به گزارش خبرنگار شبستان، نشست رسانهای دومین جشنواره و نمایشگاه بینالمللی بازیهای رایانهای تهران امروز یکشنبه هفتم خرداد با حضور دکتر بهروز مینایی و محمد بیطرف مدیرعامل و قائممقام بنیاد بازیهای رایانهای در محل این بنیاد برگزار شد.
دکتر بهروز مینایی، مدیرعامل بنیاد بازیهای رایانهای در این نشست گفت: در آستانه هفتمین سالی هستیم که بنیاد بازیهای رایانهای توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تثبیت رسید و امسال چهارمین سال فعالیت این بنیاد است.
مینایی با بیان اینکه دو سال را صرف اعتمادسازی کردیم، عنوان کرد: در دو سال اول سعی کردیم که بخش خصوصی را متوجه کنیم که ما تنها بستر ساخت بازیهای رایانهای را فراهم میکنیم و در دو سال بعد یعنی سالهای 89 و 90 جریانسازی کردیم که بر اساس آن محصولات فاخری وارد بازار ایرانی شد.
مینایی خاطرنشان کرد: امسال را سال فرهنگسازی قرار دادیم تا مردم را در مورد چگونگی استفاده از بازیهای خارجی مطلع کنیم و جوانان را وارد عرصه تولید بازیهای رایانهای کنیم. به هر حال مطابق شعار امسال تولید بازیهای رایانهای را بیش از پیش مدنظر خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه بنیاد بازیهای رایانهای تاکنون بیش از 54 بازی را مورد حمایت قرار داده است، ادامه داد: برخی از این بازیها مورد استقبال خوبی قرار گرفتند و بالای 150 هزار نسخه از آنها توزیع شد و چند عنوان نیز در کشورهای آسیایی، اروپایی و حتی آمریکا توزیع شد.
مدیرعامل بنیاد بازیهای رایانهای بیشترین ژانر مورد حمایت بنیاد را حماسی و دفاع مقدس ذکر کرد و افزود: ژانر کودک و نوجوان نیز در اولویت کارهای ماست و در آیندهای نزدیک رونمایی از چند عنوان بازی در این حوزه برگزار میشود.
وی با اشاره به نظام ردهبندی سن بازیهای رایانهای عنوان کرد: بیش از دو هزار بازی را تاکنون ردهبندی کردیم، محورهایی که مناسب کشور ماست در نظر گرفته میشود و بر اساس آن محتوای بازیها دیده میشود و شرکتهای توزیع بازیها باید برای عرضه بازی رده سنی بازی را از بنیاد بگیرند.
مینایی با بیان اینکه انستیتوی ملی بازی در سال 90 تأسیس شد، خاطرنشان کرد: مجوز جامع علمی کاربردی را دریافت کردیم و کاردانی تولید بازیهای رایانهای امسال راهاندازی میشود و در آیندهای نزدیک با رایزنی با وزارت علوم کارشناسی ارشد آن نیز راهاندازی خواهد شد.
مدیرعامل بنیاد بازیهای رایانهای با بیان اینکه بازرسی بنیاد در سال 90 به طور فعال وارد عرصه شد، گفت: تاکنون 10 استان را بازرسی کردیم اما به عقیده ما برخورد با متخلفان نیست، ما فقط گزارش میکنیم به قوه قضاییه تا آنها رسیدگی کنند.
مینایی با اشاره به دادن مجوز به تولیدکنندگان، توزیعکنندگان و برگزارکنندگان مسابقات بازیهای رایانهای اظهار داشت: تاکنون بخش خصوصی بیش از دو میلیارد تومان در این زمینه سرمایهگذاری کرده است.
وی ضمن تشکر از کمیسیون فرهنگی برای افزایش اعتبارات بنیاد و همچنین تشکر از مقام عالی وزارت و شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: پتانسیل ساخت بازیهای رایانهای در کشور چندین برابر وضع موجود است.
وی با اشاره به کاملبودن بسته حمایتی بنیاد بازیهای رایانهای گفت: برای بازیسازان مستقل یک باشگاه راهاندازی میکنیم و این بازیسازان را مورد حمایت قرار میدهیم و برای بازیهای موبایل هم بسته حمایتی ما کامل است.
مسابقات تولید بازی در سطح دانشگاهی موضوع دیگری بود که مدیرعامل بنیاد بازیهای رایانهای به آن اشاره کرد و افزود: تاکنون سه مسابقه در دانشگاههای کشور برگزار کردیم که به موجب آن 33 بازی ساخته شد.
مینایی با اشاره به افتتاحیه جشنواره بازیسازی مازندران در دهم خرداد امسال یادآور شد: هفته قبل همایش و کارگاه تولید بازی ایرانی را برگزار کردیم، هر کس که بازی ایرانی تولید کند را حمایت میکنیم.
مینایی با بیان اینکه به تولیدکنندگان بازیهای رایانهای در دومین نمایشگاه بازیهای رایانهای 12 متر غرفه به طور رایگان داده میشود، گفت: شرکتکنندگان خارجی به طور رایگان غرفه تحویل نمیگیرند. فعالیتهای رسانهای و تلویزیونی و شهری را برای تبلیغات بازیهای رایانهای تولیدکنندگان داخلی در نظر گرفتیم.
مدیرعامل بنیاد بازیهای رایانهای با اشاره به برگزاری دومین نمایشگاه بازیهای رایانهای از ششم تا دهم تیر امسال عنوان کرد: ارایه خوب از هماهنگیهای کشور در بازیسازی، تولید بازیهای ایرانی، ایجاد تعامل بین بخشهای دانشگاهی- دولتی و خصوصی در بازیسازی و ارایه ویترین از فعالیتهای بنیاد بازیهای رایانهای از جمله اهداف ما در برگزاری این نمایشگاه است.
معرفی ایران به عنوان قطب بازیسازی منطقه و حتی جهان، همکاری بینالمللی بین بازیسازان ایرانی و خارجی، ترویج نظام ملی ردهبندی سنی در بازیهای رایانهای، شناسایی استعدادهای جوانان در تولید بازیهای رایانهای از مهمترین اهداف برگزاری دومین نمایشگاه بینالمللی بازیهای رایانهای است که مینایی به آن اشاره کرد.
وی تولیدات، فناوری، خانواده، دانشگاهی و سازمانها، کارگاهها، مسابقات دانشجویی، تفریحات و سرگرمی را از جمله بخشهای دومین نمایشگاه بینالمللی بازیهای رایانهای برشمرد و افزود: در بخش اصلی نمایشگاه مسابقات بازیهای ایرانی، آنلاین، بزرگ، کوچک و تلفن همراه، طراحی شخصیت کاراکتر و محتوایی را خواهیم داشت.
مدیرعامل بنیاد بازیهای رایانهای در مورد بخش جنبی دومین نمایشگاه بینالمللی بازیهای رایانهای خاطرنشان کرد: در این بخش مسابقاتی با موضوع بیداری اسلامی و ایدههای قرآنی با تأکید بر سطح زندگی ایرانی- اسلامی برگزار میشود و بخش دانشآموزی و دانشجویی نیز همچون سال قبل فعال هستند.
وی با بیان اینکه تا 15 خرداد فرصت برای شرکت در دومین نمایشگاه بینالمللی بازیهای رایانهای وجود دارد، عنوان کرد: به همین منظور الان نمیتوانیم تعداد کشورهای خارجی شرکتکننده در این نمایشگاه را اعلام کنید.
مینایی با اشاره به تمایل بنیاد ملی بازیهای رایانهای در زمینه ساخت بازی از فیلمهای سینمایی فاخر بیان کرد: درخواست ساخت بازی رایانهای فیلم مختار را به صاحبان اثر تقدیم کردیم اما آنها موافقت نکردند. چند فیلم دیگر درخواست برای ساخت فیلم بازی از چند فیلم دیگر همچون راه آبی ابریشم و ملک سلیمان را به صاحبان اثر تقدیم کردیم که از سوی ملک سلیمان جواب مساعد دریافت کردیم. ارتباط هنرمندان و تولیدکنندگان بازی در خارج از کشور بسیار جدی است و امیدواریم در کشور ما نیز چنین شود.
مدیرعامل بنیاد بازیهای رایانهای از ترجمه 10 کتاب در حوزه بازینامهنویسی خبر داد و افزود: دو کتاب از این مجموعه آماده عرضه به کتابفروشیها شده است.
پایان پیام/
نظر شما