به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، مجلس نهم شورای اسلامی با توجه به شرایط کشورمان در منطقه و جهان و همچنین پشت سر گذاشتن اتفاقاتی که جریانی به نام فتنه در عرصه سیاسی کشور ایجاد کرد، حائز اهمیتی متفاوت از ادوار گذشته است . از این رو کسی که مصند ریاست بهارستان نهم در اختیار او قرار می گیرد علاوه بر خصایص ویژه یک رییس مجلس می بایست ویِِژگی های متفاوتی نیز برای عبور از شرایط مذکور کشورمان داشته باشد.
بنابراین گزارش، کارشناسان سیاسی در اظهار نظرهای مختلفی فارغ از این که چه شخصی رییس مجلس نهم خواهد شد، بر این نکته که چه ویژگی هایی می تواند تعیین کننده یک رییس مناسب برای مجلس نهم باشد، تاکید کرده اند.
حفظ تعامل فکری و رفتاری قانونی با سایر قوا
بیژن نوباوه، عضو فراکسیون مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه رییس مجلس باید چه ویژگی هایی داشته باشد، به خبرنگار شبستان گفت: مجلس در راس امور است یعنی مهمترین قوه کشور است که مسئله برنامه ریزی و قانون گذاری را برای کشور انجام می دهد و متناسب با این شرایط و نیاز هیئت رییسه مجلس و ریاست مجلس باید یک فرد واجد شرایط باشد.
وی با تاکید بر اینکه رییس مجلس هم باید قانونگذار خوبی باشد و هم هدایت و رهبری مجلس را و همه گروهها را به خوبی انجام دهد اظهار کرد: در مجلس هنگامی کار به سرانجام می رسد که کار گروهی انجام شود.
نوباوه تصریح کرد: از دیگر مسائلی که رییس مجلس باید بتواند آن را به خوبی مدیریت کند فراهم آمدن تسهیلات برای امور اجرایی کشور از سوی قوه مجریه است و در واقع مجلس باید این شرایط را فراهم کند که کارهای اجرایی کشور به خوبی انجام شود.
بنابر گزارش شبستان وی از مهمترین وظایف دیگر ریاست مجلس حفظ تعامل فکری و رفتاری قانونی با سایر قوا عنوان کرد و ادامه داد: اگر هیئت رییسه مجلس فارغ از غوغا و مسائل حاشیه ای باشد و فعالیت خوبی داشته باشد و ارتباط نزدیک و کاملاً مسئولانه ای با روسای کمیسیون ها داشته باشد قطعاً روسای کمیسیون ها نیز مسئولیت ها را از اعضای کمیسیون می خواهند و مجلس به این شکل قوت می گیرد.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس با تاکید بر اینکه قوت مجلس به قوت کمیسیون های آن ارتباط دارد، خاطرنشان کرد: اگر کمیسیون ها به خوبی عمل کنند و طرح ها و لوایح کارشناسی تر به صحن مجلس بیاید و هیئت رییسه فعال باشد قطعاً مجلس فعالتری خواهیم داشت.
وی در ارزیابی خود از ریاست مجلس هشتم گفت: من ارزیابی نمی کنم زیرا کار سختی است و موارد مثبت و منفی زیادی در عملکردها وجود دارد اما در یک کلمه باید بگویم ضعف مجلس در ضعف کمیسیونهای ان است و اگر کمیسیون های خوبی داشته باشیم قطعاً مجلس قوی تری خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: قطعاً در مجلس آینده این پیشنهاد را مطرح می کنیم که تغییراتی در آیین نامه اجرایی مجلس صورت گیرد که به این شکل تعداد جلسات علنی را به حداقل و موردنیاز برسانیم و تعداد جلسات کمیسیون ها را برای فعال تر کردن آنها زیادتر و به صبح انتقال دهیم.
