به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد بهزاد گفت: هم اکنون صنعت برق ایران به لحاظ ظرفیت نامی نیروگاه ها، میزان تولید برق، ظرفیت تبادل برق و بازده نیروگاه ها در رتبه نخست و به لحاظ طول شبکه برق در رتبه دوم کشورهای منطقه قرار دارد.
بهزاد با بیان آنکه جمهوری اسلامی ایران همچنین از نظر تولید برق رتبه 15 جهان را داراست، افزود: نکته حایز اهمیت این است که براساس اهداف سند چشم انداز، احراز رتبه نخست منطقه برای صنعت برق کشور در سال 1404 پیش بینی شده بود در حالی که صنعت برق در پایان سال 1390 به این هدف نزدیک شده است.
وی همچنین با بیان اینکه هم اکنون 100 درصد جمعیت شهری و 99.8 درصد جمعیت روستایی از نعمت برق بهره مند هستند، گفت: ساخت تجهیزات نیروگاهی، انتقال، توزیع و انجام خدمات فنی و مهندسی و اجرای پروژه های بزرگ توسط متخصصان داخلی با وجود تحریم های اعمال شده به مرز خودکفایی رسیده است.
بهزاد با اشاره به راه اندازی بورس انرژی با گرایش برق در سال جاری، گفت: تلاش های زیادی در جهت راه اندازی بورس انرژی با گرایش برق صورت گرفته و امید است که با راه اندازی بورس انرژی در سال جاری، بین قیمت تولید و مصرف برق شفاف سازی به عمل آید.
فعالیت های صنعت برق در سال گذشته
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در ادامه به تشریح برخی فعالیت های صنعت برق ایران در سال گذشته پرداخت و افزود: پارسال نخستین DCS بومی در کشور طراحی و در کنترل توربین نیروگاه مشهد استفاده شد که در زمان حاضر در بهترین شرایط در مدار قرار گرفته است.
بهزاد بهره برداری از خط 400 کیلوولت طبس – بافق – کرمان به طول بیش از 600 کیلومتر را از دیگر دستاوردهای صنعت برق در یک سال گذشته عنوان کرد و افزود: با راه اندازی این خط، انرژی حبس شده در خراسان با اتصال رینگ شبکه خراسان به یزد و کرمان با ظرفیت بیش از هزار مگاوات به شبکه سراسری منتقل شد.
وی همچنین به تابستان بسیار گرم در سال گذشته اشاره کرد و گفت: پارسال بدون هیچگونه محدودیت در تامین برق، با پیک 42 هزار و 248 مگاوات تابستان را سپری کردیم و امیدوار هستیم امسال نیز با همکاری مردم، مشکلی در این خصوص نداشته باشیم.
بهزاد ادامه داد: دستیابی به رکورد تولید برق در نیروگاه رامین اهواز پس از 33 سال و رشد 29 درصد در افزایش صادرات برق و 11 درصدی تبادل انرژی از دیگر دستاوردهای صنعت برق در سال 90 محسوب می شود.
وی همچنین به صرفه جویی به میزان حداقل 10 هزار میلیارد ریال با استفاده از روش های مهندسی، نوآوری و خلاقیت همکاران در صنعت برق در سال گذشته اشاره و اظهار کرد: این میزان صرفه جویی با استفاده از روش هایی نظیر جایگزینی کابل های خودنگهدار با شبکه های مسی سنتی هوایی، بهینه سازی کابل های فوق توزیع و ارتقای واحدهای توربین گاز ساخت داخل حاصل شده است.
به گفته وی، در سال گذشته همچنین رشد 60 درصدی برقدار کردن چاه های کشاورزی با برق رسانی به بیش از 12 هزار حلقه چاه کشاورزی حاصل شده است.
بهزاد مجموع ظرفیت نیروگاه های جدیدی را که در سال گذشته وارد مدار شده اند، چهار هزار و 9 مگاوات اعلام کرد و گفت: در پایان سال گذشته، ظرفیت نصب شده نیروگاه های کشور به 65 هزار و 212 مگاوات رسید.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی همچنین گفت: ظرفیت پست های انتقال و فوق توزیع کشور نیز پارسال به میزان 15 هزار و 213 مگاولت آمپر، طول خطوط انتقال و فوق توزیع کشور به میزان سه هزار و 773 کیلومتر مدار و ظرفیت ذخیره سوخت مایع نیروگاه های کشور به میزان 418 هزار مترمکعب افزایش داشته است.
پایان پیام/
نظر شما