به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مهندس تراب محمدی، رئیس شورای ثبت آثار فرهنگی و تاریخی آذربایجان شرقی در فهرست آثار ملی، در حاشیه از روند مرمت مسجد صادقیه، در گفتگو با خبرنگاران گفت: 200 مسجد و بقعه تاریخی در آذربایجان شرقی وجود دارد که مرمت بیش از 140 مسجد و بقعه تاریخی استان طی چهار سال اخیر آغاز شده که اغلب آنها به بهره برداری رسیده و یا رو به اتمام است.
محمدی افزود: امسال نیز مرمت و بازسازی 48 مسجد استان برنامه ریزی شده و عملیات مرمت 40 باب از آنها تا پایان سال به اتمام خواهد رسید.
وی ادامه داد: تعداد محدودی از مساجد استان هنوز شناسایی و ثبت ملی نشده اند و ممکن است در روستاها و مناطقی از استان که کمتر مورد توجه بوده اند، هنوز آثار و مساجد شناسایی نشده ای باقی مانده باشند که از چشم کارشناسان ثبت آثار سازمان دور مانده اند و مسجد جان بهان بستان آباد را یکی از این موارد است که در سال گذشته شناسایی و ثبت شد که هم اکنون در دست مرمت و بازسازی قرار دارد.
محمدی با اشاره به رو به پایان بودم مرمت مسجد 700 ساله صادقیه تبریز، اظهار کرد: بنای اصلی مسجد صادقیه بازار تبریز، مربوط به دوره ایلخانی است که در دوره صفویه و قاجار مرمت هایی روی آن صوت گرفته بود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، به فرسوده شدن تدریجی مسجد صادقیه در 30 سال اخیر اشاره کرد و گفت: در زمان آغاز بازسازی این بنا، بیش از 95 درصد آن تخریب شده بود که مرمت، بازسازی و احیای کامل بسیاری از بخش های آن نیاز بود.
محمدی خاطرنشان کرد: تمام بخش های این بنا، نظیر دو محراب موجود در مسجد، ورودی ها و طاق ها منطبق بر طرح قدیم و معماری اسلامی آن دوره احیا و مرمت می شوند و در حال حاضر نیز با رواق سازی های صورت گرفته، مسجد صادقیه شکل اصلی خود را بازیافته است.
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان، وسعت تقریبی این مسجد را 900 متر مربع عنوان کرد و یادآور شد: اعتباری بالغ بر 10 میلیارد ریال برای بازسازی و مرمت این بنا اختصاص یافته بود که با جذب و تزریق در موعد مقرر، مسجد صادقیه طی چند ماه آینده آماده بهره برداری می شود.
پایان پیام/
نظر شما