به گزارش خبرگزاری شبستان، صبح امروز اولین جلسه از دادگاه رسیدگی به پرونده بیمه ایران در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران آغاز به کار کرد. در این جلسه قاضی مدیرخراسانی، رئیس شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران از نماینده شرکت بیمه ایران خواست تا شکایت خود را از متهمان پرونده ارائه کند.نماینده بیمه ایران با حضور در جایگاه به تاریخچه شکلگیری بیمه ایران پرداخت و افزود: بیمه ایران اولین بار در سال 1314 توسط فردی به نام داور آغاز به کار کرد و همان زمان خانه این فرد اولین بیمهنامه مقابله با آتشسوزی برایش صادر شد.
این فرد با بیان اینکه بدون شک هیچکس به جایگاه بیمه در دنیا و در نظامهای کشوری شکی ندارد گفت: امروزه گسترش و توجه به بیمه در تمام دنیا ملاک ترقی به حساب میآید.
وی با گلایه از برخی از اتفاقاتی که در جریان این پرونده رخ داده است، گفت: در این پرونده دستگاهها و سازمانهای دیگری هم متخلف بودند اما مشخص نیست چرا فقط این پرونده به نام پرونده بیمه ایران شناخته شده است.
نماینده بیمه ایران تصریح کرد: معروف شدن این پرونده به نام پرونده بیمه ایران نقطه منفی در کارنامه بیمه ایران است به گونهای که باعث دلسردی کارمندان این سازمان و نهاد شده است در حالی که این پرونده حاصل بدرفتاری چند کارمند این سازمان بوده است.
این فرد به شکایت از برخی از متهمان پرونده پرداخت و گفت: این افراد در اختلاس نقش داشته و به تحصیل مال نامشروع پرداختهاند. متهمان با صدور چک در دو نوبت برای زیاندیدگان پرونده و دیگری برای اقوام خود شرایط برداشت غیرقانونی پول از حساب شرکت بیمه را فراهم کردهاند.
در ادامه رسیدگی به پرونده بیمه ایران کیفرخواست یکی از متهمان به اتهام اختلاس 7.5 میلیارد تومانی قرائت شد. ذکی زاده، نماینده دادستان تهران کیفرخواست صادره علیه متهمان را به شرح ذیل قرائت کرد. در مقدمه کیفرخواست خطاب به رییس شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران و هیات دادرسی این شعبه آمده است: پیرو کیفرخواست مورخ 3 آذر 1389 مبنی بر اتهامات تعدادی از متهمان حاضر درخصوص تشکیل شبکه اختلاس توام با جعل از شرکت بیمه ایران که پس از طرح و قرائت آن و تشکیل سه جلسه نسبت به اعاده پرونده به دادسرا جهت تکمیل تحقیقات در خصوص متهم ردیف پنجم کیفرخواست و نیز سایر موارد اقدام شد، برای ورود به قرائت ادعانامه موارد ذیل به عرض می رسد:
1 - متهمین حاضر اعضای شبکه اختلاس، ارتشاء توام با جعل از شرکت بیمه ایران و استانداری و حسب مورد از سایر واحدهای اداری ذیربط هستند که با اجازه آن دادگاه به هنگام قرائت کیفرخواست، اتهام اختصاصی هر یک از آنان قرائت خواهد شد.
2 - نواقص مورد نظر دادگاه به صورت کافی و کامل رفع شده و هر دو کیفرخواست از نظر دادسرا به قوت خود باقی بوده و در مورد متهم ردیف پنجم موارد اصلاحی و تکمیلی نیز به آن اضافه میشود.
3- شش نفر متهم اول کیفرخواست قبلی به اسامی آقایان م.ح رئیس وقت شرکت بیمه ایران در شعبه کرج ، د.ف معاون وقت اداری و مالی شرکت سهامی بیمه ایران شعبه کرج ، ب.ک رئیس وقت حسابداری شرکت بیمه ایران در شعبه میدان فاطمی تهران ، غ.و کارمند وقت شعبه کرج بیمه ایران ، ج.ا، ع.خ نمایندگی بیمه ایران که نسبت به اختلاس مبلغ 74 میلیارد و 958 میلیون و 75 هزار و 140 ریال به صورت شبکهای اقدام و حسب مورد اسناد و مستندات مربوطه ذکر شده است. در هر حال این دادسرا درخواست اشد مجازات برای نامبردگان را دارد.
4- در مورد سایر متهمان پرونده به تعداد 48 نفر که آنها نیز در دادگاه حضور دارند و حسب مورد به اتهامات معاونت در اختلاس توام با جعل با تشکیل شبکه چند نفری به واسطه همکاری با کارمندان بیمه و وصول چک های ناشی از اختلاس توام با جعل و تحصیل مال نامشروع از محل وجوه چکهای نامشروع اقدام کردهاند، تقاضای تعقیب و اشد مجازات میشود.
5- در ارتباط با کیفرخواست جدید صادره که علاوه بر شبکه اختلاس بیمه ایران، شبکه اختلاس صورت گرفته در استانداری تهران و برخی بانکها که شامل 77 صفحه است، با توجه به کامل بودن مندرجات آن و ذکر دقیق نوع اتهامات، چنانچه اجازه فرمایید عنداللزوم متن آن در مورد هر یک از متهمان به شرح مندرج در کیفرخواست ، قرائت گردد.
