خبرگزاری شبستان: قلیان، این عادت پیرمردهای قدیم این روزها به سرگرمی جوانان و حتی زنانی تبدیل شده که با به خطر انداختن سلامتی خود به آن گرایش پیدا می کنند. اما تاسف بار تر اظهارات غیرمسئولانه مسئولانی است که می تواند هنجارهای اجتماع را با خطرات جدی مواجه کند.
افزایش بی رویه تعداد قهوه خانه ها در چندسال اخیر حاکی از گرایش روز افزون جوانان و حتی بانوانی دارد که به قلیان بعنوان یک سرگرمی نگاه می کنند و آن را بی خطر می انگارند. همین افزایش جمعیتی طرفداران قلیان حتی در بین دختران، مسولان را بر آن داشت تا سال گذشته قانون ممنوعیت ورود زنان به قهوه خانه ها را اجرایی کرده و چندین قهوه خانه را بدلیل عدم اجرای آن به تعطیلی بکشانند، اما خبراحتمال صدور مجوز برای تاسیس قهوه خانه های ویژه بانوان با استدلال عجیب مطالبه مردم برای وجود چنین قهوه خانه هایی واکنش های صریحی به دنبال داشت.
ادعایی که از سوی رئیس اتحادیه اتحادیه قهوهخانهداران مبنی بر راهاندازی قهوهخانه ویژه بانوان عنوان شد، ضمن اینکه برای اکثریت تعجب آور بود، بازخورد تندی را از سوی مسولان به همراه داشت.
مخالفت وزارت بهداشت با قهوه خانه های زنانه
نخستین نهادی که مخالفت جدی خود را با این بدعت جدید اعلام کرد وزارت بهداشت بود. رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به مخالفت جدی متولی سلامت ایران با اصل قلیان گفت: وزارت بهداشت با اساس قهوهخانههایی که قلیان عرضه میکنند مخالف است. در بحث این که قهوهخانهها اختصاصا برای بانوان ایجاد شود به صورت مضاعف مخالفیم؛ چرا که کلید سلامت نسل آینده در دست زنان است.
کاظم ندافی افزود: با انجام چنین اقداماتی علاوه بر سلامت زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور، سلامت نسل آینده نیز دچار مشکل میشود و با انواع و اقسام بیماریها مواجه خواهیم شد. بنابراین ضمن این که به شدت با راهاندازی قهوهخانههای ویژه زنان مخالفیم، اگر این طرح در کمیسیونی و یا مراجع قانونی مطرح شود مخالفت خود را با ذکر دلایل علمی و منطقی اعلام می کنیم.
محلی برای بی بند و باری و ترویج سیگار و قلیان
نیروی انتظامی نیز در واکنشی سریع با این بدعت جدید مخالفت کرد و سردار احمدیمقدم با اعلام مخالفت جدی پلیس با اجرای چنین طرحی، اعلام کرد: من توجیه این مسئله را متوجه نمیشوم و سوال دارم که ایجاد قهوهخانههای زنانه پاسخ به کدام مطالبه مردم است؟
وی با طرح این سئوال که چه دلیلی هست که این قهوه خانهها مخصوصا در شکل جدید خودش که محلی برای بی بند و باری و ترویج سیگار و قلیان است برای بانوان تاسیس شود؟ ادامه داد: ناجا در حد اختیارات خود مخالف این مسئله است، اما پلیس قانونگذار نیست.
علاقه به سنت یا ترویج بدعت؟!
ماجرای ایجاد قهوه خانه های زنانه از آن جا آغاز شد که رییس اتحادیه قهوهخانهداران با اظهار نظری عجیب درمورد استقبال مردم از قهوه خانه ها گفت: این امر نشانه ای از علاقه مردم به سنت ها است ! و نشان میدهد که مردم سنت خود را دوست دارند و گذشتگان خود را همیشه به خوبی یاد میکنند.
عباس علائی با بیان اینکه ما پیگیر راهاندازی قهوهخانه ویژه بانوان هستیم افزود: در نظر داریم با همکاری و اجازه نیروی انتظامی و اداره اماکن، مکانی مختص بانوان ایجاد کنیم و صحبتهایی نیز در این رابطه صورت گرفته است. در رابطه با تشکیل قهوهخانه ویژه بانوان باید به درستی شرایط و جزئیات آن مورد بررسی قرار گرفته و نظرات را از مراکز مربوطه دریافت کرده و بعد از بررسی و سنجیدن شرایط به نتیجه مشخصی در این رابطه برسیم.
گویا اصلا برای رئیس اتحادیه قهوهخانهداران مهم نیست که با این کار چه تعداد از دختران و زنان به جمع جمعیت کثیر قلیانی ها اضافه می شوند و از آثار سوء آن، که بر روی زنان تاثیر دو چندان دارد ناآگاه است. البته وی به این موضوع هم اشاره ای نکرده است که ایجاد قهوه خانه های زنانه در راستای همین سنت های ناپسند است یا ترویج بدعتی خطرناک که می تواند آینده جامعه را با مخاطرات جدی روبرو کند و نسل فعلی و آینده را تحت تاثیر خود قرار دهد؟
آمارهای ارائه شده نشان میدهد در حال حاضر متاسفانه درصد بیشتری از جوانان به قلیان گرایش پیدا کرده اند که حدود یک پنجم از این جمعیت را دختران جوان تشکیل می دهند. آیا خبر تاسیس قهوه خانه های ویژه بانوان نمی تواند چراغ سبزی برای افزایش مصرف کنندگان قلیان آن هم در میان زنان که قشری مهم در جامعه محسوب می شوند باشد؟
سرطان یکی از مهم ترین عوارض مصرف دخانیات در زنان
"سرطان یکی از مهم ترین عوارض مصرف دخانیات در زنان است" این گفته عباس رضا زاده استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران،در مورد مصرف انواع دخانیات بوده و با ابراز نگرانی از مصرف محصولات دخانی مانند قلیان و تنباکوی بدون دود، بین زنان می گوید: پیری زودرس پوست، تغییرات تن صدا، سرطان، حمله قلبی، زایمان زودرس، افسردگی و بیماری های تنفسی و نازایی از عوارض مصرف دخانیات در زنان است.
وی با اشاره به اینکه زنان نقش مهمی در خانواده ایفا می کنند، اطلاع رسانی گسترده رسانه ها از مضرات مصرف دخانیات را مورد تاکید قرار داد. رضازاده همچنین تصریح کرد هم اکنون سن مصرف دخانیات در بین دختران 15 تا 18 سال افزایش یافته است و قلیان بیشترین مصرف را در بین آنان دارد.
حال باتوجه به اینکه دختران امروز مادران فردای جامعه هستند تاسیس قهوه خانه مخصوص آنها می تواند با ترویج فرهنگ ناپسند نوظهوری که استفاده از قلیان در بین جوانان قباحتی ندارد دامنه زنان مصرف کننده دخانیات را افزایش داده و سلامت نسل آینده را با مخاطرات جدی روبرو کند.
گرچه این خبر با عکس العمل های صریح و سرسع مسئولان مواجه شد، اما نباید اجازه داده شود تا چنین طرح هایی با تغییر جزئی در صورت مسئله، وارد عرصه ظهور شوند و جامعه را درگیر آسیبی جدید کنند؛ چرا که عقل حکم می کند همیشه پیشگیری از درمان آسانتر است.
پایان پیام/
نظر شما