به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام سیدمحمود موسوی، مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان، امروز(4 خرداد) در مراسم زیارت عاشورای هیئت عاشورایی بازاریان غرب اهواز در مسجد حضرت زین العابدین(ع) با تبریک حلول ماه مبارک رجب و سالروز آزادسازی خرمشهر، گفت: مزار مطهر امام علی(ع) تا زمان امام صادق(ع) از دید عموم مخفی بود و پس از متفرق شدن خوارج به دستور ایشان قبر امام بر همگان آشکار شد.
وی افزود: اولین بقعه در سال 135 هجری قمری بر مزار آن حضرت بنا شد و بعدها در طول تاریخ حرم مطهر توسعه یافت و عمارات و بارگاه فعلی از شاهکارهای معماری دوره صفویه می باشد و طلاکاری های گنبد و گلدسته و ایوان در سال1150هجری قمری و در زمان نادرشاه افشار انجام پذیرفت.
وی اضافه کرد: با توجه به گذشت قریب به 300 سال از طلاکاری ایوان و به دلیل عوامل فرسایش جوی و اکسیداسیون بخش اعظمی از روکش طلای ورق های مس ایوان از بین رفته و ضرورت بازسازی مجدد را ایجاب می کرد که این افتخار از سال گذشته نصیب مردم ولایتمدار خوزستان شده است.
حجت الاسلام موسوی، با تشریح پروژه مرمت ایوان حرم علوی تصریح کرد: مساحت کل ایوان 500 متر مربع و 12 هزار و500 قطعه ورق مس با روکش طلا می باشد که طبق برآورد اولیه برای مرمت طلاکاری هر قطعه بالغ بر یک میلیون تومان هزینه نیاز می باشد.
وی با بیان اینکه این ستاد به افرادی که حداقل یک میلیون تومان کمک کنند سند افتخار مشارکت در مرمت ایوان علوی تقدیم می کند و همچنین طلاهای اهدایی عیناً در راستای نیت اهدا کننده به کار برده می شود، اذعان داشت: خیرین زیادی از سراسر کشور و استان هزینه کامل مرمت طلاکاری بالغ بر یک هزار و 50 قطعه خشت ایوان را تقبل و پرداخت کرده اند.
پایان پیام/
نظر شما