تعامل بخش‌های دولتی و خصوصی در قانون مدیریت بحران کشور چشمگیر است

معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشورگفت: در مسائل مرتبط به قانون مدیریت بحران در کشور، همکاری و تعامل بخش‌های دولتی و خصوصی در سال‌های اخیر چشمگیر بوده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، مرتضی اکبرپور، معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور در نشست تخصصی کارگروه آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور که صبح امروز(29 دی) در اصفهان برگزار شد با بیان اینکه مجلس، دولت، سازمان های مردم نهاد، سازمان‌ها و مراکز تخصصی در حوزه ورود به مدیریت بحران بسیار فعالانه عمل کرده‌اند، گفت: امیدواریم که بخش خصوصی نیز با انگیزه‌ای مضاعف و با توجه به بسترهای مناسب فراهم شده در کشور، گام‌های بلند و موثرتری در این خصوص بردارد.

 

وی با اعلام اینکه کار ساخت و ساز بناهای مرکز کنترل مدیریت حوادث در 31 استان کشور رو به اتمام است، تصریح کرد: لازم است این مراکز با تجهیزات و آخرین تکنولوژی و فناوری روز دنیا مجهز شود که در این راستا باید از توانمندی‌ها و پتانسیل‌های بخش خصوصی استفاده کرد.

 

معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه نگاه بخش دولتی به بخش خصوصی در حوزه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران نگاهی مثبت توام با پشتیبانی و همراهی است، اذعان کرد: استان اصفهان جانشین تهران در مدیریت بحران است و نگاه ویژه ایی به جایگاه ارتباطی و توانمندی‌های اصفهان در مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وجود دارد.

 

وی افزود: به دنبال تدوین قانونی جامع‌نگر در مواقع بحران هستیم که البته پژوهش‌ها، بررسی‌ها و پیگیری‌های قابل قبولی تاکنون در این زمینه انجام شده است.

 

اکبرپور ضمن ابراز تاسف از اینکه قانون موقعیت بحران به صورت نوشتاری وجود دارد ولی هنوز اجرایی نشده است، بیان کرد: برای عملیاتی شدن این قانون باید برنامه‌ریزی و فعالیت‌های گسترده‌ای انجام شود.

 

وی متذکر شد: استقرار مرکز مدیریت بحران در همه وزارتخانه‌ها و ادارات کل الزامی است ولی متاسفانه هنوز هیچ اداره‌ای در راستای اجرای این قانون، به راه‌اندازی و ساماندهی اتاق‌های مدیریت بحران اقدام نکرده است.

 

به گفته اکبرپور، بخش خصوصی با توانمندی‌های بالقوه و بالفعلش باید همگام با سازمان مدیریت بحران استان‌ها حرکت کرده و آنها را یاری دهد.

 

منصور شیشه‌فروش، مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان نیز در این نشست، گفت: در حال حاضر اصفهان به عنوان جانشین مدیریت بحران تهران، اقدامات اساسی در جهت ارتقای سطح آمادگی امدادی دستگاه‌های مختلف با اجرای دوره‌های آموزشی و برگزاری مانورهای آمادگی، انجام داده است.

 

وی افزود: با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان، طرح جامع مدیریت بحران و خطرپذیری استان در حال تهیه است و مطالعات لرزه‌خیزی در شهرهای کاشان، شهرضا، نائین و اصفهان نیز در دست مطالعه است.

 

شیشه‌فروش یادآور شد: به منظور برنامه‌ریزی در مدیریت ریسک خشکسالی نیز طرح جامع خشکسالی استان تهیه و به طور مستمر شرایط خشکسالی در مرکز پایش خشکسالی استان پیش‌بینی و بررسی می‌شود.

 

در ادامه یحیی محمودزاده، عضو اتاق فکر سازمان مدیریت بحران کشور و ریاست پژوهشکده مهندسی بحران‌های طبیعی و پدافند غیرعامل شاخص پژوه نیز در این نشست با ابراز خرسندی از اینکه بخش خصوصی برای اولین بار میزبان کارگروه تخصصی آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور است، گفت: امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته و از ثمرات مطلوب آن نیز به نحو شایسته‌ای استفاده شود.

 

وی تصریح کرد: در چندسال اخیر توجه به پدافند غیرعامل و مدیریت بحران‌ در سطح کشور بیشتر مدنظر قرار گرفته و برنامه‌ها و کارهای قابل قبولی در این راستا انجام شده است.

 

به گفته محمودراده، تالیف فرهنگ لغت مدیریت بحران از فارسی به انگلیسی و انگلیسی به فارسی و توزیع آن در میان دست‌اندرکاران این حوزه از جمله برنامه‌های در دستور کار پژوهشکده شاخص پژوه است.

 

محمودزاده درخصوص برخی از پیشنهادات مرکز پژوهشی مهندسی بحران‌های طبیعی و پدافند غیرعامل شاخص پروژه به سازمان مدیریت بحران کشور گفت: تهیه طرح مستندسازی فعالیت‌ها و توانمندی‌های کشور در سیل پاکستان، اعلام آمادگی تجهیز ساختمان‌های مدیریت بحران در سراسر کشور و آمادگی تهیه طرح تخلیه اضطراری حمایت از کلانشهرها از جمله این پیشنهادات و اولویت‌های در دست انجام است.

 

رئیس پژوهشکده مهندسی بحران‌های طبیعی و پدافند غیرعامل شاخص پژوه افزود: تهیه طرح اطلس بلایای طبیعی، آمادگی طراحی سایت جامع مدیریت بحران کشور در تهران و آمادگی برگزاری دوره آموزشی مدیریت بحران ویژه استانداران با تمرکز بر بحث فناوری‌های نوین در مدیریت بحران از دیگر برنامه‌های تحت پیگیری و بررسی مرکز شاخص پژوه است.

 

گفتنی است، نشست تخصصی کارگروه آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور با حضور مدیران کل و نمایندگان مراکز مدیریت‌های بحران استان‌های اصفهان، فارس، قم، کردستان، گیلان، قزوین و چهارمحال و بختیاری به میزبانی پژوهشکده مهندسی بحران‌های طبیعی و پدافند غیرعامل شاخص پروژه برگزار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 13547

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha