مستند سازی بیش از 23 مجموعه مسکونی در موزه میراث روستایی گیلان

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان، با اشاره به اتمام طرح باسازی 6 روستا در موزه روستایی سراوان رشت، گفت: بیش از 23 مجموعه مسکونی در موزه میراث روستایی مستند سازی شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، امید عزیزی، مدیرکل میراث فرهنگی گیلان، در همایش روز جهانی موزه که امروز (28 اردیبهشت) در موزه میراث روستایی برگزار شد، گفت: تاکنون 35 بنای موزه شامل 23 خانه، 3 قهوه خانه، 2 کندوج، یک مسجد، کارگاه آهنگری، کوره ذغال گیری سنتی، تالار اجتماعات و بنای ورودی و خانه پژوهشگران گیلان در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 

وی با اشاره به وجود 9 حوزه فرهنگی و معماری در گیلان، ادامه داد: یکی از اهداف موزه، مستند سازی این حوزه هاست.

 

عزیزی، با بیان اینکه تاکنون 27 گزارش علمی در زمینه معماری روستایی و 19 گزارش در زمینه مردم شناسی، انجام شده است، تصریح کرد: در این راستا کتاب های تحقیقی در مورد خانه موسوی، محتشم طلب، خانه بهزادی، موسی زاده، طربی و خانه مرادی، به چاپ رسیده است.


وی، خاطرنشان کرد: در ساخت این مجموعه علاوه بر شناسایی، واچینی و دوباره چینی گونه های مختلف معماری به میراث معنوی گیلان نیز توجه شده تا آنجا که در انتقال بناهای موزه، روح حاکم بر آن را نیز انتقال داده و حفظ کرده ایم.

 

عزیزی، از اتمام فصل نخست مطالعات باستان شناسی در غارهای دربند رودبار خبر داد و گفت: گمانه زنی غار باستانی دربند به سرپرستی دکتر فریدون بیگلری، متخصص پارینه سنگی از موزه ملی ایران و با معاونت دکتر ولی جهانی و تعدادی از متخصصین میان رشته ای به مدت بیست روز در این مکان باستانی انجام شد.


وی، تصریح کرد: این غار با توجه به مطالعات پیشین قدیمی ترین سکونتگاه تاریخ گذاری شده انسان در ایران است و از این لحاظ اهمیت بسیار زیادی در باستان شناسی ایران دارد.

 

عزیزی، با اشاره به برگزاری همایشی در این خصوص در حاشیه این غار، اظهار کرد: دستاوردهای جدید، حاکی از قدمتی بیش از قدمت تاریخی مشخص شده گیلان است که این نتایج در آن همایش بازگو می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 133925

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha