به گزارش خبرگزاری شبستان ، نشریه نیزویک با ارائه گزارشی تحلیلی در مورد وضعیت اقتصادی اروپا در این روزها نوشت : اگرکشورهای عضو یورو نتوانند به راهکاری عملی برای حل بحران اقتصادی دست پیدا کنند، این منطقه به زودی از هم خواهد پاشید و این امر تاثیر بسیار منفی بر اقتصاد دنیا خواهد داشت.
این نشریه افزود : یونان بیش از پیش در حال نزدیک شدن به ورشکستگی اقتصادی و نیز خروج از منطقه یورو نزدیک می شود.
بنابر این گزارش ، افزایش مشکلات سیاسی یونان همراه با بحران بدهی و مالی فزاینده این کشور می تواند تاثیرات بسیار مخربی بر دیگر کشورهای بحران زده منطقه یورو وارد سازد.
احتمال می رود ورشکستگی یونان به از هم پاشیدن منطقه یورو منجر شود. در حال حاضر خبرهای ناگوارکننده از آتن تا مادرید، رم و حتی آمستردام به گوش می رسد.
به عبارت دیگر اکثرکشورهای عضو یورو با مشکلات مالی دست به گریبان هستند و یکی دیگر از عواقب گسترش دامنه بحران یورو تغییر سیاستمداران و نارضایتی مردم از سیاست های ریاضتی اعمال شده در کشورهای اروپایی است.
در گزارش نیوزویک آمده است : بحران مالی منطقه یورو اکنون به نقطه ای رسیده است که به نظر می رسد نتوان برای کنترل و حل آن راهکار عملی و منطقی اتخاذ کرد.
در نتیجه برنامه های اقتصادی بدون نتیجه رهبران اروپایی، تجارت و کسب و کار در این منطقه بسیار سخت و پیچیده شده است.
از آنجایی که سرمایه گذاران نمی توانند درباره آینده یورو تصمیم درستی اتخاذ کنند، نمی توانند در این منطقه سرمایه گذاری و به رشد اقتصادی آن کمک کنند.
یکی از عواقب اصلی ادامه بحران مالی منطقه یورو گسترش بی ثباتی سیاسی در منطقه است.
به عنوان مثال پیروزی حزب مخالف سیاست های ریاضتی در یونان و نیز عدم توانایی تشکیل دولت ائتلاف در این کشور، شرایط را برای آتن وخیم تر کرده است.
در نتیجه بی ثباتی سیاسی در یونان برنامه پرداخت کمک مالی یکصد و سی میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به این کشور به تعلیق درآمده است.
اتحادیه اروپا از یونان خواسته است به عنوان پیش شرط پرداخت بسته کمک مالی به شدت هزینه ها را کاهش داده و اصلاحات اقتصادی اساسی انجام دهد.
اتحادیه اروپا از یونان خواسته است همچنان عضو یورو باقی بماند و گزینه خروج از این منطقه را مطرح نکند. از سوی دیگر بسیاری از اروپایی ها با سیاست آنگلا مرکل صدراعظم آلمان برای پافشاری به منظور ادامه سیاست های انقباضی در منطقه مخالف بوده و معتقدند مرکل بی توجه به شرایط زندگی مردم درباره آنها تصمیم گیری می کند.
تحلیلگران اقتصادی نیز استدلال می کنند ادامه طرحهای ریاضتی دیگر نمی تواند مشکل کشورهای بحران زده ای مثل یونان را حل کند و پافشاری بر این سیاست ها تنها به خروج آتن از یورو و فروپاشی منطقه منجر خواهد شد.
بر اساس گزارش نیوزویک ، یکی از مهمترین تاثیرات تشدید بحران مالی و بدهی یونان افزایش بی ثباتی در بازارهای جهانی است.
تحولات سیاسی اخیر در اتحادیه اروپا یکی دیگر از مشکلات دولتمردان اروپایی برای رسیدن به اجماع به منظور حل بحران مالی اروپا است.
به عنوان مثال پیروزی اولاند در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه و مخالفت وی با طرح های آلمان و تاکید بر افزایش رشد اقتصادی به عنوان بهترین راه حل برای کنترل بحران مالی منطقه یورو ، به چالشی جدید تبدیل شده است.
کاملا روشن است اگر با ادامه طرح های انقباضی اروپا، تورم و کسری بودجه در این منطقه عمیق تر شود، مرکل- به عنوان پیشتاز سیاست های ریاضتی- بیش از پیش منزوی خواهد شد.
ارزیابی های انجام شده توسط کمیسیون اروپا در هفته گذشته نشان می دهد اتخاذ سه دهم درصد سیاست ریاضت اقتصادی در اروپا تنها به یک درصد رشد اقتصادی منجر شده است.
اکنون کشورهای عضو یورو از حل مشکلات مالی خود از قبیل تثبیت نرخ بهره،کنترل هزینه استقراض و حفظ موقعیت خود در بازارهای جهانی دست به گریبانند و سیاست های آنها مبنی بر افزایش مالیاتها، کاهش هزینه های دولت و انجام اصلاحات اقتصادی نتوانسته است به آنها برای خروج از بحران کمک کند.
بر اساس گزارش نیوزویک ، اگرکشورهای عضو یورو نتوانند به راهکاری عملی دست پیدا کنند، این منطقه به زودی از هم خواهد پاشیدکه تاثیر بسیار منفی بر اقتصاد دنیا خواهد داشت.
نظر شما