سهم بخش خصوصی در تولید برق به بیش از 18 درصد رسید

مدیر عامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران، سهم کنونی بخش خصوصی را از مجموع تولید برق کشور بیش از 18 درصد اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، میرفتاح قره‌باغ گفت: هم اکنون سهم نیروگاه‌های بخش خصوصی طرف قرارداد با شرکت مدیریت شبکه برق حدود 10 درصد و سهم نیروگاه‌های خصوصی طرف قرارداد با توانیر نیز حدود 7/8 درصد است.


وی افزود: در مجموع بیش از 18 درصد از کل ظرفیت متصل به شبکه سراسری متعلق به بخش خصوصی است و با تدابیر اتخاذ شده و با توجه به تکلیف قانونی در واگذاری نیروگاه‌ها به بخش خصوصی و غیر دولتی، امید است در سال 91 شاهد تحول اساسی در ترکیب نیروگاه‌های متعلق به بخش خصوصی و دولتی در شبکه سراسری باشیم.


مدیر عامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: در زمان حاضر بازار برق ایران یک تجربه 9 ساله را پشت سر گذاشته و اکنون بستر مناسبی برای تعمیق معاملات بازار برق و رقابتی‌تر شدن خرید و فروش برق فراهم شده است.
 

وی با اشاره به تشکیل شرکت بورس انرژی، افزود: بزودی شاهد خواهیم بود که امکان خرید و فروش برق از طریق سامانه بورس انرژی عملی شود.
 

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران ادامه داد: این شرکت تلاش کرده است با راه‌اندازی روش معاملات دو جانبه در بازار برق در سال 90، تمرینی برای ورود به بورس انرژی را برای نقش‌آفرینان فراهم کند که در این فضای معاملاتی، خریدار و فروشنده می‌توانند به صورت رقابتی وارد بازار شوند و بدون واسطه‌گری مدیریت شبکه معاملات صورت گیرد و البته با راه‌اندازی بورس انرژی این امکان فراهم می‌آید.


وی تصریح کرد: بر اساس برنامه اعلامی وزارت نیرو، باید تا پایان دولت دهم 50 درصد معاملات بازار برق از طریق فرآیند بورس انجام شود.
 

به گفته فتاح قره‌باغ، در زمان حاضر شرکت مدیریت شبکه خود را آماده کرده است که با شرکت بورس انرژی همکاری کامل را انجام دهد تا این کار بزرگ که می‌تواند عامل تحول اساسی در صنعت برق کشور باشد، به یاری ایزدمنان به نحو مناسب راه‌اندازی شود.


وی با اشاره به مزایای مهم بورس برق، گفت: قیمت برق با شفافیت بیشتر و از طریق رقابت واقعی در بازار کشف می شود و هر چه این بازار بورس بی‌طرف و رقابتی باشد، قیمت‌ها قابل اعتماد خواهند بود.


فتاح افزود: اگر قیمت اصلی و قابل اعتماد در بازار به دست بیاید، دیگر تردیدی برای مقام های تصمیم‌گیر کشور در خصوص قیمت تمام شده برق وجود نخواهد داشت.
 

وی ادامه داد: البته بازار بورس و برق مکمل یکدیگر هستند و هیچ کدام نمی‌توانند حذف شوند. مدیریت بازار برق با شرکت مدیریت شبکه برق مرتبط است و همواره سهمی از ظرفیت شبکه که از لحاظ ملاحظات قابلیت اطمینان تاثیر چندانی در امنیت شبکه ندارد، از طریق بورس می‌تواند انجام شود اما سهم باقیمانده ظرفیت تولیدی شبکه از طریق بازار برق انجام خواهد شد و این ظرفیت باقیمانده در بازار برق نقش بالانس کردن تراز تولید و مصرف و حفظ پایایی را در شبکه سراسری انجام می‌دهد.
 

پایان پیام/

کد خبر 137425

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha