به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مصباح یزدی، رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، امروز (1 خرداد) در دیدار با جمعی از فرهنگیان و اساتید معارف اسلامی سراسر کشور، گفت: انقلاب اسلامی ایران یکی از بزرگترین حوادث تاریخ انسانیت است که ارزیابی آن در مقابل سایر حوادث کار آسانی نیست، مخصوصا اینکه هنوز میوه های این انقلاب در بسیاری از موارد کاملا به بار ننشسته است.
وی با بیان اینکه فرهنگ مهم ترین شاخه این درخت (انقلاب اسلامی) طیبه است، خاطرنشان کرد: فرهنگ انقلاب اسلامی با تلاش سنجیده و برنامه ریزی شده به بار می نشیند.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: فرهنگ شامل دو عنصر اساسی باورها و ارزش هاست و به ثمر رساندن شاخه فرهنگ این انقلاب به تلاش سنجیده و برنامه ریزی شده نیاز دارد که متاسفانه تا کنون آنطور که باید و شاید دیده نشده که البته عذرهایی برای این تاخیرها بیان می شود که شاید برخی از آنها قابل قبول باشد.
وی اظهار داشت: بعد از گذشت سی و چند سال از به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی مسئولان رده بالا در پرتو رهنمودهای مقام معظم رهبری به این مسئولیت خود توجه خاص نشان دادند.
آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه تحول فرهنگ یک جامعه بیش از هر چیز مرهون تحول نهادهای فرهنگی است، خاطرنشان کرد: آفت وارداتی دست های شیطانی هنوز هم برای بیماری فرهنگ اسلامی در ایران تلاش می کند.
وی با اشاره به آغاز تخریب فرهنگ اسلامی از دوران قاجار تا زمان پهلوی در ایران، افزود: در آن دوران یک آفت وارداتی را به دست شیاطین خارجی وارد ایران کردند و کل جامعه کما بیش سخت تحت تاثیر این آفت قرار گرفتند.
دانشگاه فرهنگیان باید از ابتدای انقلاب ایجاد می شد
وی اضافه کرد: هنوز بعد از گذشت 33 سال از انقلاب برای دلسوزان کشور این اتفاق حاصل نشده که ما به فرهنگ اصیل اسلامی باز گردیم و هنوز رگه هایی از فرهنگ غربی و الحادی در آموزش و پرورش و همچنین نهادهای فرهنگی ما وجود دارد.
آیت الله مصباح یزدی، نیروی انسانی را مهم ترین نیاز انقلاب فرهنگی دانست و گفت: البته انقلاب فرهنگی بسیار زمان بر است و بیش از هر چیز متکی به نیروی انسانی از لحاظ کمی و کیفی است.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، با بیان اینکه تعداد باهنرهای زمان برای جامعه آن روز کافی نبود و امروز ما در این خصوص در کیفیت ها مشکل داریم، تصریح کرد: متاسفانه علی رغم اینکه بهترین افراد انقلابی ما از فرهنگیان بودند، (شهید دکتر بهشتی، شهید باهنر، شهید مفتح و شهید آیت الله مطهری) ولی این تعداد افراد از لحاظ کیفی پاسخگوی جامعه نبود.
آیت الله مصباح یزدی افزود: امروز نیز نسل جدیدی در اثر تعلیم و تربیت آنها به وجود آمده که از لحاظ مقدار بهتر از آن دوران است ولی از لحاظ کیفیت با انقلابی که هدفش متحول کردن جهان و فراهم ساختن زمینه ظهور امام عصر (عج) است، همخوانی ندارد.
وی ادامه داد: امروز بعد از گذشت سی و چند سال زمینه برای ایجاد دانشگاهی اسلامی برای کل و فرهنگیان کشور فراهم شد که شاید جایش این بود که از همان روزهای اول انقلاب این کار انجام می شد که البته اتفاق این حرکت در زمان حاضر را هم به فال نیک می گیریم.
رئئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: تربیت نیروی انسانی متناسب با آرمان های انقلاب یکی از کارهای بنیادین در مسیر تحول است که این وظیفه مهم بر دوش دانشگاه است.
وی افزود: در جامعه ما که اسلامی است و فرهنگی برخاسته از اسلام دارد ولی در تبیین این نظام ارزشی گاهی دچار ابهام و سردرگمی و حتی تضاد در بیانات هستیم.
آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: علل این اتفاق این است که ما هنوز کاملا درک نکرده ایم که اسلام کامل ترین دینی است که برای هدایت بشر آمده و آیا این دین می تواند، پراکنده باشد و یا اینکه یک عامل خارجی آن را به هم پیوند زند، اسلام نظام واحدی است که در درون خود با همه اجزاء ارتباط دارد.
هنوز نتوانسته ایم اسلام را به عنوان یک مجموعه واحد به دانش آموز و دانشجو معرفی کنیم
وی با بیان اینکه متاسفانه هنوز نتوانسته ایم اسلام را به عنوان یک مجموعه واحد به دانش آموز و دانشجو معرفی کنیم، افزود: پس از گذشته بیش از سه دهه ما هنوز موفق نشدیم که در مراکز آموزشی مان این مسئله را برای دانشجو و یا دانش آموز جا بیندازیم که اسلام یک مجموعه واحد است.
وی با بیان اینکه تمام اسلام در مکه رفتن، نماز خواندن و یا روزه گرفتن خلاصه نمی شود، خاطرنشان کرد: این نوع نگاه بدین معناست که ما فقط از یک زاویه اسلام را دیده ایم و به زوایای متعدد این منشور آگاهی نیافته ایم.
معرفی ابعاد اسلام از دوران کودکی بسیاری از مشکلات را در سال های بزرگسالی رفع می کند
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: با چنین نگاهی همه مسائل ما حل می شود و با آموزش آن از دوران طفولیت به بچه ها دیگر نیازی نیست تا در زمان بزرگ سالی با رنج و مرارت به آنها بفهمانیم که سیاست ما عین دیانت ماست.
وی در پایان خطاب به شرکت کنندگان در این دیدار، توصیه کرد: سعی کنید، اسلام را به عنوان یک مجموعه هماهنگ و مرتبط ببینید چرا که تنها در این صورت است که بسیاری از کج فهمی ها، کج روی ها و نق زدن ها رفع می شود.
پایان پیام/
نظر شما