به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، سرهنگ قربانعلی هاتف وحید، مدیر تحقیقات و پژوهش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دوران دفاع مقدس گیلان، امروز (4 خرداد) در همایش بزرگ دانشگاه و درس دفاع مقدس که در سالن اجتماعات شهید کریمی دانشکده علوم پایه گیلان برگزار شد، گفت: تدریس درس دفاع مقدس از سال 86 در دانشگاه آزاد اسلامی گیلان آغاز و پس از آن این واحد درس اختیاری در دانشگاه های گیلان، فنی حرفه ای، جامع علمی کاربردی، علوم پزشکی و پیام نور استان در حال تدریس است.
دبیر این همایش، با بیان اینکه هدف از برگزاری این همایش هم اندیشی و شناسایی نقاط ضعف و قوت در ارائه درس دفاع مقدس در دانشگاه هاست، افزود: در اینگونه نشست ها تلاش می شود تا با بررسی نقاط ضعف و قوت ارائه این 2 واحد درس اختیاری در دانشگاه ها، استقبال دانشجویان را به فراگیری و کاربردی کردن این درس در زندگی ارزشیابی کنیم.
وی اظهار کرد: برای از بین بردن فاصله نسل امروز با دوران دفاع مقدس باید فرهنگ دفاع مقدس را در دانشگاه ها توسعه دهیم.
هاتف وحید اذعان کرد: دشمن از کمبود اطلاعات کافی نسل جوان در زمینه ارزش های دفاع مقدس برای کمرنگ کردن روحیه ایثار و شهادت در عرصه های مختلف بهره می گیرد و این امر وظیفه ما را نسبت به آگاهی بخشی به جوانانی که آن دوران را تجربه نکرده اند، سنگین تر می کند.
وی با اشاره به نحوه پذیرش استاد در دانشگاه ها برای ارایه درس دفاع مقدس، گفت: نخستین شرط برای جذب استادان درس دفاع مقدس سابقه جبهه برای افراد نظامی 12 ماه و افراد غیرنظامی حداقل شش ماه در نظر گرفته شده است.
وحید هاتف افزود: این اساتید باید حداقل مدرک تحصیلی فوق لیسانس را داشته و یا در دوره های پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس مشارکت داشته باشند.
در ادامه دکتر نجف زاده، معاون دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی گیلان با بیان اینکه فرهنگ دفاع از میهن را می توان از دانشگاه ها به نسل جوان و محقق خود منتقل کنیم، گفت: با توجه به اینکه دانشگاه علوم پزشکی تنها دانشگاهی است که فقط یک گروه در آن مشغول به تحصیل هستند و مانند سایر دانشگاه ها از سایر علوم و رشته های تحصیلی مختلف برخوردار نیست اما از تعداد 60 دانشجو 23 دانشجو از بهمن ماه سال 90 این درس را در این دانشگاه به صورت اختیاری پذیرفتند.
وی اذعان کرد: در دانشگاه بهداشت نیز هم اکنون با 260 دانشجو، بالای 100 نفر درس دفاع مقدس را به صورت اختیاری می گذرانند.
دکتر نجف زاده، ایجاد شکل کاربردی و آموزشی درس دفاع مقدس را در مراکز دانشگاهی خواستار شد و افزود: اختیاری بودن درس دفاع مقدس یکی از مشکلات مطرح در ارایه این درس می باشد.
وی خاطر نشان کرد: با احیا و توسعه فرهنگ دفاع مقدس در جامعه، تمام نسل ها می توانند با ایثارگری های رزمندگان آن دوران آشنا شوند.
گفتنی است، تا امروز 13 هزار و 313 نفر در دانشگاه های گیلان درس دفاع مقدس را آموزش دیده اند.
پایان پیام/
نظر شما