به گزارش خبرگزاری شبستان، سید شمس الدین حسینی گفت: دولت با وجود انتقادهایی که به بودجه مصوب مجلس داشته سعی میکند از تمام ظرفیتهای آن استفاده کند و تحریم نفت ایران ازسوی اتحادیه اروپا اقتصاد کشور را با مشکل مواجه نمیکند، بلکه قیمت جهانی نفت را بالا میبرد.
وی افزود: فاز دوم هدفمندی یارانه ها به موقع اجرایی میشود و دولت زمان مشخصی را در نظر ندارد، باید با توجه به ابلاغیه مجلس در ستاد هدفمندی یارانهها مسئله را بررسی کنیم و آن وقت تصمیمگیری نهایی صورت گیرد.
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: همانطور که سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی به موقع و به درستی اعلام کرده اکنون ما هیچ برنامه مصوبی درباره زمان و چگونگی اجرای این قانون نداریم. البته این به آن معنا نیست که قانون از دستور کار خارج شده باشد.
حسینی افزود: فاز اول هدفمندی یارانهها اجرا شده و در حال انجام است، درواقع میتوان گفت در بسیاری از موارد تثبیت هم شده است. تجربیات خوبی از فاز اول به دست آوردیم و نقاط ضعف و قوت را آنالیز کردیم حالا درباره آن که چه زمانی و چگونه فاز دوم اجرایی شود، فعلا مصوبهای نداریم و در حال بررسی هستیم که به موقع نتیجه آن اطلاع رسانی خواهد شد.
وی افزود: ما درباره کم و کیف و زمان اجرای فاز دوم هنوز هیچ تصمیمی نگرفتهایم. لذا برای هیچ چیز بیش از گمانهزنی ارزش قائل نیستیم و فکر میکنیم که فاز دوم در بهترین شرایط و زمان صورت بگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره اعتراضات دولت به بودجه مصوب مجلس برای سال جاری، خاطرنشان کرد: به هر حال توقعاتی وجود دارد و انتظاراتی هم هست، اما آنچه مسلم است، اینکه امروز رییس جمهور قانون بودجه را ابلاغ کرده است، پس تمام هم و غم ما این خواهد بود که از تمام ظرفیتهای این قانون استفاده کنیم.
وزیر اقتصاد گفت: رییس جمهور دغدغههایی دارند که آن را اعلام کردهاند که برخی از آنها محل تامل دوباره داشت. به نظر من باید ضوابط اجرایی بودجه را عملیاتی کنیم. آن چه امروز به آن تاکید دارم، این است که امروز باید روی نقاط قوت و ظرفیت قانون بودجه تاکید داشته باشیم و حتما به صورت کامل از آن استفاده کنیم تا تقویت و پیشرفت اقتصاد ملی را داشته باشیم. اگر دغدغههایی هم وجود دارد، سعی داریم با ضابطه اجرایی و ظرفیتهای مدیریتی آنها را تامین کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین در مورد اینکه کمتر از یک ماه به ادعای اتحادیه اروپا در مورد تحریم نفت ایران باقی مانده و اظهاراتی که مقامات اروپایی اخیرا داشتند، تاکید کرد: فکر میکنم اتحادیه اروپا اقداماتی را که میتوانسته انجام دهد تاکنون انجام داده است. بطور مثال ممکن است حداکثر بیایند و یک بخشی از نفت ما را نخرند که اگر این اتفاق بیافتد، پیشبینی من این است که قیمت نفت افزایش مییابد و ما دغدغهای از این بابت نداریم. در شرایط بسیاردشوارتری هم تاکنون اقتصاد ایران را مدیریت کردهایم.
حسینی ادامه داد:مثلا نیمه دوم سال 87 یا سال 88 ایران با کاهش شدید درآمدهای نفتی مواجه بود. اقتصاد ایران اقتصاد پرظرفیتی است و منابع ما از طریق نخریدن چند صد بشکه از سوی یک یا چند کشور معدود تا حد اندکی زحمت داشته ولی به خطر نمیافتد.
پایان پیام/
نظر شما