به گزارش خبرگزاری شبستان، اولین گردهمایی فصلی مسئولان ستادی و استانی کانون های مساجد کشور در سال 91 سی ام و سی یکم اردیبهشت با هدف تبیین و ابلاغ برنامه های سال جاری به مسئولان دبیرخانه های کانون های مساجد کشور، تشریح فعالیت های ستادعالی کانون های مساجد کشور در سال 91، بررسی و آسیب شناسی فعالیت های انجام شده در سال های گذشته در استان گلستان برگزار شد.
برپایی کمیسیونهای تخصصی آموزش و پژوهش، تبلیغات و روابط عمومی، کمیسیون فرهنگی و هنری با حضور مسئولان دبیرخانههای کانونهای مساجد و بررسی و تصویب نهایی برنامهها و طرحهای سال جاری کانونهای مساجد در قالب تفاهم نامه از دیگر اهداف برپایی این گردهمایی بود.
این گردهمایی دستاوردها و ثمراتی برای کانون های مساجد کشور داشته است که ادای احترام با مقام شامخ شهدای گمنام تپه نورالشهدای گرگان، دیدار با آیت الله سیدکاظم نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در استان گلستان، شرکت در گردهمایی طرح شهید آوینی، برپایی نشست های تخصصی، بازدیدهای شهری و بازدید دبیرستادعالی کانون های فرهنگی مساجد از کانون گلشن گرگان و انعقاد تفاهم نامه های سالانه با دبیرخانه های استانی از جمله این دستاوردها است.
در این گردهمایی دوروزه حجت الاسلام حمیدرضا سلیمانی، مشاور وزیر و دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در دیدار با نماینده ولی فقیه در گلستان با اشاره به اهداف تشکیل ستاد عالی کانون های مساجد گفت: ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با توجه به ضرورت مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن و تاکید مقام معظم رهبری ( در 18 اسفند سال 1371) با مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی به ثبت رسید.
وی در این دیدار افزود: کانون های مساجد در ابتدا با مشکلات زیادی روبه رو بودند ولی به مرور زمان با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی، بسیج و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهد تاثیرگذاری مهم کانون های فرهنگی و هنری مساجد در مساجد هستیم.
حجت الاسلام سلیمانی با بیان اینکه نمایندگان مجلس مصوبات خوبی را برای کانون های مساجد در نظر گرفتند، تصریح کرد: بر اساس مصوبه قانون برنامه پنجم توسعه تا پایان این برنامه، حداقل یک چهارم مساجد دارای کانون های فرهنگی هنری می شوند.
وی خاطرنشان کرد: تا کنون حدود 13 هزار و 400 کانون فرهنگی هنری در مساجد کشور فعالیت دارند و سالانه 2 هزار و 500 کانون تشکیل می شود. ضمن اینکه 615 کانون تخصصی در کشور فعالیت دارند و بالغ بر پنج هزار کانون تنها در روستاها وجود دارند.
نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای کانون ها
وی در دومین روز گردهمایی مسئولان ستادی و استانی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در گرگان هم با اشاره به برپایی نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: برپایی این نمایشگاه یکی از مهمترین برنامه های سال جاری ستاد عالی است.
وی افزود: در این نمایشگاه که همزمان با هفته جهانی مساجد برگزار می شود، تولیدات و توانمندی های کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور عرضه می شود.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی تصریح کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد باید برای برپایی این نمایشگاه با برنامه عمل کنند تا بتوانند در زمان اجرایی شدن این نمایشگاه آثار خوبی را به نمایش بگذارند.
همه باید در مسجد تطهیر و پاک شوند
آیت الله سیدکاظم نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در استان گلستان نیز با اشاره به اینکه در دوران انقلاب اسلامی اقسام جنگ ها و جنگ نظامی را داشتیم ولی امروزه دشمن با جنگ نرم که بسیار پیچیده است به نبرد فرهنگی روی آورده است، گفت: مسجد مکان پاکیزه شدن و تطهیر افکار، علم و دانش است و همه باید در مسجد تطهیر و پاک شوند.
