به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، محمدعلی محمدنجار، وزیر کشور در مراسم افتتاحیه مجلس نهم از ثبت نزدیک به 31 میلیون رای در انتخابات این دوره از مجلس خبر داد.
وی با اظهار این مطلب که انتخابات در نظام مقدس جمهوری اسلامی مردمسالاری دینی و میزان مشارکت اجتماعی را نشان می دهد افزود: انتخابات مبتنی بر اصل 6 قانون اساسی که می گوید اداره کشور متکی بر آرای عمومی مردم است تقریباً برای هر مسئولی برگزار می شود.
وزیر کشور با بیان این نکته که همزمان با نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در دو استان خراسان رضوی و کردستان انتخابات میان دوره ای مجلس خبرگان برگزار می شد، تصریح کرد: ملت بزرگ ایران در این دوره انتخابات با بصیرت و همدلی و با مشارکت 64 درصدی انتخابی آگاهانه و سطح بالا داشتند که منجر به تشکیل مجلسی ولایی ارزشمند و کیفی شد و نشان داد که نظام جمهوری اسلامی هنوز متکی به مردم است.
محمد نجار افزود: از یک سال قبل از تاریخ شروع ثبت نام کاندیداها ستاد انتخابات کشور با 7 کمیته اصلی، 4 اداره و 6 گروه کارشناسی از تمام ظرفیت های کشور برای برگزاری انتخاباتی باشکوه کمک گرفت.
وی ادامه داد: وزارت کشور شورای عالی امنیت ملی و شورای تامین استانها با سازماندهی و بسیج کلیه امکانات و به کارگیری 297 هزار نفر نیروی انتظامی و بسیج به منظور پیشگیری از بروز هرگونه اختلال انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی را برگزار کردند.
وزیر کشور همچنین با تاکید بر این نکته که در انتخابات اخیر 54 هزار نفر در قالب 31 هیئت بازرسی استان تمام فرایندهای انتخابات را کنترل و پالایش می کردند خاطرنشان کرد: بر همین اساس در بسیاری از حوزه ها ما فاقد شکایت بودیم و در باقی حوزه ها نیز شکایت قابل ارائه ای وجود نداشت.
محمد نجار اجرای تبصره 7 ماده 2 قانون انتخابات درخصوص انتخابات رایانه ای را برای این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی یکی از دستاوردهای مهم وزارت کشور دانست و گفت: 14 حوزه انتخابات در مرحله اول و 7 حوزه در مرحله دوم به صورت رایانه ای فعالیت داشتند که در مرحله دوم موفق به اخذ 580 هزار و 3 رای از مردم شدند و در این حوزه ها 60 الی 90 دقیقه پس از پایان زمان رای گیری نتیجه مشخص شد.
وی با بیان این نکته که در حوزه های الکترونیکی اخذ رای با سیستم عامل بومی و ظرفیت ها و زیرساخت های کشور این اقدام انجام می شد تصریح کرد: به همین دلیل شورای نگهبان موافقت خود را با برگزاری انتخابات الکترونیکی در این حوزه ها اعلام کرد و ما توانستیم در یک محیط امن و پایدار انتخابات الکترونیکی را انجام دهیم که نقش بسزایی در افزایش سرعت و دقت در بستر انتخابات داشته و در تلاشیم در انتخاب های آتی نیز از این روش در سطح گسترده تر استفاده کنیم.
وزیر کشور بهره گیری از سامانه جامع انتخابات در کلیه حوزه ها و مکانیزه کردن تمامی 25 فرایند اصلی و 80 گام اولیه انتخابات و ارایه گزارش در کوتاهترین زمان ممکن به وزارت کشور، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، دادستانی، حذف استفاده از بستر اینترنت و بهره گیری از مبنای شبکه داخلی، افزایش دقت و صحت در اعلام نتیجه انتخابات، استعلام و احراز هویت رای دهندگان با استفاده از 120 میلیون پایگاه اطلاعاتی سازمان ثبت احوال و پی گیری شبکه VPN در فرمانداری ها با هدف دسترسی سریع به شبکه انتخابات با بستر فیبر نوری را از دیگر دستاوردهای مهم وزارت کشور در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی دانست.
