محمدصادق فتح اللهی، مدیر کل تشکلهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص معضل اعتیاد در جامعه به خبرنگار شبستان گفت: شناخت بخش عظیمی از جامعه از مسئله اعتیاد بسیار عمیق و حتی بیشتر از بدنه مدیریتی دستگاههای متولی است زیرا مردم با گوشت، پوست و استخوان خود با تهدید اعتیاد درگیر هستند ولی مدیران و کارشناسان دستگاهها روی کاغذ و در قالب گزارشهای مکتوب با این موضوع سروکار دارند که این امر باعث ایجاد شکاف در حوزه اجتماعیکردن مبارزه با اعتیاد شده است.
وی اظهار کرد: علیرغم تلاشهای سنگینی که در حوزه مبارزه با اعتیاد به ویژه در سنوات اخیر صورت گرفته هنوز، مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر به خود نمره قبولی نمیدهند، بنابراین لازم است دستگاهها تحرک و توجه بیشتری به حوزه اعتیاد نسبت به گذشته از خود نشان دهند.
نهاد خانواده، نهادی مظلوم و بی پناه
فتحاللهی تصریح کرد: در جامعه ما چند نهاد زیرساختی و اساسی مانند نهاد اقتصاد، نهاد دین و فرهنگ، نهاد سیاست و سایر نهادهای اساسی با متولی خاص وجود دارد که خوب یا بد، کامل یا نارسا وظایف خود را در این نهادها انجام میدهند و تا حدودی مشکلات آنها را برطرف میکنند اما در بدنه مدیریتی سیستمهای اجرایی و قانونگذاری نهادی به نام نهاد خانواده وجود دارد که توجه کافی و وافی به آن نشده است.
مدیر کل تشکلهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه دشمن با هوشیاری و هوشمندی کامل بر نهاد خانواده برنامهریزی کرده است، افزود: با توجه به تأکیدات وافر دین مبین اسلام در خصوص نهاد خانواده این نهاد در جامعه ما بسیار بیپناه مانده و عنایت و توجه کافی به آن نشده است.
وی تصریح کرد: حرکت به سمت معنویت متعالی، سازوکار معیشت مطلوب و حلال، ایجاد آرامش در خانواده و ارتباطات متعامل میان خانواده و جامعه از جمله انتظارات ما از خانوادهها است ،زیرا در ورای این چهار اصل مهم که مورد تأکید دین مبین اسلام نیز بوده خانوادهها میتوانند فرزندانی معقول و متناسب با فردای جامعه تربیت کنند.
فتحاللهی تصریح کرد: جنگ نرم دشمن با چند ابزار، مواد مخدر سنگین با الگوهای تغییرپذیر روزآمد، مشروبات الکلی با آثار مخرب و بیبندوباری و رفتارهای خارج از قواعد خانواده مانند سه ضلع یک پیکان زوبین زهرآگین به قلب خانوادههای ما حمله کرده است که اگر متولیان تأثیرگذار یا ضابطین اجرایی قانون از کنار این موضوع به راحتی عبور کنند در آیندهای نزدیک نهاد خانواده آسیب جدی خواهد دید.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی هر آنچه را که دشمن در دایره تهدیدهای سیاسی، امنیتی و انتظامی نتوانسته انجام دهد از رهگذر این آسیبها و با توسل به مواد مخدر به آن دست مییابد، این امر در نهایت منجر به فروپاشی اجتماعی و فرهنگی می شود ، این همان تهدید جدی است که در قالب شبیخون فرهنگی، تهاجم فرهنگی و تهدید فرهنگی عنوان شده است.
متولیان امر به دور از شعارزدگی به حل مشکل اعتیاد بپردازند
مدیر کل تشکلهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: متولیان امر اعتیاد، باید به دور از هر گونه شعارزدگی، پرهیز از کلی گویی و به تناسب اقتضائات فرهنگی، اجتماعی، زبانی، معرفتی و اعتقادی در مناطق مختلف کشور و در قالب موقعیتهای استانی، شهرستانی و منطقهای به مقابله با این تهدید جدی بپردازند.
وی با بیان اینکه بحث اعتیاد یک تهدید بزرگ اجتماعی و ملی است، افزود: از تمام ظرفیتهای موجود باید برای دفاع از کیان جامعه بهرهمند شد.
فتحاللهی با اشاره به اطلاعرسانی، رسانه ملی در خصوص بحث اعتیاد در جامعه تصریح کرد: در رسانه ملی خط قرمزها و مرزبندیهای خاصی وجود دارد که در دو سال اخیر به دلیل عمق تهدید اعتیاد این خطوط به نوعی برداشته شده است و با پخش برنامههایی مانند شوک، حباب و ساخت فیلمها و سریالهایی در خصوص اعتیاد به اطلاعرسانی جامعه کمک قابل توجهی کرده است.
اصحاب رسانه دین خود در قبال اعتیاد را ادا کنند
وی با اشاره به اینکه رسانهها و خبرگزاری حق، وظیفه و دین خود در قبال تهدید اعتیاد را ادا نکردند، خاطرنشان کرد: آیا خبرنگاران ،آن میزان حساسیتی را که به مسابقه فوتبال استقلال و پرسپولیس از خود نشان میدهند در حوزه اعتیاد نیز این حساسیت را دارند؟ آیا غیر از اصحاب رسانه شاخکهای حسی دیگری داریم که بخواهند جامعه را به حرکت درآورند؟
وی همچنین یادآور شد: ما نزدیک به چندین 10 هزار هیئت مذهبی در کشور داریم که ریشه چند صد ساله در تاریخ، فرهنگ و تمدن کشور دارند و با عمق دین و فرهنگ این مملکت عجین هستند. آیا این هیئتها در حوزه مبارزه با مواد مخدر هیچ رسالتی ندارند؟
فتحاللهی همچنین از تشکلهای دانشجویی نیز انتقاد کرد و گفت: تشکلهای دانشجویی رسالت اجتماعی بزرگی برای خود قایل هستند که فقط در بعضی زمینهها مانند جریانهای سیاسی واکنشهای آنی و شدیدی از خود نشان میدهند ولی آیا این تشکلهای اجتماعی در قبال حوزه تهدید اعتیاد در همان دانشگاه و خوابگاه خود رسالتی ندارند؟ آیا پرداختن به مسایل سیاسی مهمتر از مسله اعتیاد است؟ اینها انتظاراتی است که ستاد مبارزه با مواد مخدر از بخشهای مختلف جامعه دارد و به صورت مکتوب نیز ابلاغ کرده ولی کسی با این موضوع با ما همراه نبوده است.
پایان پیام/
نظر شما