به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر سید حسن مطیعی لنگرودی، استاد دانشکده جغرافیا و مدیرقطب علمی مطالعات و برنامه ریزی روستایی دانشگاه تهران در دومین روز از کنگره انجمن ژئوپلتیک ایران که صبح امروز(4 خرداد) در سالن اجتماعات مجتمع آموزشی امام خمینی(ره) دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد، گفت: استان گیلان از نظر پتانسیل های محیطی از نوادر مناطق جهان است.
وی با اشاره به اینکه استان گیلان از توانمندی های بالایی برخوردار است، تصریح کرد: باید برای سه بخش کشاورزی، صنعت و خدمات(گردشگری) برنامه ریزی مناسب شود.
دکتر مطیعی لنگرودی با بیان اینکه گیلان از نظر توسعه ای، گردشگری گذری دارد، تاکید کرد: روند گردشگری در گیلان باید تغییر کند و به گردشگری ماندگار تبدیل شود.
استاد دانشکده جغرافیا با اشاره به اینکه برنامه ریزی منطقه ای از سال دو هزار به سمت توسعه گرایی اقتصادی گرایش پیدا کرد، افزود: دنیا وارد رقابت پذیری جهانی شده تا از طریق توسعه گرایی منطقه ای امتیاز بالایی را به خود اختصاص دهد.
وی اساس ژئوپلتیک و سیاست را اقتصاد و کنش های اقتصادی دانست و خاطرنشان کرد: این امر باعث می شود تا تحول فضایی ایجاد گردد.
استاد راهنمای 500 رساله دکتری و کارشناسی ارشد با بیان اینکه منطقه گرایی جدید در توسعه اقتصادی از سال دو هزار مطرح است، اذعان کرد: بهره وری اقتصادی برون منطقه ای از بحث های روز دنیاست.
استاد دانشکده جغرافیا، انتقال موفقیت آمیز رشد صادرات را متاثر از رشد بخش محلی دانست و افزود: ایجاد تغییرات در ساختار اجتماعی، اقتصادی و منطقه ای در انتقال صادرات موثر است.
دکتر مطیعی لنگرودی ادامه داد: افزایش تقاضای برون منطقه ای در ازیاد بنگاه های اقتصادی نقش به سزایی دارد.
مدیرقطب علمی مطالعات و برنامه ریزی روستایی دانشگاه تهران به مشکلات بهره وری اقتصادی اشاره و خاطرنشان کرد: تهی شدن منابع منطقه ای و تغییر ساختاری در تقاضا از جمله مشکلات موجود است.
باپایان پیام/
نظر شما