به گزارش خبرگزاری شبستان،گسترش حمل و نقل عمومی برای کاهش تردد وسایل نقلیه تک سرنشین و بدنبال آن کاهش میزان مصرف سوخت، ترافیک و آلودگی هوا را دارد که از برنامه های اصلی کشورهای توسعه یافته است،
در کشور ماهم در چند سال اخیر گسترش حمل و نقل عمومی مخصوصا راه اندازی خطوط brt یا اتوبوس های تندرو شتاب گرفته که گاهی اوقات شتاب آن تبعاتی را دارد که مورد توجه قرار نمی گیرد و با اعتراض های شهروندان مواجه است؛ اما در این زمینه یا گوش شنوایی نیست که بشنود یا راحت ترین راه نشنیدن است!
بعد از راه اندازی خطوط brt در معابر شهری، به تازگی شاهد گسترش این خطوط در بزرگراه های درون شهری هم هستیم. پس از بزرگراه هایی همچون چمران، اینبار نوبت بزرگراه پرترافیک رسالت است که قرار است با تقلیل عرض آن ترافیکش را روان کنند. اتفاقی که برخی کارشناسان معتقدند نه تنها مورد استفبال شهروندان قرار نمی گیرد، بلکه باعث دشوارتر شدن دسترسی آن ها به مقاصد مورد نیازشان خواهد شد.
به اعتقاد این کارشناسان، استفاده از اتوبوس های تندرو ضمن این که مسیر عبوری خودروها در خط تندرو بزرگراه را مسدود و ترافیک را در این مسیر تشدید می کند، چندان مورد استقبال قرار نمی گیرد، چرا که دسترسی ثانویه برای مسافران تدارک دیده نشده است، به طور مثال فردی که با خودرو شخصی خود قصد دارد با عبور از اتوبان رسالت به بزرگراه صیاد شیرازی رفته و مسیری فرعی در آن بزرگراه را انتخاب کند، پس از پیاده شدن در ایستگاه صیاد شیرازی، باید باقیمانده مسیر خود را به دشواری پی بگیرد، اتفاقی که باعث می شود از خیر استفاده از اتوبوس های تندرو در بزرگراه بگذرد.
از سوی دیگر، برخی کارشناسان به سابقه راه اندازی اتوبوس های تندرو در بزرگراه های چمران و اشرفی اصفهانی اشاره کرده و تاکید می کنند باتوجه به این که این مسیرها چندان مورد استقبال مسافران قرار نگرفته، می توان برای حل مشکل ترافیک بزرگراه ها راه حل های بهتری را در نظر گرفت.
خیابان های چمران و رسالت واژه مناسب تری است !
یک کارشناس ارشد ترافیک در این زمینه معتقد است: بهتراست بگوییم که همه بزرگراه هایی که در آن خطوط BRT در حال راه اندازی است دیگر ویژگی های معبر بزرگراهی را ندارند؛ مثل بزرگراه چمران که باید حداقل 3 خط و عرض هر خط 3.65 داشته باشد که الان این مولفه را ندارد. پس دیگر نمی توان گفت برزگراه چمران و رسالت؛ خیابان های چمران و رسالت واژه مناسب تری است.
همچنین رضا بزرگمهرنیا کارشناس ترافیک هم درمورد راه اندازی خطوط brt در بزرگراه ها به شبستان گفت: قاعدتا خطوط BRT برای معابر شهری مناسب است نه بزرگراهی! دلیل مناسبنبودن راهاندازی خطوط BRT در بزرگراهها عدم تأمین دسترسی در فواصل مناسب است که ورود و خروج مسافران به ایستگاه ها را با خطرات احتمالی موجه می کند و این موضوع باعث میشود تا فاصله ایستگاهها طولانی بوده و خطوط کارآیی لازم را نداشته باشند.
حال باوجود چنین اظهاراتی از سوی کارشناسان ترافیک، مدیریت شهری بر راه اندازی این خطوط اصرار داشته است؛ ضمن اینکه با آغاز عملیات احداث این خطوط بوسیله بیل مکانیکی و گریدرها در وسط بزرگراه رسالت، خط سبز میان این بزرگراه زیر و رو شده و از بین رفته است.
پارکینگ ها و فضای سبز کنار می کشند!
از سوی دیگر، رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ هم گفت: جدیدترین خط اتوبوس های تندرو، درحالی در بزرگراه رسالت راه اندازی می شود که البته پارکینگ های حاشیه ای بزرگراه و میانه سبز بزرگراه حذف می شود.
در این تهران که پیدا کردن جای پارک در حکم پیدا کردن معدن طلاست و فضای سبز که ریه های شهر هستند و تنها امید شهروندان برای تامین اکسیژن، فدا کردن دو شاخصه ارزشمند به راه اندازی یک خط اتوبوس و اشغال فضای پرترافیک بزرگراه مهمی چون رسالت ریسک بزرگی است و کسی از نتیجه اش هراسی ندارد.
هر جا ترافیک سنگین است راه اندازی BRT ضروری است؟!
اما معاون حمل نقل و ترافیک شهرداری با بیان اینکه اقدامات زیرساختی برای راهاندازی خط پنج BRT در شرق تهران در حال انجام است وعده داده که تا قبل از سال تحصیلی جدید این خط با ظرفیت کامل، ناوگان، سرپناه و پایانه در ابتدا و انتهای مسیر راهاندازی شود.
تشکری هاشمی افزود: هر کجا که ترافیک سنگین است راه اندازی BRT در آن مسیر ضروری است چرا که معنای ترافیک سنگین این است که خودروهای شخصی بخش قابل توجهی از راه را اشغال کردهآند و یک دستگاه اتوبوس با حجم بالای مسافر نمیتواند به راحتی در آن مسیر تردد کند.
با چنین توجیهی این موضوع که بزرگراه رسالت با این حجم ترافیک اگر کم عرض تر شود خدا می داند افرادی که مجبورند این مسیر را هر روز طی کنند چه مصیبتی را برای فرار از ترافیکش متحمل شوند خط brt بزرگراه رسالت هم طبق وعده ها تا قبل از مهرماه راه اندازی می شود.
حال به نظر می رسد برای مشاهده نتایج جدیدترین ابتکار مدیریت شهری برای یکی از بزرگترین شاهراه های پایتخت تنها باید بنشینیم و ببینیم چگونه با تقلیل عرض بزرگراه می شود ترافیک را روان کرد!
پایان پیام/
نظر شما