به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، سیف الله فرزانه، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران شب گذشته در حاشیه مراسم پاسداشت هفته میراث فرهنگی در ساری به خبرنگاران گفت: تلاش ها و اقدامات زیادی درعرصه زبان و گویش مازنی در استان صورت می گیرد که علمی نیست.
وی با بیان اینکه از سال 79 میراث فرهنگی نمونه هایی از گویش های مازنی را جمع آوری کرده است، اظهار کرد: گردآوری نمونه های گویشی مازندران برای تدوین اطلس زبان شناسی استان کاربرد دارد.
فرزانه از جمع آوری2 هزار و 600 نمونه گویش مازندرانی خبرداد و اضافه کرد: مستند سازی های مربوط به گویش های مازنی از آبادی های استان صورت گرفته است.
این مسئول یادآور شد: تا پایان سال جاری در کنار موزه مردم شناسی ساری، پایگاه زبان شناسی این استان تشکیل می شود.
وی ادامه داد: برای نخستین پایگاه زبان شناسی مازندران از پایان نامه ها، مستندات و گونه های زبانی، فرهنگی و تاریخی استفاده می شود.
فرزانه با بیان اینکه در برخی خانوادها نقش زبان مازنی و گویش محلی کمرنگ شده است، افزود: باید حفظ میراث زبان در جامعه برای نسل جدید به شیوه مناسبی فرهنگ سازی شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران افزود: جمع آوری مویه ها، لالایی، ضرب المثل، اشعار و گویه های استان نیز عنوان های دیگر پایگاه زبان شناسی است.
وی با اشاره به اینکه تحقیقات در بخش حفظ آثار و میراث گذشتگان باید به صورت علمی انجام گیرد، تصریح کرد: تمام فعالیت های پژوهشی باید علمی باشد که در این باره برگزاری کارگاه های آموزشی از اقدامات آتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران محسوب می شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با اشاره به گویش های در معرض خطر نابودی مازندران خاطرنشان کرد: زبان میراث معنوی محسوب می شود.
وی اظهارداشت: فرهنگ، اندیشه، هنر، سنت و تمام مهارت هایی که به ما منتقل می شود آثار فرهنگی است و باید از این سرمایه ها حفاظت و صیانت شود.
پایان پیام/
نظر شما