به گزارش خبرگزاری شبستان، اسدالله بادامچیان، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر جایگاه و نقش مساجد در ارتقای فرهنگ دینی و اسلامی گفت: مساجد پایگاههای اصلی فرهنگی در جامعه هستند؛ البته بستگی به این نکته دارد که در این مساجد چه فرهنگی تبلیغ شود.
وی اظهار کرد: اگر این مسجد همانند مسجد قبا باشد که پیامبر اسلام(ص) قبل از اینکه وارد مدینه شوند، آنجا را ساختند، پس معلوم میشود پایگاه اصلی و اساسی فرهنگی جامعه اسلامی است؛ اما اگر مسجدی همانند ضرار باشد که قرآن آن را منع کرده است و پیامبر(ص) با تخریب، آن را به زبالهدانی تبدیل کردند، معلوم میشود اینگونه مساجد نه تنها پایگاه فرهنگی، بلکه پایگاه ضد فرهنگ و نفاق هستند.
بادامچیان با بیان اینکه مسجد پایگاه عظیمی است که هم میتواند مفید و هم میتواند غیر مفید باشد، تصریح کرد: نقشی که مساجد در انقلاب اسلامی، در تربیت افراد و گسترش فرهنگ و مبارزات سیاسی علیه رژیم شاه داشتند، نقشی بیبدیل است که نباید از آن غافل شد و یا نقشی که مساجد در گسترش دین در بین مردم داشتند، نقش بینظیری است.
وی با اشاره به نقش تاثیرگذار مساجد در دوران دفاع مقدس ادامه داد: مساجد در دوران دفاع مقدس نقش اعزام رزمندگان به جبهه، تبلیغات و همکاری با خانوادهها را به خوبی انجام دادند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر نقش اقتصادی مساجد گفت: شاید خیلیها به نقش مساجد در مسایل اقتصادی آگاه نباشند، ولی باید بدانیم پایگاه جیرهبندی مواد غذایی در دوران مبارزه با شاه در سال 57 در مساجد بود و مساجد محلهها بودند که تقسیم ارزاق بین مردم را برعهده داشتند و یا در بحث فرهنگ بانکی، اولین صندوق قرضالحسنه در مسجد لرزاده تاسیس شد که تاثیر عظیمی در امور بانکی از خود بر جای گذاشت.
وی ادامه داد: در واقع تاسیس صندوق قرضالحسنه در مساجد باعث شد نه تنها کار مردم راه بیفتد، بلکه ربا و بهره نیز حذف شود و یک فرهنگ عبادی، پولی و بانکی اجرایی شود.
بادامچیان با تاکید بر ضرورت حضور مساجد در بحثهای فرهنگی ادامه داد: مساجد پایگاههایی هستند که اگر آنها را حذف کنیم، یعنی یک پایگاه بیبدیل را حذف کردهایم.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره بزرگ فرهنگی هنری جوانان مساجد کشور تصریح کرد: برگزاری اینگونه جشنوارهها در جذب جوانان به مساجد بسیار تاثیرگذار است و به طور قطع، اهتمام به برگزاری اینگونه جشنوارهها یعنی اهتمام به تقویت دین و فرهنگ اسلامی.
وی تاکید کرد: همانگونه که امام خمینی(ره) فرمودند «باید ضمن ثبات آرمانها، در ساختارها تحول صورت گیرد»؛ در این جشنوارهها نیز باید این سخن مدنظر قرار گیرد، چراکه جوان امروز ما با جوان 20 سال قبل تفاوت اساسی دارد؛ درست است در اصول شاید یکی باشند، اما در شیوهها وکارکردها متفاوت هستند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: مسئولان باید بپذیرند جوان امروز خواهناخواه تحت تاثیر تلویزیون، ماهواره و تبلیغات قرار گرفته است و باید برای این جوان با این مشخصات برنامهریزی داشته باشند؛ نه اینکه برنامه چند سال قبل را برای جوان امروز اجرایی کنند. پس مسئولان برگزاری این جشنواره باید با شیوهای نوین و جدید راهکارهای جذب جوانان به مساجد را ارایه و ترسیم کنند.
وی با بیان اینکه در این جشنوارهها باید به نیاز جوان به عنوان یک مسئله اساسی و مهم توجه شود، گفت: باید با توجه به فرهنگ روز برای این جوان برنامهریزی کرد و این فکر که «مساجد فقط مختص عبادت است» را از آنها دور کنیم و به جای آن این فکر را جایگزین کنیم که «مساجد علاوه بر مکانی برای عبادت، مکانی برای حل تمام مشکلات و مسایل زندگی ما و جامعه هستند و برای بهرهگیری از این ظرفیت مساجد، باید در آنها حضوری فعال و مستمر داشته باشیم».
بنابرگزارش پایگاه جشنواره جوانان مساجد کشور، بادامچیان با تاکید بر نقش تاثیرگذار کانونهای فرهنگیهنری مساجد کشور در ارتقا فرهنگ دینی در طول چند سال فعالیتشان خاطرنشان کرد: این کانونها به نسبت بودجه و حمایتی که شدهاند، انصافاً فعالیت خوبی داشتهاند و توانستهاند جوانان بسیاری را جذب مسجد و برنامههای دینی و فرهنگی کنند و در این راستا از نگرانیهای خانوادهها بکاهند. باید از این کانونها به دلیل نقش مثبتشان در جامعه، از آنها حمایت مادی و معنوی بیشتری صورت گیرد.
شایان ذکر است، متولی اصلی برگزاری جشنواره بزرگ جوانان مساجد، ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگیهنری مساجد کشور است و اخبار ستاد خبری دبیرخانه دایمی جشنواره بزرگ جوانان مساجد بر روی پایگاه اینترنتی WWW.JAVANANEMASAJED.IR منتشر میشود و علاقهمندان و همچنین خبرنگاران رسانههای گوناگون میتوانند با مراجعه به این پایگاه از آخرین اخبار و تحولات مربوطه مطلع شوند.
پایان پیام/
نظر شما