وی در پاسخ به اینکه تا چه اندازه این ویژگیها را در کاندیداهای مطرح شده برای ریاست مجلس نهم می بینید گفت: گزینه های مطرح هستم و انتظارات ما به افراد نیست بلکه به برنامه های آنها است ما منتظر هستیم که هم آقای لاریجانی و حداد عادل برنامه هایشان را اعلام کنند.
وی تصریح کرد: اعلام برنامه های کاندیداها کمک می کند که ما بدانیم آنها قصد دارند با چه ایده ای کار کنند.
وی با اشاره به جلسه دوشب قبل اعضای جبهه پایداری و جبهه متحد اصولگرایان گفت: در این جلسه آقای حداد پیشنهادات و برنامه هایی را برای ریاست مجلس عنوان کردند که پیشنهاد معقولی بود و منتظر هستیم که آقای لاریجانی برنامه های خود را بیان کند.
ولایت مداری، قانونمداری و مدیریت توانمند
محمدحسن آصفری، نماینده منتخب اراک با اشاره به نام گذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر «تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ملی»، این موضوع را مهمترین اولویت کاری مجلس نهم دانست و از اشتغال، کنترل تورم و گرانی به عنوان دیگر اولویتهای این مجلس یاد کرد که باید به آن توجه ویژهای داشته باشد.
وی در تشریح ویژگیهای رئیس مجلس نهم از سه ویژگی برجسته وی دال بر «ولایت مداری»، «قانونمداری» و «مدیریت توانمند» یاد کرد و افزود: مدیریت کاردان رئیس مجلس آینده نباید محدود به بعد داخلی مجلس شود و باید در بعد سیاست خارجی هم چهره شناخته شده ای باشد و به مسائل امنیتی مشرف باشد.
آصفری با بیان اینکه مجلس هشتم محاسن و معایبی داشت که در ادوار گذشته نیز شاهد آن بودیم، ادامه داد: انشالله به فرصتهای توجه نشده در این مجلس، در مجلس نهم توجه خواهد شد.
برنامه محوری و نزدیک نبودن به جریان ها و گروه های خاص
عضو فراکسیون اصولگرایان گفت: برنامه محوری یکی از مهمترین اصولی است که رئیس مجلس نهم باید در مسیر آن حرکت کند.
محسن گروسی نماینده مردم شهریار در مجلس هشتم و نهم در خصوص ارزیابیاش از ویژگیهای مطلوب برای ریاست مجلس نهم، گفت: مهمترین اصل در این زمینه برنامهمحوری است و هر کس در این مسیر قرار میگیرد باید با یک برنامه منسجم مجلس را از حاشیهها دور کند و به مشکلات اصلی کشور بپردازد.
وی با تاکید بر اینکه رئیس مجلس نهم نباید جذب جریانها و گروههای خاصی شود، اظهار داشت: با توجه به اینکه جمع زیادی از منتخبین مجلس نهم را مستقلین تشکیل میدهند رئیس مجلس نهم باید به خردجمعی احترام بگذارد و جذب جریانهای سیاسی خاصی نشود و همه همت خود را صرف تحقق شعار سال کند.
منتخب مردم شهریار در مجلس نهم همچنین معتقد بودن به قانون و الزام دستگاههای اجرایی به اجرای آن را یکی دیگر از ویژگیهای مطلوب رئیس مجلس نهم دانست و گفت: رئیس مجلس آینده باید به این موضوع اهمیت بدهد و در این مسیر حرکت کند.
گروسی در بخش دیگری از این گفتوگو در خصوص ارزیابیاش از کارنامه مجلس هشتم، گفت: تغییر آییننامه داخلی مجلس در موضوع نظارت و احترام به آن قطعاً یک تصمیم مدیریتی بوده است که از سوی مدیریت مجلس اتخاذ شد و انسجامی بین نمایندگان ایجاد کرد.
در راستای منویات مقام معظم رهبری و خواسته های مردم حرکت کند
مراد هاشمزهی گفت: رئیس مجلس آینده باید در راستای منویات مقام معظم رهبری و خواستههای مردم ولایتمدار گام بردارد.
نماینده منتخب نهبندان و سربیشه در گفتگو با خبرآنلاین با اشاره به اینکه برای اولین بار است که وارد مجلس می شود، از اظهارنظر درباره عملکرد مجلس هشتم و هیات رئیسه آن خودداری کرد و گفت: هنوز در این زمینه ارزیابی ای نداشته ام.
وی در تشریح ویژگیهای رئیس مجلس نهم، از لزوم تبعیت وی از ولایت فقیه یاد کرد و افزود: رئیس مجلس آینده باید در راستای منویات مقام معظم رهبری و خواستههای مردم ولایتمدار گام بردارد. از آنجا که سال جاری «تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه داخلی» نام گذاری شده، رئیس مجلس باید در امر قانون گذاری و نظارت به این موضوع توجه داشته باشد.
هاشمزهی که میگفت قصد ندارد وارد بحث مصادیق در مورد رئیس مجلس بعد شود، از اینکه سخنانش در مصاحبه با یکی از خبرگزاریها تحریف شده گلایه کرد و گفت: متاسفانه برخی سایتها و خبرگزاریها به دنبال ایجاد تنش هستند و برداشتهای خلاف واقعی را منتشر میکنند که مورد سوء استفاده دشمنان می تواند قرار بگیرد. کما اینکه از کل سخنان من درباره رئیس مجلس جمله ای را نوشته اند که اصلا در حرفهای من نبود!
نماینده منتخب نهبندان و سربیشه با بیان اینکه در مصاحبه مذکور گفته بوده که اکثریت نمایندگان مجلس هشتم ولایتمدار بوده اند و افراد شاخص و شناخته شده ای در سطح بین المللی در آن حضور داشته اند، ادامه داد: اینکه چه کسی رئیس مجلس بعد شود، تابع رای نمایندگان است نه پیامکهایی که ارسال می شود! من در آن مصاحبه گفته بودم که نامزدهای ریاست مجلس، افراد شناخته شده ای هستند و شبهاتی هم که درباره شان مطرح می شود را خودشان می توانند پاسخ بدهند. از این رو اینکه جملاتی تحقیرآمیز را به نقل از نمایندگان منتخب، خلاصه نویسی و پیامک می کنند، کار صحیحی نیست.
سعه صدر و نگاه کلان نگر
محمدمهدی مهدی زاده، نماینده مردم گناباد و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص اینکه رئیس مجلس نهم باید چه ویژگی های داشته باشد؟ گفت: مهمترین ویژگی برای ریاست مجلس سعه صدر در خصوص موضوعات مختلف است که نقش مهمی در مدیریت مجلس دارد.
وی با بیان اینکه ما در مجلس نهم شرایط خاصی داریم و کسی باید ریاست مجلس را بپذیرد که اشراف کاملی به مسائل داخلی و خارجی کشور داشته باشد، افزود: ریاستی در این سطح بسیار می تواند در بعد بین المللی پیش برنده دیپلماسی پارلمانی باشد.
مهدی زاده بابیان اینکه شخصیت های برجسته یک کشور باید از تراز بالایی برخوردار باشند، گفت: همانطور که رئیس جمهور نماد یک کشور است، ریاست مجلس هم به عنوان نفر سوم کشور، یک چهره قابل قبول و مطرح باید باشد.
وی کلان نگری را دیگر ویژگی مطلوب برای ریاست مجلس دانست و اظهار داشت: یکی از مسائلی که در ارزیابی چهره های مختلف برای ریاست مجلس باید مد نظر قرار بگیرد، مدیریت های قبلی آنها است. برخی در هر پستی قرار گرفتند، کارنامه قابل قبولی از خود ارائه کردند.
پایان پیام/
نظر شما