رامین اسدی، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان به خبرنگار شبستان گفت: در حوزه مشاغل خانگی 210 نوع فعالیت مختلف تعریف شده است که میتواند ظرفیت خوبی برای کاهش نرخ بیکاری در سطح کشور باشد.
وی افزود: در سال گذشته 17 هزار و 265 مجوز مشاغل خانگی در این استان صادر شده که برای بیش از 10 هزار 296 مورد آن تسهیلات بانکی پرداخت شده است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان به میزان اشتغالزایی در سال 89 در این استان اشاره کرد و اظهار داشت: ایجاد اشتغالهای ایجاد شده از فروردین 89 تا فروردین ماه جاری برابر آمارها بیش از26 هزار فرصت شغلی بوده است.
وی تصریح کرد: از 26 هزار شغل ایجاد شده در سال 89 در این استان، چهار هزار و 857 نفر بدون مهارت، سه هزار و 261 نفر دارای مدرک دانشگاهی، 12 هزار و 554 نفر دارای مهارت تجربی و پنج هزار و 576 نفر دارای مدرک فنی و حرفهای بودهاند.
اسدی، بیشترین آمار بیکاری در این استان را مربوط به رده سنی 25 تا 35 سال عنوان کرد و گفت: عدم مهارت کافی افراد جویای کار برای ورود به عرصه اشتغال مهمترین عامل بیکاری در این استان است.
وی برقراری تناسب بین آموزشهای فنی و حرفهای و نیازهای بخش تولید و اشتغال استان را نیز ضروری دانست و افزود: برای کاهش نرخ بیکاری و ایجاد اشتغالهای پایدار باید آموزشهای فنی و حرفهای با نیازهای تولید و اشتغال همگام باشد.
این مقام مسئول از حوزه کشاورزی به عنوان ظرفیتی بسیار مناسب برای ایجاد اشتغال در سطح استان نام برد و اظهار داشت: با وجود ظرفیت اشتغالزایی استان در حوزه کشاورزی متاسفانه تعداد مجوزهای صادر شده بسیار کم بوده است.
وی به نقش آموزشهای فنی و حرفهای در ایجاد اشتغال اشاره کرد و افزود: ارائه آموزشهای فنی و حرفهای و مهارتی به دلیل ماهیت طرح و تاکید بر جنبههای کاربردی در آموزش و توانمندسازی نیروهای انسانی برای ایجاد اشتغال پایدار اهمیت زیادی دارد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان با بیان اینکه درصد قابل توجهی از فارغالتحصیلان بیکار فاقد مهارت فنی و حرفهای هستند، خاطرنشان کرد: آموزشهای فنی و حرفهای نوعی مهارتاندوزی بر اساس تقاضای بازار کار است و کسب یک مهارت تخصصی، برای همیشه موجب توانمندی فرد در احراز شغل مورد نظر میشود.
پایان پیام/
نظر شما