آیت الله نورمفیدی با اشاره به مهندسی فرهنگی در مساجد تصریح کرد: هر کاری نیاز به مهندسی و طرح و برنامه دارد و به طور قطع کارهای فرهنگی نیاز به مهندسی دارد.
امام جمعه گرگان ادامه داد: مهمترین امتیازات رهبران، از جمله حضرت امام (ره) این بود که با زبان خود مردم با مردم حرف می زد. موفقیت یک رهبر یا پیامبر این است که زبان قومش را درک کند و با همان زبان با آنها حرف بزند.
وی با بیان اینکه ما باید رهبر جامعه را در مساجد تربیت کنیم، افزود: روحانیان و علما می توانند نقش فرهنگی مهمی را در مساجد ایفا کنند.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به اینکه مساجد نیازمند روحانیان فرهنگی هستند، خاطرنشان کرد: زیاد کردن کمیت در حالی که شخصی که اساس کار فرهنگی است خودش فرهنگی نباشد کار به جایی نمی رسد.
مسجد نخستین دانشگاه عمومی در تمدن اسلامی
غلامرضا منتظری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان نیز در این گردهمایی دو روزه گفت: مسجد در تمدن اسلامی نخستین دانشگاه عمومی یاد شده است اما این نگرش همگانی نشده و به مسجد نگاه حاشیه ای می شود.
وی با بیان اینکه در این دانشگاه عمومی باید به چند مولفه توجه کنیم تا موفقیت حاصل شود، خاطرنشان کرد: برنامه ها باید متناسب با نیاز جامعه باشد و باید احساس عطش به ارائه برنامه های مساجد در جامعه احساس شود.
منتظری از ایجاد جاذبه و تنوع از دیگر شاخصه های مساجد نام برد و تصریح کرد: جاذبه و تنوع به تناسب حریم قدسی مسجد باید ایجاد شود و امروزه ثابت شده است که اگر برنامه های جذاب ارائه نشود مخاطب کم می شود.
وی ادمه داد: باید معرف زلال اسلام را زیبا ارائه دهیم و جاذبه اش را بیشتر کنیم و با ایجاد جاذبه های مختلف می توان افراد را به سمت مساجد سوق داد.
منتظری با اشاره به اینکه باید در مساجد زمینه مشارکت پذیری نسل جوان را بیشتر کنیم، گفت: باید ضمن مشارکت دادن نسل جوان در برنامه های مساجد افراد زیر مجموعه را مورد تکریم قرار داد تا آنها به سوی مساجد بیایند.
اختصاص بودجه 400 میلیارد ریالی به کانون ها در سال جاری
محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور هم گفت: بیش از 400 میلیارد ریال بودجه حمایتی کانون های فرهنگی هنری در سال جاری اختصاص می یابد.
وی افزود: با توجه به افزایش تعداد کانون های مساجد شاهد افزایش اعتبارات نیز هستیم و به میزان افزایش کانون های فرهنگی و هنری مساجد که امیدواریم به 20هزار کانون برسد، افزایش اعتبارات نیز صورت می گیرد.
افزوده شدن 2500 کانون به رقم قبلی در سال جاری
جعفری با اشاره به اینکه بر اساس برنامه پنجم توسعه 25درصد از مساجد کانون دار می شوند، تصریح کرد: در سال جاری، 2 هزار و 500 کانون فرهنگی هنری به مجموع کانون های فرهنگی و هنری در سطح کشور افزوده می شود.
حجت الاسلام علی هاشمی، معاون برنامه ریزی و توسعه ستادعالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در نشست گردهمایی مسئولان ستادی و استانی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در گرگان گفت: حوزه معاونت برنامه ریزی و توسعه، بخش فکری ستاد است و بخش های زیادی زیر مجموعه این معاونت قرار دارد.
