به گزارش خبرگزاری شبستان، در حالی این اقدامات در مورد اقلامی چون شیر و لبنیات، گوشت قرمز و برنج نمود بیشتری در بازار داشته که گزارش بانک مرکزی از خرده فروشی مواد خوراکی در تهران در هفته گذشته حاکی از افزایش 52 درصدی قیمت لبنیات، 45 درصدی گوشت قرمز و 25 درصدی برنج نسبت به سال گذشته بود.
دولت برای کاهش هزینه های تولید شیر خام و رساندن قیمت این محصول به 630 تومان مصوب در بهمن ماه گذشته، پس از برگزاری جلسات بسیار ستاد تنظیم بازار با دامداران و تولید کنندگان محصولات لبنی در نهایت به این نتیجه رسید که با عرضه علوفه به قیمت دولتی هزینه تولید شیر خام را پایین آورد.
در همین رابطه وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده است که به دنبال افزایش قیمت نهادههای خوراک دام و طیور در ماههای گذشته، هزینههای تولید در بخش دامپروری افزایش یافته و این امر باعث کاهش عرضه و افزایش قیمت محصولات دامی اعم از شیر خام و گوشت قرمز شده که در نهایت، به صورت افزایش قیمت در بازار نمود پیدا کرده است.
بر این اساس دولت در راستای حمایت از تولید و همچنین جلوگیری از افزایش بیرویه قیمتها در سطح بازار، مجموعه اقدامات کنترلی نظارتی و حمایتی را در دستور کار قرار داده و تلاش میکند تا ضمن حمایت از بخش تولید، تامین علوفه با قیمت مناسب نسبت به رفع مشکلات تولید اقدام و همزمان از افزایش بیرویه قیمتها نیز جلوگیری کند.
اما با شروع توزیع نهاده ها مشکل دیگری به وجود آمده است و طبق اخباری که به گوش می رسد برخی از واحدهای تولیدکننده جهت خرید نهادههای دامی با مشکل تامین نقدینگی مواجه شده اند.
در همین زمینه معاون توسعه بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت از برنامه ای برای حل این مشکل خبر داده که بر طبق آن شرکت پشتیبانی امور دام، نهاده های دامی را به صورت مدت دار، بین یکماه تا سقف 45 روز در اختیار دامداران، تشکل ها و کارخانجات تولیدی قرار میدهد تا شرایط برای عرضه شیر به قیمت اعلام شده راحت تر فراهم شود.
محمد علی ضیغمی قیمتهای تعیین شده برای نهاده ها را معادل جو کیلویی 410 تومان، ذرت کیلویی 410 تومان، سبوس کیلویی 230 تومان و کنجاله سویا کیلویی 800 تومان اعلام کرده و متذکر شده است که شرکت پشتیبانی امور دام متعهد شده که نهادهها را با این قیمتها در اختیار دامداران قرار دهد.
کنترل بازار گوشت قرمز و امیدواری به کاهش بیشتر قیمت
گوشت قرمز کالای اساسی دیگری است که دولت با اقداماتی نظیر آزادسازی واردات و توزیع گسترده آن در فروشگاه های زنجیره ای درصدد کاهش قیمت آن برآمد.
براساس اعلام مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره آخرین وضعیت قیمت گوشت، ازهفته گذشته اقدامات متمرکزی درباره گوشت انجام شده و گوشت با قیمت 10 تا 15 درصد زیر قیمت بازار در فروشگاههای زنجیرهای عرضه شده است.
براساس این گزارش، از اواخر هفته جاری گوشت با قیمت حدود 20 درصد زیر قیمت بازار یعنی با قیمت 9 هزار و 800 تومان در هر کیلو عرضه می شود و از فردا گوشت گوساله با دو هزار تومان کاهش قیمت از طریق فروشگاههای زنجیرهای با قیمت 7 هزار و 500 تومان در هر کیلو عرضه میشود.
در همین زمینه مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران نیز گفته است که در حال حاضر دو هزار و 500 رأس گوسفند خراسان شمالی آماده عرضه به بازار است و آمادهایم لاشه گوسفند بدون دنبه را به قیمت 18 هزار و 200 تومان در هر نقطه از ایران تحویل دهیم.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران نیز با بیان اینکه لاشه گوشت گرم با قیمت 9800 تومان به عاملان توزیع تحویل می شود، افزود: گوشت گرم گوساله به صورت مخلوط، هر کیلو 13 هزار و 700 تومان در استان تهران توزیع می شود.
به نظر می رسد که با مجموع اقدامات انجام دولت توانسته کنترل بازار گوشت قرمز را به دست گیرد و شرایط به گونه ایست که مسئولان با امیدواری نسبت به آینده بازار سخن می گویند.
توزیع 50 هزار تن برنج 1800 تومانی برای کنترل بازار
در حالی که وزارت صنعت، معدن و تجارت موفق شد با توزیع گسترده گوشت قرمز کنترل بازار را در دست گیرد، این وزارتخانه تصمیم دارد با اقدامی مشابه بازار برنج را نیز کنترل کند.
در همین راستا وزیر صنعت، معدن و تجارت از توزیع 50 هزار تن برنج به قیمت کمتر از دو هزار تومان در هر کیلو برای کاهش قیمت برنج در بازار خبر داد.
در این زمینه مهدی غضنفری گفته است که فرایند توزیع این برنج ها در روزهای اخیر شروع شده است و برنج درحال توزیع، مربوط به خرید تضمینی تولید داخل سال گذشته است و بخشنامه های مربوط به نحوه حمل، قیمت و وضعیت نرخ استانی به استانداران اعلام شده است.
مدیرکل تامین و توزیع وزارت صنایع، معدن و تجارت نیز از توزیع این برنج در بسته های 5 و 10 کیلویی در فروشگاههای زنجیرهای، واحدهای صنفی منتخب و اتحادیههای مصرف محلی در 31 استان خبر داد.
به گفته وی با توزیع این میزان برنج، قیمت آن در بازار تعدیل میشود، ضمن آنکه تا یک ماه دیگر برداشت برنج از شالیزارها و عرضه آن به بازار آغاز و همین مساله باعث کاهش قیمتها میشود.
همچنین بنا بر گفته رئیس سازمان صنعت و معدن تجارت استان تهران سهمیه این استان هشت هزار تن برنج است که این سهمیه به برخی شهرستانهای استان فرستاده شده است و در شهر تهران نیز از طریق شبکه سازمان میادین میوه وترهبار، فروشگاههای اتکا، اسکاد و سپه با قیمت هر کیلوگرم 1800 تومان عرضه میشود.
پایان پیام/
نظر شما