شان روحانیت در ورود طلاب به عرصه های هنری حفظ شود

رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره فیلم اشراق گفت: ورود طلاب به عرصه های هنری باید با توجه به شئون روحانیت صورت پذیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین علی کمساری، رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره فیلم اشراق، امروز (30اردیبهشت) در نشست خبری نخستین جشنواره سراسری فیلم اشراق، اظهار داشت: در دنیای امروز استفاده از زبان هنر برای تبلیغ و ترویج معارف دینی مسئله غیر قابل انکار و موضوع ثابت شده ای است.


وی با اشاره به اینکه هنر در ذات خودش دارای قدرت نفوذ و اثر گذاری بی بدلیلی است، بیان داشت: هنر در درون خود از ویژگی هایی برخوردار است که موجب می شود محمل خوبی برای انتقال پیام دین باشد.


حجت الاسلام والمسلمین کمساری خاطرنشان کرد: هر پیامی که برای انتقال آن، از هنر استفاده شود، ماندگاری بیشتری خواهد داشت.


وی عنوان کرد: در طول تاریخ، دوره معاصر و عصر موسوم به مدرنیته شاهد استفاده همه مکاتب، نحله ها و مسلک های فکری از زبان و قالب هنر برای انتقال پیام های خود هستیم.
 

حجت الاسلام والسملمین کمساری افزود: مکاتب دیگر از تمام هنرهای هشت گانه برای انتقال پیام خود بهره می گیرند و این در صورتی است که این امر در اسلام در همه قالب های هنر محقق نشده و بیشترین راه انتقال پیام آن به ادبیات و شعر اختصاص داشته است.


وی با تاکید بر اهمیت زبان هنری ادبیات و شعر، ابراز داشت: قرآن نیز در کنار محتوای غنی و ارزشمند خود دارای قالب و زبانی هنری است.


رییس شورای سیاست گذاری جشنواره فیلم اشراق ادامه داد: استفاده از قالب های دیگر هنری در انتقال و ترویج پیام مکتب اسلام امری ضروری و لازم است.


حجت الاسلام والمسلمین کمساری با اشاره به ورود بیش از پیش جامعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به عرصه هنر و درخشش آثار هنری متنوع در این عرصه، بیان کرد: در طی سه دهه اخیر روحانیت نیز مواضع مختلفی را در ارتباط با هنر و استفاده از آن به عنوان زبان و قالبی برای انتقال پیام اسلام اتخاذ نموده است.


وی تصریح کرد: دفتر تبلیغات اسلامی به عنوان یک نهاد حوزوی و حکومتی معتقد است استفاده از هنر به عنوان بهترین و اثرگذار ترین قالب انتقال پیام، امری انکار ناپذیر است.

 

حجت الاسلام والمسلمین کمساری با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در موضوع استفاده از هنر، اظهار داشت: مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی نسبت به فراهم نمودن زمینه ورود طلاب به عرصه های هنری مختلف و آشنایی آن ها با زبان هنر اهتمام ویژه ای دارد.


وی با بیان اینکه ورود طلاب به عرصه های هنری باید با توجه به شئون روحانیت صورت پذیرد، عنوان کرد: به عنوان مثال طلبه نمی تواند بازیگری کند چرا که این دو مقوله دو شخصیت و هویت جدا از هم هستند.


حجت الاسلام والمسلمین کمساری افزود: ورود طلاب به عرصه های مانند فیلم نامه نویسی، داستان نویسی، شعر، نقد و هنرهای تجسمی با شخصیت یک روحانی مبانیت ندارد.


وی بیان داشت: جشنواره فیلم اشراق در نظر دارد افرادی که روحانیت را موضوع آثار هنری خود در زمینه فیلم، مستند، فلیم کوتاه و پویانمای قرار داده اند شناسایی و از آن ها حمایت و پشتیبانی به عمل آورد.


رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره فیلم اشراق ابراز داشت: بعضی از کارگردان ها و هنرمند ها علاقه مند به ورود در حوزه روحانیت و استفاده از سوژه هایی با این موضوع هستند که گاهی عدم آگاهی آن ها نسبت به زندگی طلاب موجب شده تا تصویر نادرستی از روحانیت ارائه شود.


حجت الاسلام والمسلمین کمساری تصریح کرد: ادبیات روحانیت در محاوره و زندگی روز مره، ادبیات تاریخی و ادبیات" سلام علیکم ورحمه الله و برکاته" نیست و استفاده از واژه های کهن در دیالوگ های بازیگران روحانی در بعضی فیلم ها امری غیر حقیقی و غیر معمول است.


وی یادآورشد: مهم ترین اهداف جشنواره اشراق تقدیر و تجلیل از افرادی است که موضوع روحانیت را دغدغه کار خود قرار داده اند و این که حوزه های علمیه بدانند برای ترویج، تبلیغ و انتقال پیام دین باید از هنر بهره گرفت.
 

حجت الاسلام والمسلمین کمساری خاطرنشان کرد: استفاده از زبان هنر به طور عام و سینما به شکل خاص در ادیان غربی برای انتقال پیام، یک اصل ثابت شده است.


وی با تاکید بر اینکه امروز باید زبان و ابزار انتقال پیام را بشناسیم و از آن بهره ببریم، افزود: توجه به جایگاه فرهنگی، جنبه های معنوی، جذابیت ها و زیبایی های معنوی روحانیت، توجه به حضور اجتماعی روحانیت و نقش حوزه های علوم دینی در جامعه ایرانی، تعمیم ارزش های والای فرهنگی اجتماعی روحانیت و حوزه های علمیه و آشنا کردن عموم جامعه با فرهنگ روحانیت و حوزه های علوم دینی از جمله اهداف جشنواره فیلم اشراق هستند.


رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی اضافه کرد: زمینه سازی برای تبادل اندیشه ها، آموخته ها و نوآوری ها و همچنین افزایش آگاهی، تجربه و بینش هنرمندان، شناسایی و تشویق آثار فاخر با محوریت روحانیت و هنرمندان برای پرداختن به موضوعات روحانیت و حوزه های علوم دینی، تشویق و شناسایی هنرمندان متعهد دینی و کشف استعداد های طلاب و ارتقاء سطح کیفی آثار هنری برای اثر بخشی بیشتر بر مخاطبان از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.


حجت الاسلام والمسلمین کمساری گفت: جایگاه روحانیت و حوزه های علوم دینی در زندگی فرهنگی اجتماعی مردم، شیوه های سنتی و مدرن تبلیغ دین، شخصیت فردی و اجتماعی روحانیت و نیاز های امروز جامعه، زی طلبگی، اسوه های علم، اندیشه و اخلاق در سیر تاریخی حوزه های علمیه، روحانیت و رهبری سیاسی اجتماعی و آثار مرتبط با روحانیت، محور های ها اصلی این جشنواره هستند.


وی با بیان اینکه این جشنواره با استقبال قابل توجهی رو به رو شده است، ابراز داشت: بیش از 400 هنرمند از سراسر کشور آثار خود را به دبیر خانه این جشنواره ارسال نموده اند که از این تعداد 167 اثر متعلق به طلاب هنرمند است.

 

پایان پیام/

کد خبر 134326

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha