تدوین تاریخ جنگ گیلان می تواند پشتوانه فرهنگی موزه دفاع مقدس باشد

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان، حمایت دولت برای احداث موزه دفاع مقدس گیلان را خواستار شد و گفت: تدوین تاریخ جنگ گیلان می تواند پشتوانه فرهنگی موزه دفاع مقدس باشد.

سرهنگ رسول جلایی در آستانه سفر رئیس جمهور به گیلان با بیان اینکه بخشی از فرهنگ استان مربوط به سال های دفاع مقدس است، به خبرنگار شبستان گفت: تسریع در امر احداث موزه دفاع مقدس در گیلان یکی از اقدامات مؤثر فرهنگی است و احداث این موزه در گیلان به یکی از کار های ماندگار عرصه تبلیغ ارزش های دفاع مقدس تبدیل می شود.

  

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان، با ضروری خواندن تدوین تاریخ جنگ گیلان، اعلام کرد: تدوین تاریخ جنگ گیلان می تواند پشتوانه فرهنگی موزه دفاع مقدس باشد.

  

جلایی اضافه کرد: استان گیلان در 8 سال دفاع مقدس در عرصه های مختلفی حضور یافته است و اقشار مختلف بسیجی، سپاهی، ارتشی و نیروی های مردمی در حوزه دفاع مقدس استان مشارکت داشته اند.

 

وی با اشاره به نقش اقشار مختلف جهاد سازندگی، دانش آموزی، دانشجویی و اصناف در جنگ تحمیلی، اظهار کرد: نقش مراکز فرهنگی، صدا و سیما، ارشاد، سازمان روحانیان و ائمه جمعه در ایجاد انگیزه دفاع در مردم استان نباید فراموش شود.

  

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان یادآور شد: ثبت نقش اقشار مختلف گیلانی در دفاع مقدس، مستلزم این است که همه دستگاه های استان این نقش ها را تبیین کنند و خاطرات و اسناد گردآوری و تاریخ دفاع مقدس گیلان نیز تدوین شود.

 

وی تصریح کرد: ثبت اسناد و فعالیت دستگاه ها و اقشار مختلف گیلانی در دفاع مقدس پشتوانه فرهنگی موزه دفاع مقدس گیلان است.

  

جلایی، ساماندهی گلزار های شهدا را یکی از انتظارات جامعه ایثارگر گیلانی از رئیس جمهور اعلام کرد و گفت: به گلزارهای شهدا باید به عنوان مراکز فرهنگی توجه کنیم.

  

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان اذعان کرد: بخشی از طرح ساماندهی گلزارهای شهدای استان را بنیاد شهید به اتمام رسانده است اما این حوزه هنوز جای کار دارد.

 

وی با بیان اینکه حرم مزار شهدای گمنام گیلان نیازمند توجه جدی مسئولان است، اظهار کرد: در 11 نقطه استان حرم شهدای گمنام احداث شده است و یادمان شهدای گمنام باید یکی از حوزه های مهم و قابل توجه در سفر دور سوم رئیس جمهور به گیلان باشد.

 

جلایی، تولید محصولات فرهنگی را یکی از راه های مؤثر برای نشر فرهنگ دفاع مقدس برشمرد و اذعان کرد: تاسیس کتابخانه هایی در حوزه خاطرات رزمندگان، جمع آوری و نشر خاطرات رزمندگان و ایجاد مراکز کتابخانه ای دفاع مقدس از دیگر مطالبات جامعه ایثارگر گیلانی از رئیس جمهور است.

  

وی جامعه دانشجویان را یکی از مناسب ترین و مستعد ترین گروه مخاطبان برای ترویج فرهنگ دفاع مقدس دانست و خاطر نشان کرد: ایجاد کانون های دفاع مقدس در دانشگاه ها می تواند یک پل ارتباطی دانشجویان با موضوعات مربوط به دفاع مقدس باشد.

  

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان، با اشاره به نبود سامانه یکپارچه در حوزه ایثار ری در گیلان، اظهار کرد: در استان به یک بانک اطلاعاتی که سابقه رزمندگان و فعالیت های گیلان در دفاع مقدس در آن موجود باشد، نیاز داریم.

  

وی در خصوص مشکلات حوزه دفاع مقدس گیلان در زمینه تولیدات فرهنگی، تصریح کرد: در بخش تولیدات فرهنگی با موضوع دفاع مقدس با کمبود بودجه مواجه هستیم.

 

جلایی یکی از پر هزینه ترین تولیدات فرهنگی در جامعه را تولید محصولات فرهنگی با موضوع دفاع مقدس دانست و گفت: سازمان های فرهنگی و متولی نشر ارزش های دفاع مقدس در حوزه تولیدات فرهنگی زیاد ورود نمی کنند، چون با وجود اثرگذار بودن، پرهزینه است.

  

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان، با بیان اینکه بخش دیگری که نیاز به توجه جدی هیئت دولت دارد، تحقیقات و پژوهش است، تصریح کرد: سؤالات و شبهات نسل نو را می توان در قالب کارهای پژوهشی و تحقیقاتی پاسخ داد.

 

پایان پیام/

کد خبر 13534

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha