مجید قلی نژاد آذر، بافنده فرش حجمی شهید مهدی باکری، در گفتگو با خبرنگار شبستان در تبریز، انگیزه و هدف خود را از بافت این تندیس، علاقه شخصی به سردار شهید مهدی باکری خواند و گفت: شهید مهدی باکری از نظر اعتقادی و اخلاقی، انسانی تمام عیار بوده ویژگی های شخصیتی ایشان متمایز از دیگران بود، به طوری که خود واقعا بنده خدا بود و دیگران را نیز با عنوان « الله بنده سی» یعنی «بنده خدا» خطاب می کرد.
قلی نژاد آذر، شهید باکری را بهترین الگو برای نسل های امروز و فردای کشورمان دانست و ادامه داد: ایشان اولین سردار شهید دوران دفاع مقدس بوده و مظلومیت شان، در دوران زندگی و در زمان شهرداری و نیز جنگ تحمیلی، مهم ترین انگیزه ام برای پاسداشت این شهید بزرگوار بوده است.
وی، تاکید کرد: شهید باکری اسطوره جنگاوری و دفاع آذربایجانی ها از تمامیت ارضی ایران اسلامی به شمار می رود.
وی با اشاره به ماندگاری طولانی هنر فرش نسبت به دیگر آثار هنری، تاکید کرد: برای زنده نگه داشتن یاد و نام شهدا و برای معرفی سرداران مجاهدی چون شهید باکری به نسل های آینده، بهره گیری از هنر فرش اقدامی شایسته و ماندگار به نظر می رسد.
این هنرمند تبریزی با بیان اینکه بافت این اثر با هزینه شخصی اش انجام شده است، گفت: از هیچ نهاد و ارگانی در این خصوص کمک و حمایتی نداشته ام اما تمایل دارم در صورت توافق، این تندیس را در اختیار یکی از نهادها، موزه ها و یا ارگان های ذی ربط قرار دهم.
وی بافت نخستین تابلو فرش سه بعدی جهان را با عنوان «شناسنامه تبریز» در کارنامه هنری خود دارد، ضمن اظهار گلایه از عدم توجه مسئولان فرهنگی تبریز به آثار فاخر و ماندگار هنری، افزود: مسئولان فرهنگی به ویژه شورای شهر و شهرداری تبریز نه تنها اقدامی در جهت حمایت از اثر قبلی نداشته اند بلکه باعث دلسردی ام نیز شدند.
وی با بیان اینکه چنین آثار هنری در استان های دیگر کشور نظیر اصفهان با استقبال ویژه ای روبرو می شوند، اظهار امیدواری کرد: بنده نیز همچون دیگر هنرمندان آذربایجانی انتظار دارم تا مسئولان فرهنگی در جهت پاسداشت هنر اصیل فرش آذربایجان و در جهت معرفی سردار شهید مهدی باکری، با اقدام مناسب در جهت به نمایش گذاردن این اثر هنری، اهتمام ورزند.
وی با اشاره به مشخصات فنی این اثر، افزود: ابعاد این اثر در اندازه و شکل و شمایل واقعی نیم تنه یک انسان و به ارتفاع 70 سانتی متر و عرض 44 سانتی متر بوده و تمامی اجزای آن به صورت همزمان و سرهم راحی و بافته شده است.
وی ادامه داد: این قالی حجمی 50 رج بوده و برای بافتن آن 28 بار چله کشی روی 6 نوع دار قالی مختلف انجام شده و در قسمت بدن تندیس از 150 هزار گره استفاده شده است.
این هنرمند حجم باف، با بیان اینکه بافت این تندیس حدود 9 ماه طول کشیده است، اضافه کرد: تمامی مراحل اجرای این فرش حجمی اعم از طراحی، نقشه کشی، دارکشی، رنگرزی، بافت و پرداخت را خودم کار کرده ام و فقط کار پرداخت صورت تندیس توسط استاد یوسف مس پوش در شهر سردرود انجام شده است.
قلی نژاد آذر تصریح کرد: چله کشی این قالی از نوع ابریشم و نخ معمولی بوده و صورت و بدن به صورت فرش حجمی توخالی بوده و لباس آن برای نخستین بار در قالب لباس واقعی و از جنس گلیم بافته شده می باشد و لباس و تنه کاملا به یکدیگر متصل هستند.
وی افزود: موهای سر، صورت، ابرو و زیرگردن این تندیس به جهت ماندگاری بیشتر از نوع موی طبیعی استفاده شده است در حالی که هزینه بالایی داشته است.
پایان پیام/
نظر شما