- در مورد کیفرخواست اولیه چون در جلسات دادرسی سال گذشته، قرائت شده از قرائت مجدد آن در صورت اجازه آن دادگاه خودداری ولیکن در مورد متهم ردیف پنجم آقای ج- الف چون کیفرخواست سابق الصدور اصلاح و تکمیل یافته و با توجه به ابعاد فساد اقتصادی صورت گرفته و آثار مترتب بر جامعه، متن کامل کیفرخواست در خصوص مشارالیه به شرح ذیل قرائت می گردد:
آقای ج- الف فرزند حسن، 38 ساله متهم است به:
الف) معاونت در اختلاس مبلغ یک و نیم میلیارد تومان توسط و با مباشرت الف م معاون وقت اداری مالی استانداری تهران و تحصیل مال نامشروع همین مبلغ.
ب) معاونت در اختلاس مبلغ پانصد میلیون تومان توسط و با مباشرت یوسفعلی درونپرور معاون وقت استانداری تهران و تحصیل مال نامشروع به همین مبلغ.
ج) عضویت در شبکهی اختلاس بیمهی ایران، منجر به تحصیل مال نامشروع از شعب فاطمی و کرج
د ) پولشویی؛
و) کلاهبرداری
نامبرده پس از تحت تعقیب قرار گرفتن با شکایت یکی از متهمان دیگر این پرونده ، در تاریخ 31 شهریور 1388 در دادسرای ناحیه3، به دلیل وجود سابقهی تشکیل پرونده در دادسرای امور اقتصادی، جهت ادامهی رسیدگی و اظهارنظر با پروندهی مرتبط، به این دادسرا معرفی و با توجه به گزارش شمارهی 52796/88/4 مورد 15 مهر 1388 سازمان بازرسی کل کشور که در آن اقدامات مجرمانهی متهم با همدستی و مباشرت برخی مسؤولین و کارکنان شرکت بیمهی ایران شعبهی کرج صورت گرفته و منجر به برداشت نامشروع از حساب شرکت شده و این امر به صورت شبکهای و سازمان یافته از طریق جعل سند و صدور چکهای غیرقانونی صورت پذیرفته است.
در بخش نتیجهگیری و پیشنهادهای گزارش مورخ 15مهر 1388 سازمان بازرسی کل کشور در مورد ایشان آمده است: «شبکهی سازمان یافته و منظمی از برخی مسؤولین و کارکنان شرکت سهامی بیمهی ایران شعبهی کرج، با محوریت فردی به نام ج. الف از طریق جعل سند، صدور چکهای غیرقانونی و ...اقدام به و برداشتهای غیرقانونی از منابع شرکت سهامی بیمه ایران نموده است. در نتیجه تخلفات و اقدامات غیرقانونی این افراد تا زمان تدوین گزارش، مبلغ 340/637/012/65 ریال از شرکت بیمهی ایران (مازاد بر خسارتهای حقیقی پرداخت شده) برداشت غیرقانونی انجام گردیده که از مصادیق بارز اختلاس است.
قسمت اعظم مبلغ فوق به حسابهای شخصی ج . الف واریز گردیده و یا تحت نظر وی هزینه گردیده است. سایر افرادی که در این جریان همکاری و مباشرت داشتهاند، از جمله میم ح (رئیس شعبهی مذکور) دال – ف (مسؤول امور مالی شعبه)، ک الف (مدیر وقت امور شعب بیمهی ایران) و برخی افراد شاغل در بخش خصوصی مرتبط با بیمه ایران (نمایندگیها) نیز مبالغی منتفع شدهاند. همچنین با توجه به ارتباطات ناسالم ج الف با سایر دستگاهها از جمله استانداری تهران، امکانات مدیریتی و یا مشاورهای را برای آنان فراهم آورده است.»
در این گزارش، به مواردی از قبیل ارتباط مشارالیه با آقای ی - د معاون استاندار تهران، تاسیس شرکت تجاری با مدیران شرکت بیمهی ایران، افرادی که به دفتر نمایندگی خانم میم – الف در خیابان فاطمی تردد داشتهاند، سوء استفادهی وی از موقعیت قضایی و اداری افراد، مهیا نمودن برخی امتیازات برای مدیران، واگذاری خودروهای گرانقیمت به برخی افراد، نقش نامبرده به عنوان کارشناس هیأت ویژهی دیوان محاسبات (در گزارش مربوط به بیمه که به رئیس جمهور محترم ارائه شده،) ارتباط نامبرده با برخی مقامات اجرایی کشور، ارتباط با الف - میم معاون وقت استاندار و نیز با رئیس وقت شعبه ی کرج بیمه ایران و صدور ابلاغ مشاوره، اشاره گردیده است.
ذکی زاده درباره اتهام این فرد گفت: ح-ن متهم به مشارکت در اختلاس به مبلغ 7 میلیارد و 400 میلیون تومان است.
وی گفت:این فرد پس از آنکه در تاریخ 12/9/84 به سمت ریاست شعبه بیمه ایران در شهرستان کرج منصوب میشود آغاز پرونده را کلید میزند.
نماینده دادستان خاطرنشان کرد: ح-ن در بخشی از اظهارات خود ادعا کرده که به محض انتقال به شهرستان کرج ج-الف متهم دیگر پرونده در مسیر بازگشت از کرج به تهران به وی پیشنهاد همکاری در پرونده اختلاس را میدهد.
متهم مدعی شده از آنجا که شنیده بودم ج-الف پیش از این اطلاعاتی بوده ترسیدم از وی تبعیت کنم و پیشنهاد او را قبول کنم.
این فرد مدعی شد: اما ج-الف به من گفت نیازی نیست بترسی هست کسی که خودش همه کارها را ردیف میکند. از سال 88به طور رسمی موضوع اختلاس آغاز شد و به این ترتیب همسر من نیز برخی از چکها را نقد میکرد.
پس از پایان قرائت کیفرخواست مربوط به ح-ن قاضی مدیرخراسانی از وی خواست که در جایگاه متهمان قرار گرفته و از خود دفاع کند.
پایان پیام/
نظر شما