به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، می توان در خصوص خانه های احزاب و تشکل های سیاسی کشورمان 223 خانه را تشکیل می دهند، گفت که اکثر این 223 خانه تنها با بوی انتخابات به تکاپو می افتند و بیشترین زمانی که به فعالیت سیاسی خودشان اختصاص می دهند به طور میانگین هر دوسال یکبار آن هم نزدیک به یک یا دوماه است.
هدف اصلی از راه اندازی یک حزب و یا تشکل برقراری ارتباط میان اعضای این تشکل با ردیف های سیاسی است که هر شخص تقریبا به صورت فردی امکان برقراری این ارتباط را ندارد. حضور در عرصه های مختلف سیاسی و تصمیم گیری های کلان کشوری یکی دیگر از رسالت های احزاب و تشکل هاست که در کشورمان تقریبا به فراموشی سپرده شده است.
در واقع انتخابات از نگاه تشکل های کشورمان تنها عرصه سیاسی است که ظرفیت دخالت در آن برای احزاب وجود دارد. مسائل مهم دیگری که نقش تعیین کننده برای جمهوری اسلامی ایران دارد جای خالی گروه های سیاسی کاملا محسوس است.
صدور بیانیه ها در مناسبت های مختلف، اعلام حمایت از دستگاه های خارجی از جمله هیات های مذاکره کننده در خصوص مسائل حیاتی مانند انرژی هسته ای، راهپیمایی هایی که خشم یا حمایت مردم ایران از مسائل مهم سیاسی و اجتماعی رخ داده و حتی مناسبت های تاریخی که نشانگر حضور ملت ایران و حماسه عظیم ایرانی در مراحل مختلف سیاسی است و چندین و چند عرصه ای که نیازمند حضور گروه های سیاسی و تشکل های رسمی و مجوز دار است در بسیاری از موارد مغفول واقع می شود.
انتخابات ها در هر مقامی که برگزار می شود به نحوی جو سیاسی به جامعه القا می کند که احزاب را از خواب زمستانی برای مدت کوتاهی بیدار کرده و بعد از مشخص شدن نتایج باز به سکوت سیاسی این گروه ها ادامه دهد. آخرین انتخاباتی که در کشورمان برگزار شد نهمین دوره مجلس شورای اسلامی بود که در دو مرحله نمایندگان این دوره از پارلمان را مشخص کرد. در این انتخابات چند حزب و تشکل پا به میدان رقابت گذاشته و با معرفی چند نامزد و حمایت از نامزدهای جبهه های دیگر به نوعی حضور خود را به گرمی اعلام کردند اما همین گروه ها با انتخاب نشدن اکثر اعضای معرفی شده شان در مرحله اول، دیگر در مرحله دوم انتخابات فعالیتی نداشته و حتی نامی از آنها دیده نمی شد.
جبهه های سیاسی که از نظر ساختاری اندکی با احزاب متفاوت هستند نیز شامل این قاعده می شوند. انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی یکی از مواردی بود که به آشکارا می توانستیم شاهد تولد هر روز یک جبهه سیاسی از گوشه و کنار باشیم و بعد از این انتخابات هنوز حتی یک اعلام حضوری از این جبهه ها را شاهد نبودیم. با این وجود که اتفاقات مهم سیاسی در بعد خارجی و داخلی کشورمان در همین مدت کوتاه رخ داده است.
همچنین جبهه های تعیین کننده و مهمی نیز در این انتخابات حاضر بودند که عمرشان به بیش از 4 سال قد می دهد اما حضورشان تنها در انتخابات دوره های قبل مجلس و دوره نهم پارلمان باز می گردد و در ایام فیمابین انتخابات هیچ حضوری از این افراد احساس نمی شود.
علاوه بر این بحث های داغی که در روزهای پایانی انتخابات مجلس نهم می توانستیم در محافل جبهه ها و احزاب مختلف بشنویم اتفاق نظر برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 بود و هیچ تصمیمی مبنی بر حضور اعضای این گروه ها در عرصه های دیگر سیاسی اعلام نشد.
البته با این تفاسیر یک حزب در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که در تمامی مراحل سیاسی می توان حضور اعضای آن را به نوعی حس کرد و تقریبا با صراحت گفت که حزب موتلفه اسلامی تنها حزبی است که به رسالت خود عمل کرده و با اقداماتی مانند انتشار نشریه ملت ایران را از وجود خود و مواضعش با خبر می سازد.
پایان پیام/
احزاب و تشکل های سیاسی کشورمان طبق تجربه های ثابت شده در طول 34 سال عمر انقلاب اسلامی ایران، اکثرا هر دو سال یکبار آن هم به مناسبت یک انتخابات پا به عرصه فعالیت می گذارند.
کد خبر 136428
نظر شما