به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، دکتر سید حسن امامی رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت و درمان و امور پزشکی در پنجمین اجلاس سراسری معاونین درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور، اظهار داشت: بحث فعال سازی پزشک خانواده در کشور طرحی است که بیش از 7 سال از تصویب آن می گذرد، اما در دولت وقت اقدامات بسیار خوب و سازنده ایی در راستای تقویت و نوسازی این طرح صورت گرفته است.
وی افزود: در اجرایی کردن طرح پزشک خانواده هیچ تعلل و تعجیلی نداشته ایم و برنامه های تصویب شده با الگوگیری از کشورهای دیگر و با استفاده از نیروهای آگاه و با تخصص لازم تدوین شده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: پزشک خانواده مسیر مطمئنی را ایجاد می کند و باعث هویت یافتن جامعه پزشکی و آشنا شدن مردم از خدمات این بخش خواهد شد.
امامی رضوی، با تشکر از تلاش های دولت وقت در زمینه ارتقا سلامت کشور، تصریح کرد: در اواخر سال 90 بودجه های بسیار خوبی به بخش سلامت و بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی اختصاص یافت که توانست مسیر پیشرفت بیشتر طرح های این حوزه را هموار کند.
وی ادامه داد: خوشبختانه 202 عنوان دارو به لیست داروهای شامل بیمه افزوده شد که بسیاری از مشکلات مالی مردم در راستای استفاده از بیمه را حل خواهد کرد.
امامی رضوی، با اشاره به بالا رفتن سن امید به زندگی در کشور، گفت: سن امید به زندگی در حال حاضر در ایران به 72 رسیده است اما باید تلاش کنیم که مردمی سالم از لحاظ روحی و جسمی داشته باشیم تا بتوانیم جامعه ای آباد بسازیم چراکه ذهن پویا از تنی سالم اوج می گیرد.
وی اظهار داشت: خوشبختانه در سیاست دولت وقت درصد بسیار خوبی از تولید ناخالص ملی به بخش سلامت اختصاص داده شده است که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد جامعه ای سالم و تندرست باشیم و همه به این مسئله واقفیم که چمعیتی سالم اقتصادی شکوفا را پرورش خواهد داد.
دکتر کورش ساکی، قائم مقام وزیر و رئیس دانشگاه علوم پزشکی و بهداشت خدمات درمانی آذربایجان غربی نیز در این جلاس، اظهار داشت: تمامی کسانی که در راه ارائه خدمات به مردم در این عرصه تلاش می کنند اگر از بعد زمان و مکان و آنچه که این شغل را برتر از دیگر رتبه ها کرده است، پا فراتر گذارند توانسته اند به عهد خود وفا کرده و اثر شخصیتی و انسانی فاخری را در دفتر الهی ثبت کنند.
وی افزود: در حوزه درمان و پزشکی می توانیم از تمامی صفات تفضیلی و عالی استفاده کنیم و این شغل را مشکل ترین، حاد ترین، مهم ترین و... بنامیم و این مسئله اهمیت و جایگاه این رشته را در جامعه مشخص می کند.
سالکی، با اشاره به عمق اهمیت این حوزه در جامعه، تصریح کرد: با توجه به اینکه در سال های اخیر وضعیت اورژانس از لحاظ کیفی و کمی بسیار بهبود داشته است اما همچنان خلا ها و مشکلات بسیاری در این بخش پابرجاست.
وی ادامه داد: با نگاهی جامع به سیر تکامی بهداشت و درمان در کشور نکته های مثبت زیادی را خواهیم دید از جمله ریشه کن شدن پزشکان خارجی از جامعه که باعث شده است پیوند خوبی بین مراجعه کننده و پزشک ایجاد شود و این مسئله بسیاری از مشکلات بیماران را حل کرد، اما ناگفته نماند که هنوز کارهای زیادی باقی است.
قائم مقام وزیر و رئیس دانشگاه علوم پزشکی و بهداشت خدمات درمانی آذربایجان غربی، با توجه به مصوبه های جدید مجلس، خاطرنشان کرد: این دید ظریف دولت به بخش سلامت باعث شده است قوانین بسیار مترقی به تصویب برسد که امیدواریم با تلاش مسئولان مربوطه بتوانیم به یکی از کشورهای مثال زدنی در حوزه سلامت در خاورمیانه تبدیل شویم.
در این اجلاس، ابراهیم فتح الهی، معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان غربی نیز با اشاره به گسترش ارتباطات در جامعه کنونی، گفت: دسترسی مردم به اطلاعات درمانی تمامی کشورها باعث شده است که مطالبات بالا رفته و دید مردم جامعه بسیار گسترده شود که پاسخگویی به مردم را بسیار پیچیده و مشکل کرده است.
وی ادامه داد: نیازهای فزاینده جامعه ما تلاش های بیشتر از اینها را طلب می کند چرا که ارتباطات در جامعه نوین کنونی نیاز های جدید را برای مردم جامعه به خوبی تعریف می کنند.
فتح الهی، به یکی از صفات پیامبر(ص) اشاره کرد و گفت: پیامبر اسلام(ص) طبیبی بود که درمان را به پای طبیب می برد، با توجه به اینکه جنس طبابت انبیا متفاوت است اما نوع عمل همان است و پزشک خانواده اگر بتواند به درستی در این زمینه فعالیت کند در واقع توانسته است کار پیامبر(ص) را در جامعه جاری و ساری سازد.
وی تصریح کرد: باید در برنامه ریزی ها از تجارب کشورهای دیگری که طرح پزشک خانواده را در جامعه اجرا کرده اند استفاده کنیم و آزمون و خطا را به مرحله عمل نرسانیم و راه های طی شده را دوباره قدم زنان طی نکنیم.
پایان پیام/
نظر شما