طبق اعلام محمد نجار طراحی و ساخت تجهیزات رای گیری تمام مکانیزه، طرح جامع آموزش جریان انتخابات در قالب همایش های سراسری و توجیهی به 614 هزار و 500 نفر از مجریان در قالب 4 میلیون و 32 هزار و 520 نفر ساعت، ارایه اطلاعات و پیام صحیح به آحاد جامع در تمام مراحل برگزاری انتخابات با همکاری رسانه ها در این زمینه، بررسی اصلاح و تدوین آیین نامه انتخابات و تصویب آن در هیئت دولت برای تسهیل در امر انتخابات، به کارگیری تعداد کافی تعرفه های اخذ رای به نحوی که امسال برخلاف دوره های گذشته هیچگونه کمبود تعرفه ای وجود نداشت و به کارگیری ظرفیت معتمدین و نخبگان جامعه به منظور فراهم سازی حضور گسترده مردم در انتخابات از دیگر اقدامات وزارت کشور در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بوده است.
وزیر کشور در ادامه با بیان این نکته که انتخابات در سطح 207 حوزه انتخابیه اصلی و 793 حوزه فرعی و 46 هزار و 902 شعبه اخذ رای در 12 اسفند سال 1390 برای تعیین 290 نماینده برگزار شد، اظهار داشت: با دریافت 21 هزار و 944 پاسخ استعلام از داوطلبان و پس از طی مراحل مختلف نهایتاً به 1444 نفر از سوی شورای نگهبان برای رقابت در انتخابات مرحله اول مجلس نهم معرفی شدند.
وی افزود: 223 نفر از نامزدها در مرحله اول به مجلس راه یافته اند و انتخابات دو حوزه از سوی شورای نگهبان باطل اعلام شد و همچنین مرحله دوم در 15 اردیبهشت در سطح 33 حوزه و 14 هزار و 34 شعبه اخذ رای برگزار شد که در این مرحله تاکنون صحت انتخابات در 28 حوزه از سوی شورای نگهبان صحیح معرفی شده و 57 نفر به مجلس راه یافته اند که نتایج 5 حوزه باقی مانده هنوز به دست وزارت کشور نرسیده است.
محمد نجار با یادآوری این نکته که اعتبارنامه همه منتخبین مجلس نهم به مجلس شورای اسلامی ارایه شده است، خاطرنشان کرد: 34 درصد از منتخبین مجلس نهم دکترا، 41 درصد فوق لیسانس، 12 درصد تحصیلات حوزوی و 13 درصد نماینده سابق هستند.
وی گفت: در انتخابات مجلس نهم 230 زن با هم رقابت داشتند که 9 نفر آنها به مجلس راه یافتند و جوان ترین منتخب مجلس نهم 30 سال و مسن ترین آن نزدیک به 73 سال سن دارد.
وزیر کشور ادامه داد: نیمی از افراد منتخب مجلس نهم از 40 تا 50 سال هستند که 5 درصد آنها دارای سابقه نمایندگی ادوار گذشته اند و 66 درصد از نمایندگان از منتخبین جدید به حساب می آیند.
محمد نجار در پایان با ذکر این مطلب که مردم شریف ایران با حضور 64 درصدی خود در پای صندوقهای رای 30 میلیون و 905 هزار و 605 رای به ثبت رساندند. تصریح کرد: در جریان انتخابات 850 هزار نفر عوامل اجرایی و 47 هزار نفر کاربر رایانه ارتباط همزمان با وزارت کشور داشتند که عرصه انتخابات را به بزرگترین عرصه سیاسی کشور تبدیل کردند.
پایان پیام/
نظر شما