زمانی: مولانا بی شمس دانشمندی می‌شد نظیر صدها دانشمند دیگر

کریم زمانی با اشاره به سخنان مولانا که: «اگر ما در ولایتمان در بلخ بودیم، حداکثر مدرسی، مصنفی، مؤلفی یا خطیبی می‌شدیم و عمل به ظاهر می‌کردیم» گفت: مولانا برا مولانا شدن از شمس هم گذر کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، چهارمین نشست از مجموعه ماه‌گفتارهای بنیاد شمس تبریزی با همکاری مؤسسه فرهنگی اکو و با سخنرانی کریم زمانی برگزار شد.


چهارمین جلسه از سلسله نشست‌های ماه گفتار بنیاد شمس تبریزی روز دوشنبه اول خرداد ماه 1391 با همکاری مؤسسه فرهنگی اکو و با موضوع «پیوند معنوی شمس و مولانا» برگزار شد.


در این نشست که اجرای آن برعهده دکتر توفیق سبحانی بود، استاد کریم زمانی که شرح او از مثنوی مولانا در شش جلد، تا کنون بیش از 30بار تجدید چاپ شده و به تازگی شرح خود بر فیه‌مافیه این عارف و شاعر بزرگ را روانه بازار کرده است، درباره رابطه معنوی و پیوند عمیق حضرت شمس و مولانا جلال‌الدین محمد سخن گفت.


استاد زمانی با تأکید بر تأثیر عمیق شخصیت شمس بر مولوی گفت: «ما اگر شمس را خوب نشناسیم، مولانا را هم به درستی نشناخته‌ایم. چون این دو بزرگوار یک کل واحد را تشکیل می‌دهند.»


او افزود: «البته باید از مولانا هم سپاس داشته باشیم که شمس را به جامعه جهانی معرفی کرد. قطعا اگر مولانا از شمس چیزی نمی‌گفت، کسی، خبری و اثری از شمس نمی‌یافت. از این رو باید از غزلیات مولانا که به طور صریح از شمس برایمان گفته است، تشکر کنیم.»


در این نشست استاد زمانی به تأثیر ویژه حضور شمس بر زندگی مولانا اشاره کرد و گفت: «اگر مولانا، شمس را نمی‌یافت، دانشمندی می‌شد نظیر صدها و هزاران عالم دیگر که آمدند و رفتند و خدماتی انجام دادند، ولی اتفاق خاصی نیفتاد. عالمی می‌شد در حد پدر خود، سلطان‌العلما و یا یکی از بزرگان علم. چنانچه خود مولانا در فیه‌مافیه می‌گوید: اگر ما در ولایتمان در بلخ بودیم، حداکثر مدرسی، مصنفی، مؤلفی یا خطیبی می‌شدیم و عمل به ظاهر می‌کردیم. و خود او معترف است تغییر محیط و آشنایی با شمس چه تحولی در او ایجاد کرده است.»


استاد زمانی افزود: «اگر مولانا می‌خواست به وجود پدرش، سلطان‌العلما ختم شود، به جایی نمی‌رسید، همین طور اگر به شمس هم ختم می‌شد باز مولانا نمی‌شد، مولانا از شمس هم گذر کرد.»


در بخش دیگری از چهارمین ماه گفتار شمس، استاد توفیق سبحانی بخشی از غزلیات مولانا را در ارتباط با همین موضوع خواند.


اما در پایان برنامه، عبدالحسین مختاباد بخش‌هایی از دیوان شمس را به صورت آوازهای بداهه اجرا کرد. در این اجرا رضا دربندی (نوازنده دف) و رضا پدیدار (نوازنده نی) او را همراهی می‌کردند.


در چهارمین ماه گفتار بنیاد شمس، افرادی چون استاد مهدی محقق، استاد رواقی، دکتر انصاری، حجت‌الاسلام مرقاتی، استاد ضیایی، سفیر کشور ژاپن، وزیر مختار کشور تاجیکستان، صادق خرازی و جمعی از مولانا پژوهان و دوستداران حضرت شمس، حضور داشتند.


مجموعه نشست‌های «شمس در آینه مولانا» دوشنبه‌های اول هر ماه از سوی بنیاد شمس تبریزی و با همکاری مؤسسه فرهنگی اکو میزبان شمس‌پژوهان و مولوی شناسان نامدار ایرانی و خارجی خواهد بود.


پیش از این سه نشست با سخنرانی دکتر موحد، دکتر محقق و دکتر سبحانی برپا شده بود.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 135503

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha