به گزارش خبرگزاری شبستان، در این نمایشگاه نقاشی خط هایی با تکنیک اکریلیک بر روی بوم با ابعاد متفاوت از این پدر و پسر در معرض دید عموم قرار گرفته است.
با آنکه هر دو کار در زمینه نقاشی خط فعال هستند اما آثارشان کاملا متفاوت از هم می باشد، با نگاه اول به آثار پدر جنبه های خوشنویسی و خطاطی آن بیشتر به چشم می آید اما در آثار پسر فرم هایی از خط و حتی دل نوشته هایی در کنار رنگ های شاد و پر انرژی در معرض دید قرار گرفته است.
اسماعیل رشوند که از خط نستعلیق در آثارش بهره گرفته در مورد نقاشی خط های تازه اش گفت: آثار من دراین نمایشگاه دو دسته می شود، دسته اول شامل آثاری با نگاه ساختاری است که اتود آن از قبل در ذهنم نقش بسته است و دسته دیگر شامل آثارملهم از احساساتم می شود. در آثار حسی تمام اتفاقات به صورت بداهه رخ می دهد و سعی می کنم تمام افکار و احساساتم را بر روی بوم آورم و خود را درگیر هیچ قیدی نکنم. فکر می کنم بهترین اثر، اثری است که که هنرمند بدون هیچ قیدی احساسش را بر روی بوم آورد.
او در ادامه اضافه کرد: علاقه خاصی به خط نستعلیق دارم و آن را دارای هویت ملی ایرانی می دانم. از نظر من در نستعلیق روح ایرانی دمیده شده است. هندسه روحانی، کش و قوس های آن روحیه لطیف،صلح طلب، آشتی طلب و مهرورز ایرانی را نشان می دهد. من در آثار برگرفته از احساس حرکت های خوشنویسانه نشات گرفته از نستعلیق انجام می دهم و در آن ها به نوعی انتزاع از نستعلیق صورت می گیرد. رنگ های آثارم بیشتر قرمزایرانی که در مینیاتورهای قدیمی دیده می شود به همراه سبز و لاجوردی می باشد.
او ضمن اشاره به جملات و کلمات استفاده شده در آثارش که بعضی ناخوانا و تعدادی خوانا می باشند، گفت: من در آثارم خط را خارج از استعمار کلام، شعر و متن می دانم و دوست دارم خود خط این قابلیت را داشته باشد که از لحاظ بصری با مخاطب ارتباط برقرار کند.
او در ادامه در مورد آثار پسرش بابک رشوند ، اضافه کرد: بابک از دوران کودکی با خط آشنا شد و علاقه زیادی به خط داشت. بعد از آنکه دوران هنرستان خود را در رشته گرافیک گذراند در دانشگاه نیز تا مقطع کارشناسی ارشد رشته گرافیک را ادامه داد. نقاشی خط هایش با آثار من کاملا متفاوت است و سبک و سیاق خودش را دارد، او از رنگ های متضاد و کاملا با انرژی برای بیان احساسش بسته به سن و سال و روحیاتش بهره گرفته است . از نظر من شاگرد خلف کسی است که کارش کمترین شباهت را به آثار استادش داشته باشد.
بابک رشوند در موردنقاشی خط های تازه اش که در نمایشگاهی مشترک به همراه پدرش ارائه داده است گفت:در آثار من بیشتر از ویژگی های بصری حروف استفاده شده و با کاراکتر حروف سر و کار داشته ام. در نقاشی خط هایم بدنبال نوع خاصی از خوشنویسی شکسته نستعلیق، نستعلیق و نسخ نبوده ام. در بعضی آثارم از خط برای نوشتن یک برگ خاطره یا یادداشت بهره گرفته ام. با استفاده از ترکیب بندی ها، فرم ها ، بهره گیری از حروف در کنار حرکت و چرخش انرژی لازم را بوجود آورده ام. در کل می توان کارهایم را به دوقسمت تقسیم کرد: آثاری که در آن بیشتر از فرم های خوشنویسی بهره گرفتم و دیگر آثاری که استفاده از حروف صرفا مد نظر بوده است که حروف در آن دفورمه شده و می تواند یک دست نوشته خطاب گیرد.
وی در مورد رنگ های شاد و پر انرژی که در آثار استفاده کرده است، افزود: من از رنگ های متضاد برای ایجاد انرژی بهره گرفتم و با استفاده از تیرگی و روشنی کنتراست و عمق در رنگ ها بوجود آورده ام.
او در ادامه به تفاوت نقاشی خط هایش با آثار پدرش اشاره کرد و گفت: پدرم استاد من در زمینه نقاشی خط هستند اما همین طور که در آثار مشخص است، کارهایمان بسیار متفاوت از هم می باشد و من بیشتر به شکل زیر بنایی از پدرم ، دانش ، تجربه و مهارتش بهره گرفته ام.
نصر الله افجه ای هنرمند پیشکسوت نقاشی خط از بازدید کنندگان نمایشگاه بود، وی در مورد آثار این پدر و پسر گفت: آثار اسماعیل رشوند از لحاظ سابقه کاری دارای هویت است، در آثار بابک مشخص است که در خانواده ای هنر دوست پرورش یافته و مطلب را خوب درک کرده است. در آثارش رفت رنگی از نور به سایه به چشم می خورد که فکر می کنم در این ها می تواند اغراق شود و گسترش یابد. از نظرمن باید در هر کارش نتیجه گیری صورت گیرد و خذف و اضافه هایی عاملانه و مطلعانه رخ دهد. خصوصیات جوانی در کار پسر کاملا ملموس است که این نوعی پرش است که باید معتبر بسته بندی شودزیرا محتوای خوبی دارد و نباید رها شود چون شروع خوبی به همراه داشته است. فکر می کنم موضوعات زیادی در کارش به چشم می خورد که می تواند از هر کدام آنها بعنوان یک آیتم یا مورد استفاده کند.
جلیل رسولی چهره ماندگار خوشنویس ایران دیگر بازدید کننده از این نمایشگاه بود او با اشاره به سبک و سیاق متفاوت آثار این پدر و پسر گفت: از نظر من پسر در این آثار بیشتر دید گرافیستی دارد و پدر رویکرد خوشنویسانه تری دارد.
به اعتقاد من خوشنویسی و نقاشی خط هر کدام تعریف خاص خود را دارند و اگر کسی که کار نقاشی خط می کند اصول خوشنویسی را بداند عیار کار خود را بالا برده است. محدوده نقاشی خط خیلی وسیع است و ذهن هنرمند را بر روی بوم منعکس می کند و هر چه این کار بهتر انجام گیرد ارزش کار بیشتر می شود.
اسماعیل رشوند متولد 1336 است. در حدود 25 سال می شود که در زمینه نقاشی خط فعالیت می کند، وی تا کنون در هفت نمایشگاه انفرادی با عنوان «مشق عشق» ونمایشگاه های متعدد گروهی و همچنین جشنواره های بین المللی جهان اسلام و نیم قرن نقاشی خط معاصر ایران در موزه هنرهای معاصر شرکت داشته است. از فعالیت های دیگر او می توان به مقالات مختلف در زمینه هنر و تالیف کتب درسی خوشنویسی آموزش وپرورش، خوشنویسی منابع کنکور هنر سازمان سنجش وآموزش کشور اشاره کرد.
بابک رشوند نیز متولد 1358 است. او کارشناسى ارشد ارتباط تصویری از دانشکده هنرهاى زیبا دانشگاه تهران دارد و تا کنون در چندین نمایشگاه گروهی در ایران، آلبانی، دوبی و مسکو شرکت داشته و در جشنواره های مختلف هنرهای تجسمی برگزیده شده است.
آثار این پدر و پسر در گالری شکوه واقع در خیابان فرمانیه ،اندرزگو،کوچه سلیمی شمالی ، کوچه امیر نوری ، پلاک 19 بر روی دیوار آویخته شده است.
پایان پیام/
نظر شما