به گزارش خبرگزاری شبستان از تهران، سید امین حسینی، مسئول بازرسی و نظارت اصناف شهرستان فیروزکوه گفت: در همه جای دنیا کالای قاچاق و جعلی را به عنوان یک کالای غیر قابل اطمینان و نامطمئن می شناسند.
وی گفت: مشخص نبودن کانال توزیع، واسطه ها و تولیدکننده واقعی، مشتری را نگران می کند که آیا این کالا از اصالت لازم برخوردار بوده و به تبع آن کیفیت مورد نظر را ارائه خواهد کرد یا نه؟
مسئول بازرسی اصناف فیروزکوه افزود: کالای قاچاق با گسترش اقتصاد زیرزمینی (به دلیل سودآوری بیش از حد آن)، فشار اقتصادی بر بخش رسمی وارد نموده و در نتیجه با کاهش فروش، درآمد فعالان اقتصادی را کاهش داده و تولید داخلی را تهدید می کند.
وی ادامه داد: افزایش ثروت نامشروع و رانت خواری نیز از دیگر آثار زیانبار کالای قاچاق و جعلی است، از این رو وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی اصلی بخش تجارت و شبکه توزیع کالا، برای مبارزه با توزیع کالای قاچاق و جعلی اقدام به ایجاد شبکه بازرسی و نظارت مردمی (شبنم) نموده است.
حسینی خاطرنشان کرد: این طرح در حقیقت خدمتی است که در آن، همه مردم می توانند فقط با داشتن یکی گوشی تلفن همراه دارای دوربین و با استفاده از نرم افزاری که در اختیارشان قرار می گیرد، علاوه بر اطمینان از اصالت کالای خریداری شده و یاری دولت در شناسایی عوامل توزیع کالای قاچاق، از مشوق های اعتباری نیز برخوردار شوند.
وی تصریح کرد: این طرح ضریب نفوذ بازرسی و کنترل کالاهای قاچاق و غیرمجاز را گسترش می دهد.
مسئول بازرسی اصناف فیروزکوه گفت: این طرح شامل کالاها و محصولاتی نظیر لوازم خانگی، گوشی تلفن همراه، انواع موتور یخچال و فریزر، انواع تلویزیون، مایکروفر، دوربین، کولر گازی، اتو، آبمیوه گیری سه کاره و پنج کاره، جاروبرقی، انواع لوازم صوتی و تصویری، رایانه و ملحقات آن شامل انواع چاپگر، لپ تاپ، مانیتور، جوهر و تونر چاپگر، تجهیزات پزشکی شامل دستگاه های سنجش فشار خون، دستگاه 'گلوکومتر' (سنجش قند خون و نوارهای آن) و لوازم آرایشی و بهداشتی شامل عطر و ادکلن، خشبو کننده، اسپری و رنگ مو است.
وی تصریح کرد: از ابتدای اردیبهشت ماه کالاهای فاقد برچسب شبنم در سطح بازار به عنوان کالای قاچاق تلقی و بازرسان مکلف به برخورد با متخلف و جمع آوری کالا شده اند.
حسینی از افزایش نظارت بر نانوایی ها در سطح شهرستان و سنگین تر شدن جرائم متخلفان این واحدهای صنفی در دستگاه قضا خبر داد و افزود: جلوگیری از کم فروشی، رعایت دقیق ساعات پخت و جلوگیری از کمبود نان در این فصل سال (به دلیل افزایش مسافرت ها به منطقه و حضور گردشگران، مسافران و زائران)، اهداف اصلی اجرای این مهم است.
وی از بازرسی یک هزار و 325 واحد صنفی (712 واحد خرده فروشی و 612 واحد خدماتی) در طول فروردین ماه خبر داد و گفت: در این رابطه 37 پرونده تشکیل شده که بیشترین تخلفات مربوط به عدم درج قیمت و گرانفروشی بوده است.
مسئول بازرسی اصناف فیروزکوه تعداد گشت های مشترک انجام شده به همراه نمایندگان فرمانداری، تعزیرات حکومتی، شبکه بهداشت و درمان و اداره صنعت، معدن و تجارت را 6 مورد عنوان کرد و افزود: سه تماس تلفنی و شش شکایت کتبی در طول ماه گذشته در ستاد خبری این نهاد به ثبت رسیده که در 2 مورد با رضایت شاکی همراه بوده است.
پایان پیام/
نظر شما