پاکی و معصومیت امتیاز هنر شرقی بر غربی است

علی معلم دامغانی با بیان اینکه هنر شرق به ویژه نوع ایرانی آن ریشه در معصومیت و پاکی دارد، گفت: اگر کنکاشی در ریشه های هنر غرب داشته باشیم هیچگاه معصومیت و پاکی سمبل های هنر شرقی را در آن نمی یابیم.

علی معلم دامغانی، رییس فرهنگستان هنر با بیان اینکه هنرغرب با هنر مشرق زمین تفاوتهای اساسی دارد، به خبرنگارشبستان گفت: درحقیقت هنرغرب با زیبایی هلن به عنوان هلنیسم شناخته می شود ،اما در هنرشرقی بانوی دیگری به نام آناهیتا می درخشد که البته هر دو اینها درآسمان مظهری مشترک دارند که ستاره صبح و شام به نام زهره است.


وی با یادآوری ویژگی های این دوعنوان الهه عنوان کرد: زهره، ناهید یا همان آناهیتای فارسی و پهلوی به معنی پاک و بی عیب بودن و از فرشتگان نگهبان آب بوده است، در حالی که در اساطیر یونان آفرودیت الهه آب و نزد رومیان ونوس، الهه عشق بوده اند؛ اما پاکی و معصومیت آناهیتای ایرانی را نداشته اند


به گفته معلم زهره ایرانی در تفکر غربی خنیاگر و رامشگر افلاک توصیف شده است.


رییس فرهنگستان هنر همچنین افزود: زهره ما مظهر پاکی و نگهبانی همه ضعیفان و کوچکترهایی که نیاز به حمایت دارند و لطایف بسیاری در این زمینه وجود دارد؛ نمادی از بسیاری فضایل که پس از اسلام آن را در وجود ارجمند حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) می بینیم و به عنوان صفات متعالی می شناسیم.

معلم دامغانی خاطر نشان کرد: این تفاوت ها در زیباشناسی و موضع گیری این دو هنر تاثیر گذار است، مثلا تفکری مثل فمنیست در غرب مبتنی بر جهان بینی خاصی است که در آن زنی می تواند آتن را پشت سر بگذارد، به سرزمین دوری برود، فرزند و شوهرش را به رسوایی و مرگ بسپارد، مدنیت را به خون و آتش بکشد، و بعد از همه این رفتارهای ناهنچار برگردد و مظهر زیبایی در چشم همه باشد. متاسفانه پیرامون این مسئله بحث علمی نشده است و اینجاست که ما در می یابیم هنر شرق و غرب تا چه اندازه تفاوت دارند.


پایان پیام/

کد خبر 136782

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha