره رعایت شود و باید کاری کنید که اگر فردی در اثر غفلت، در ابتدای جاده خطر و انحراف و لغزش قرار گرفت به او تذکرهای لازم داده شود تا بیشتر به خطر نیفتد واز مسیر اشتباه برگردد.
آیت الله آملی لاریجانی سپس خواستار توجه جدی حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه به بحث کارچاقکنی و دلالبازی شد و گفت: با افزایش نظارتهای ملی و استانی باید به سمتی حرکت کنیم که معضل کارچاقکنی که موجب هتک حرمت دستگاه قضایی است از بین برود.
رییس قوه قضاییه نظارت همراه با حفظ حرمت و شأن قضات و کارکنان قوه قضاییه را نیز خواستار شد و گفت: توجه به این مسئله از سوی حفاظت واطلاعات که یکی از قویترین ابزارهای نظارتی قوه قضاییه است میتواند به کاهش آسیب های قضایی منجر شود.
وی در ادامه با انتقاد از عملکرد برخی وکلا افزود: متاسفانه برخی وکلا به وظیفه اصلی خود عمل نمیکنند در حالی که اگر درست عمل کنند، از خیلی مسائل پیشگیری میشود، اما این عده التزامی به آنچه در شرایط اخذ پروانه وکالت برایشان تکلیف شده ندارند و به راحتی به نظام اسلامی از طریق مصاحبههای خود و عملکرد خود خدشه وارد میکنند که امیدواریم این روند اصلاح شود.
رییس قوه قضاییه به موضوع وجود برخی افراد به عنوان «شاهدان پولی» در اطراف دادسراها و دادگاه ها اشاره کرد و با تاکید بر لزوم برخورد با چنین پدیدهای گفت: گزارش هایی از افراد موثق و مومن به بنده رسیده است که نشان میدهد، برخی افراد به راحتی با گرفتن مبالغی شهادتهای دروغ میدهند، در حالی که شهادت دادن شرایط خاصی دارد که باید از سوی قضات لحاظ شود گرچه تعداد این افراد ممکن است معدود باشد، ولی این مسئله به صورت جدی از سوی حفاظت و اطلاعات قوهقضاییه پیگیری و اینگونه افراد شناسایی و دستگیر شوند.
رییس قوه قضاییه در پایان از رییس و دیگر مسئولین مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه تشکر کرده و توفیق روزافزون آنها را از خداوند مسئلت کرد.
در ابتدای این دیدار اصغر جهانگیر رییس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در گزارشی عملکرد شش ماهه اول سال جاری این مرکز را ارائه کرد.
وی به برگزاری 45 دوره آموزشی با هدف ارتقا سطح حفاظتی در قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: سالمسازی سیستم و نظام قضایی از آسیب ها و مقابله با تهدیدات و اقداماتی که چهره دستگاه قضایی را مشوش میکند، هدف اصلی حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه است که با توجه به وظیفه این مرکز در کشف و پیشگیری از وقوع جرم در دستور کار قرار دارد.
بنا بر گزارش اداره کل و روابط عمومی و تشریفات قوه قضایه، به گفته وی، در طول 9 ماه امسال تعداد 10 هزار و 519 فقره گزارش در زمینههای مختلف تهیه و یک هزار و 783 از این گزارشها به مراجع مسئول منعکس شده است.
رییس حفاظت اطلاعات قوه قضاییه به بازرسی از مراکز اسناد و بایگانی اشاره کرد و گفت: در این خصوص در شش ماهه امسال 40 مورد بررسی اسناد و بایگانیها وجود داشته که نقاط ضعف شناسایی و به مراجع ذیربط ارائه شده است.
جهانگیر خاطرنشان کرد: در صدد هستیم تا ضریب امنیت اماکن قضایی را بالا برده و چنانچه بودجه لازم تامین شود با خرید لوازم و تجهیزات و نصب آنها ضریب امنیتی و حفاظتی در دستگاه قضایی ارتقا خواهد یافت.
پایان پیام/
نظر شما