وی توجه به کانون های روستایی را از برنامه های اصلی این معاونت بیان کرد و افزود: هیئت دولت کانون های روستایی را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار و ارشاد نیز به ستاد عالی تفویض کرده است.
سرانه کانون های روستاها بیشتر از کانون های شهری
حجت الاسلام هاشمی تصریح کرد: فرهنگ روستا باید فراتر از روستا دیده شود و سرانه کانون های روستایی بیشتر از کانون های شهری است.
وی با اشاره به راه اندازی دو هزار و 500 کانون فرهنگی و هنری مسجد سال جاری در کشور، گفت: از این تعداد 40 درصد مربوط به روستاها، 20 درصد مناطق حاشیه و محروم شهری و مابقی مربوط به شهری است.
معرفی ۱۴ دبیرخانه برتر
حجت الاسلام علی حسینی خراسانی، مدیرکل بازرسی و نظارت و ارزشیابی ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در نشست پایانی گردهمایی مسئولان ستادی و استانی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در گرگان گفت: ارزیابی دبیرخانه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور بر اساس دسته بندی صورت گرفته انجام شد.
وی افزود: بر اساس این دسته بندی، 7 استان مربوط به گروه اول، 12 استان مربوط به گروه دوم و 13 استان مربوط به گروه سوم بود که سال گذشته توسط بازرسان ستاد مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفتند.
حجت الاسلام حسینی خراسانی با اشاره به مکانیزم های انتخاب دبیرخانه های برتر، تصریح کرد: امتیاز گروه، امتیاز حوزه های مختلف ستادی، شوراهای معاونین، خودارزیابی و امتیاز دبیر ستادعالی از مکانیزم های انتخاب دبیرخانه های برتر بود.
وی ادامه داد: بر اساس این ارزیابی و جمع بندی امتیازات، در گروه اول، استان های خراسان رضوی، اصفهان و مازندران و خوزستان به عنوان استان های برتر از 7 استان گروه خود انتخاب شدند.
حجت الاسلام حسینی خراسانی اظهار داشت: از 12 استان گروه دوم نیز، 5 استان همدان، یزد، قم، کرمان و آذربایجان شرقی به عنوان استان های برتر انتخاب شدند.
وی افزود: از 12 استان گروه سوم نیز، استان های چهارمحال و بختیاری، ایلام، زنجان، قزوین، کرمان و خراسان شمالی به طور مشترک به عنوان استان های برتر معرفی شدند.
هر استان میزبان گرامیداشت یک مناسبت مذهبی در طول سال
بنابرگزارش شبستان مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی و هنری ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در نشست پایانی گردهمایی مسئولان ستادی و استانی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در گرگان با اشاره به برگزاری جشنواره ها گفت: جشنواره شعر گلدسته های سپید امسال به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری برگزار می شود.
وی از برگزاری جشنواره کاردستی های دینی برای نخستین بار در کشور در استان البرز خبر داد و افزود: برگزاری جشنواره سرود روستایی و نشریات تجربی از برنامه های دیگر معاونت فرهنگی و هنری ستاد عالی در سال جاری است.
طاهریان با اشاره به برنامه ریزی صورت گرفته در حوزه مناسبت ها تصریح کرد: امسال هر کدام از مناسبت هایی که مربوط به امامان معصوم (ع) است، به یک استان سپرده می شود. بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته، مناسبت ها از طریق کانون های تخصصی عترت یا همایش ها برگزار می شود.
طاهریان با اشاره به آئین نامه اوقات فراغت، گفت: بعد از امضای تفام نامه، جلسه توجیهی مسئولان کانون ها برای اوقات فراغت برگزار می شود.
وی درباره طرح مهر بیکران اظهار کرد: بر اساس این طرح، روزهای جمعه هر هفته و پس از اقامه نماز مغرب و عشا زیارت آل یاسین در مساجد خوانده می شود.
پایان پیام/
نظر شما