اسرائیل شاهراه  تجارت قدس را تنگ می کند

اشغالگران صهیونیستی برای در تنگنا قرار دادن فلسطینی های شهر قدس از راه تجارت و صنعت وارد شدند و با سیاست های نژاد پرستانه حلقه را بر فلسطینی ها قدس تنگتر می کنند.

خبرگزاری شبستان، یک جمعیت حقوقی اسرائیلی در گزارشی نسبت به خطر بحران اقتصادی و تاثیر سیاست فقر کردن فلسطینی های شهر قدس که صهیونیستها بر اقتصاد این شهر اعمال می کنند، هشدار و اعلام کرد: امروز شهرقدس نسبت به شهرهای دیگر فلسطین که در اشغال رژیم صهیونیستی قرار دارد، از فقر رنج می برد و تعداد فقرا نزدیک به 78 درصد می رسد.
این گزارش که به بررسی تاثیر سیاست اشغالگران بر اوضاع اقتصادی فلسطینی ها پرداخته است، نشان داد که این سیاست باعث کساد شدن بازار کار در قدس و تضعیف فلسطینی ها و نقض حقوق مداوم آنها به شکل مداوم شده است.
این گزارش پژوهشی نسبت به خطر کسادی و عزلت بازار کار در قدس به خاطر سیاست اشغالگران در این شهر هشدار داد، زیرا فلسطینی هایی که در زراعت و تجارت کار می کنند، از طرح های اشغالگران به خصوص برپایی دیوار نژادپرستانه آسیب دیده اند و با سختی های زیادی در بازرگانی و داد وستد با کرانه باختری رو به رو شدند.
اشغالگران با روش بازگشت به عقب سیستم جدیدی را برای انتقال محصولات کشاورزی از کرانه باختری به سرزمین های اشغالی تدوین کردند که براساس این روش انتقال محصولات با بهای کم و تنها از گذرگاه عوفیر امکان پذیر است.
سیاست اشغالگران همچنین بر منافع هتل ها، رستوران ها و در زمینه های دیگر تاثیر می گذارد و خسارت های زیادی بر آنها وارد شده است. بحران امنیتی و انزوایی که دیوار نژاد پرستانه از سویی و از سوی دیگر بحران اقتصادی جهانی ایجاد کرده است، منجر به عقب گرد زیادی از گردشگردان داخلی وخارجی شده است.
طی 10 سال اخیر بیش از پنج هزار مکان تجاری فلسطینی ها در قدس بسته شده است و خطر سیاست اشغالگران بر اقتصاد فلسطینی هنگام سخن از احتمال بستن تنها منطقه صنعتی جدید تاثیر می گذارد.
شهردار صهیونیستی قدس دستور تخلیه بیشتر تعمیرگاه های خودرو فلسطینی ها را به بهانه گسترش خیابانها داد و مدعی شد که این تعمیرگاه ها در مرکز منطقه مسکونی قرار دارد.
درهمین حال، زنان در قدس بیشترین خسارت را از وضعیت اجتماعی و اقتصادی و کمبود ابزار آموزشی برای خود و فرزندانشان و کمبود اماکن کاری مناسب دیده اند.
آمارها نشان می دهد که نسبت زنان فلسطینی در قدس که وارد بازار کار می شوند، از 15 درصد تجاوز نمی کند. بیشتر زنان فلسطینی در زمینه تربیتی و آموزش و کارمند کتابخانه در بخش خصوصی کار می کند، این زنان همچنین مجبورند که به نظافت دفترها، خانه ها و نگهداری از آنها در قدس بپردازند.
مشکل بزرگتر زنان این است که از طریق شرکت های پیمانکاران که حقوق اساسی آنها را نقض می کند، کار می یابند و همه آنها با مزد بی نهایت کم کار می کنند و گاهی مجبورند که ماندن در خانه را به کار کردن ترجیح دهند.
به طور کلی فلسطینی های قدس با موانع دیگری که از وضعیت سیاسی و شرایط ویژه در قدس شرقی نشات می گیرد، مواجه هستند. تنش های اجتماعی و سیاسی بین یهودیان و عرب در شهر قدس در زنگی روزانه آنها تاثیر می گذارد .
پایان پیام/
 

کد خبر 137014

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha