سونامی خاموش آفت کرم جنگلی در جنگل‌های ایران

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با بیان اینکه حمله آفت کرم جنگلی ازجنگل های گیلان آغاز و تا جنگل نکا گسترانیده شد، گفت:هجوم آفت های برگ خوار درختان جنگل های شمال به مرحله هشدار رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، محمد امینی، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران امروز(7خرداد) در کارگاه آموزشی، در محل پارک جنگلی شهید زارع ساری عنوان کرد: سه کانون آفت کرم جنگلی در جنگل‌های مازندران در منطقه دشت ناز و پارک سمسکنده ساری و غرب استان شناسایی شده است.


وی با اشاره به اینکه جنگل‌های شمال باقی‌مانده دوران سوم زمین‌شناسی و مادر جنگل‌های اروپا است، تصریح کرد:‌ وقتی جنگل‌های شمال صدمه ببیند، منشاء جنگل‌های مشابه در دنیا صدمه می‌بیند.


امینی با اشاره به هجوم این آفت در جنگل های شمال اظهار کرد: از اینرو کارگاه آموزشی با هدف شناخت بیولوژی و راه های کاهش خسارت با حضور کارشناسان و محققان منابع طبیعی، محیط زیست و دانشگاهیان در محل پارک جنگلی شهید زارع ساری برگزار شده است.

 

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با بیان اینکه قطع هر درخت شرایط را برای افزایش جمعیت انواع حشرات مهیا می کند، ابراز کرد: هم اکنون هجوم آفت برگ خوار انواع درختان جنگل های شمال به مرحله هشدار رسیده است.


وی خاطرنشان کرد: تاکنون 30 عامل آفت زا در جنگل‌های شمال شناسایی شد که گروه وسیعی از درختان را در برگرفته و برخی گونه های باارزش نظیر «ملچ» و «شب خسب» را به مرز انقراض نزدیک کرده است.


این مسئول با ابراز تاسف از اینکه جنگل های چند طبقه و پیچیده شمال ایران به یک طبقه و ساده تبدیل شد، گفت: اکوسیستم پیچیده جنگل نیز ساده و در نتیجه شرایط برای تکثیر چندین برابری انواع حشرات و هجوم آفت مهیا شده است.


امینی با بیان اینکه آفت در سامانه طبیعی جنگل ها وجود دارد، اضافه کرد: اینکه ما با برداشت بی رویه چوب، شرایط را برای میزبانی و هجوم آفت مهیا می کنیم، معضلی اساسی است.


حسن بریمانی، عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، نیز در این کارگاه آموزشی گزارشی از آخرین یافته های پژوهش هجوم آفت برگ خوار درختان جنگل های شمال ارائه کرد و گفت: در حال حاضر طغیان آفت برگ خوار بر روی انواع درختان جنگل های شمال را شاهد هستیم.
 

وی با بیان اینکه آفت برگخوار به مرحله هشدار و خسارت رسیده است، افزود: افزایش جمعیت آفت برگ خوار، نگران کننده شده است.


بریمانی با اشاره به اینکه در حال حاضر پروانه برگ خوار به جنگل های اطراف شهر ساری از جمله پارک شهید زارع و سمسکنده نیز رسیده است، پیشگیری را مهم ترین راه مقابله با آفت های جنگل های شمال دانست.


وی افزود: پروانه برگخوار بر روی درختان بلوط، انجیر، آزاد، چنار، توت، توسکا و حتی گیاهانی نظیر تمشک به صورت هجومی مشاهده می شود.


این عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه بر اساس تحقیقات انجام شده، محیط طبیعی نمی تواند مبارزه علیه این آفت را انجام دهد، تصریح کرد: جمعیت این آفت روز به روز در حال افزایش است.


وی حذف محل های تکثیر و امحا پناهگاه ها را یکی از راه های مبارزه دانست و گفت: مبارزه بیولوژیکی، آفت کش های میکروبی، دور کننده ها و گیاهان تله ای از دیگر راه های مبارزه علیه آفت برگ خوار است.


بریمانی با بیان اینکه تا سه هفته آینده جمعیت آفت پروانه برگ خوار چندین برابر می شود، یادآور شد: معتقدم باید با همکاری آحاد مردم و مسئولان این آفت را در کانون های تکثیر جمعیت از بین برد.


گفتنی است، مازندران دارای یک میلیون و 181 هزار و 885 هکتار عرصه های جنگلی و مرتعی است.

 


پایان پیام/
 

کد خبر 136974

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha