به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، بیتا سعادتی، طراح لباس نمایش «خان ننه»، در جمع خبرنگاران با اشاره به تاثیر هنر در انتقال مفاهیم فرهنگی تشریح کرد: در دنیای کنونی رویکرد نسل جوان بیش از خواندن کتاب و خبر به سوی رسانه های صوتی و تصویری، تئاتر و سینما است که بی شک هنر تئاتر در معرفی میراث فرهنگی می تواند نقش تاثیر گذاری داشته باشد.
وی با مقایسه آثار تاریخی و فولکلور با آثار پست مدرن و غربی که در سالن های تئاتر تبریز تاکنون به نمایش درآمده است، تصریح کرد: موفقیت آثاری مانند «خان ننه» نشان داده رویکرد مردم تبریز و آذربایجان شرقی به تئاترهای فولکلور بیشتر بوده و موفقیت این آثار نسبت به آثار غربی و پست مدرن چشمگیر است.
سعادتی ادامه داد: آثاری که با معیارهای جشنواره ای در تبریز کار می شود تنها مخاطبان خاص هنری دارد درحالی که چنین اثری با مضامین فولکلور فرهنگی، در میان تمامی اقشار جامعه توانسته مخاطب جذب کند.
این بازیگر و طراح لباس با بیان اینکه نمایش «خان ننه» توانست پاسخ مناسبی به مشکل مخاطب شناسی در حوزه تئاتر، که هنرمندان در تمامی این سالها با آن مواجه بودند بدهد، گفت: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان می تواند با بهره گیری از توان هنر برای معرفی آداب و رسوم، سنت ها، فرهنگ و تاریخ مردم این خطه، اهداف خود را در این راستا اجرایی کند.
سعادتی تصریح کرد: تئاتر و میراث فرهنگی در آذربایجان شرقی و تبریز می توانند پیوندی محکم و ناگسستنی داشته باشند و یک تعاملی دو سویه میان هنرمندان و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با توجه به اهداف تعریف شده آنها بوجود آید.
طراح لباس تئاتر خان ننه در بخش دیگری از سخنانش با توصیف فضای نمایش گفت: فضای کار تئاتر خان ننه کاملا سنتی بوده و برای بازسازی فضا، صحنه و لباس های دوران کودکی استاد شهریار در روستای خشکناب تحقیق و بررسی را از همان روستا آغاز کردیم.
سعادتی ادامه داد: برای طراحی لباس تمامی بازیگران و افراد این نمایش به منابع مختلفی مراجعه کردم و پیش از همه سراغ پسر استاد شهریار رفته و عکس های تمامی خانواده وی را بررسی کردم که بهترین منبع برای طراحی لباس را می توان همان عکس های خانوادگی دانست.
وی با بیان اینکه آغاز تحقیقات برای طراحی لباس از دی ماه سال 90 آغاز شد و حدود پنج ماه به طول انجامید، گفت: نوع پوشش زنان، دختران، شیوه بستن روسری، طرح های روی لباس ها ترکیب بندی رنگ ها و تمامی ریزه کاری ها از طریق بررسی عکس ها ارزیابی شده و در نهایت اجرایی شد.
وی استفاده از کتاب ها، اشعار استاد شهریار، بررسی سایت های مختلف و تحقیق در روستای خشکناب را روش های تحقیق و منابع جمع آوری اطلاعات برای طراحی لباس مردم زمان کودکی استاد شهریار در روستای خشکناب عنوان کرد.
طراح لباس تئاتر خان ننه با اشاره به شورمندی و علاقه مخاطبان این تئاتر فولکلور اظهار داشت: یکی از بهترین تجربه های کاریم تئاتر خان ننه بود و زمانی که مخاطبان پس از به پایان رسیدن نمایش به روی صحنه آمده و از نوع پوشش و طرح لباس بازیگران سوال می کنند متوجه می شوم در طراحی موفق بوده و توانستم به علاقه و دغدغه مردم که شناخت فرهنگ، اصالت و تاریخشان است پاسخ مثبت بدهم.
سعادتی خاطر نشان کرد: این نمایش به من نشان داد که تئاتر می تواند صحنه آموزش و معرفی میراث فرهنگی مردم یک منطقه باشد و به صورت زنده با آنها ارتباط برقرار کرده و با فضا سازی های انجام شده آنها را به شناخت نسبت به گذشته خود برساند.
گفتنی است، بیتا سعادتی طراح لباس تئاتر خان ننه در کارنامه حرفه ای خود سابقه 11 سال بازیگری تئاتر و پنج سال طراحی لباس را دارد که تا کنون طراحی لباس های سنتی برای سه نمایش فولکلور را تجربه کرده است.
پایان پیام/
نظر شما