به گزارش خبرگزاری شبستان، این مراسم به همت اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران و با حضور رضاعبداللهی دبیر شورای شعر و ادب نهاد کتابخانه های عمومی کشور،عباس براتی پور عضو شورای شعر و ادب نهاد و تنی چند از شاعران مطرح کشور دیروز در محل سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.
در ابتدای این مراسم فومنی مسوول کانون های ادبی استان تهران با ذکر گزارشی از وضعیت کانون های ادبی در سطح استان گفت: کانون های ادبی استان تهران یکی از کانون های دیرپا و بانی در سطح کشور است و به همت اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران توانسته ایم روند رو به رشد خوبی را سپری کنیم .این کانون ها با هدف پرداختن به شعر آئینی معاصر و ادبیات دفاع مقدس توانسته اندیشه های بلند را شناسایی و نشر دهد.
فومنی درباره برنامه آینده کانون های ادبی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران گفت: افزایش تعداد کانون ها ادبی در سطح شهرستان های استان تهران از جمله برنامه های آینده کانون های ادبی است .
در ادامه مراسم مدیر کل کتابخانه های عمومی استان تهران ضمن خیرمقدم به مدعوین از زحمات آنها تشکر کرد.
همچنین در این مراسم اسماعیل آذر با گرامیداشت و تبریک میلاد پرخیر و برکت حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا(س) و روز زن، آن حضرت را الگوی زنان عالم دانست و گفت: حضرت صدیقه کبری نه تنها الگوی زنان مسلمان بلکه الگوی تمامی زنان دنیاست و این الگو بودن در همه زمینه ها از جمله به عنوان مادر و همسر در همه کارهای اجتماعی، معنوی و امثال آن است.
وی افزود: عشق ذاتی به اهل بیت (ع) در خون تمام ایرانیان می جوشد. همین عشق و علاقه منجر به سرودن شعر ایرانی شده است. اگر یک ایرانی بخواهد شعر بگوید بسیار توانا خواهد بود، مخصوصاً اگر این شعرسرایی در مورد مادر باشد. عاطفه ی ایرانی و عشق ذاتی به اهل بیت (ع) باعث شده تا شعر فاطمی در ادبیات فارسی پدید آید. شعر مظهر علاقه، عاطفه، تبلیغ، دفاع و فریاد است.
اسماعیل آذر ضمن تشکر ازمنصور واعظی دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور جهت برپایی کانو ن های ادبی طی سخنانی گفت: به تمامی مدیران نهاد کتابخانه های عمومی برای ایجاد و راه اندازی کانون های ادبی تبریک می گویم. وقتی آقای عبداللهی خبر برپایی این کانون ها را به من دادند. از اینکه درنهاد کتابخانه ها و این اداره کل چنین برنامه هایی اجرا می شود بسیار خوشحال شدم زیرا با ایجاد چنین کانون هایی می توان افراد مستعد را شناسایی و معرفی کرد من و برنامه مشاعره تلویزیون در جهت معرفی افراد شاعر این اداره کل آمادگی داریم و حاضریم در این مسیر با شما همراه باشیم.
وی ادامه داد:شاعر کسی است که به سرزمین های ناشناخته ها سفر می کند و با سرودن اشعار مردم را از آن سرزمین ها باخبر می کند.
اسماعیل آذر درباره شهرت سعدی گفت: اولین بار در فرانسه در سال 1716 میلادی آندره دوریه گلستان سعدی را ترجمه کرد و خیلی زود هم دنیای آن روز را اشغال کرد. سعدی همه دنیای آن روز را اشغال کرد و توانست برای خودش جا باز کند. چرا؟ چون سعدی به زبان انسان صحبت میکرد و سخنش بازگو کننده دردهای انسان بود و دوم اینکه سعدی حرفهایی را میزد که نه مربوط به قبیله خاصی است و نه مربوط به کشور خاصی است . سعدی انسان را به سعادت میرساند چون در مرکز سخنش انسان را به خدا میرساند.این تفکر و این خداشناسی را شما فراوان در آثار سعدی خاصه در بوستان مشاهده میکنید و یکی از ویژگیهایی است که سعدی را به شهرت رساند و حتی این شهرت در ادبیات غرب هم فراگیر شد.
وی در ادامه درباره شهرت حافظ گفت:شهرت حافظ به تفکر او برمی گردد و همگان در سراسر دنیا به سبب شناخت تفکر حافظ با او آشنا هستند و من نیز به دلیل اهمیت این موضوع 20 روز پیش از نوروز کتاب" حافظ در آن سوی مرزها" را نوشتم.
نویسنده کتاب «حافظ در آن سوی مرزها» تصریح کرد: "دولاواله" در زمان شاه عباس کبیر به ایران آمد و اطلاعاتی راجع به حافظ ارائه کرد. "آنجلو میـکله" پیه مونتره نسخههای خطی حافظ را معرفی کرد. در لندن "ریچاردسون"، منتخبی از غزلهای حافظ را در سال 1774 منتشر کرد.
اسماعیل آذر درخصوص نقش حافظ در آمریکا عنوان کرد: درآمریکا والف رادوامرسون نهضت تعالیگری را به راه انداخت. هسته تفکر مرکزی این نهضت از حافظ بود.
آذر اضافه کرد: رودکی نیز در جهان با داشتن یاد خدا در اشعارش مشهور شد.رودکی انسان محدود را نامحدود کرد و اعتقاد داشت انسان با داشتن خدا و یاد خدا به دنیای نامحدود دست پیدا می کند و راه آسمان را می یابد.
وی افزود: شعر امروز جهان به دنبال جاودانگی است و فرزندان و شاعران جوان ما برای اینکه به این هدف برسند باید شناخت کامل از شاعران پیش از خود داشته باشند ،شعر را بخوانند و برای خود تفیهم کنند.شعر یعنی ارائه تجربه جدید و ماباید بتوانیم به دور از تقلید و تکرار شعر بگوییم و کاریکاتور اشعار دیگران نباشیم.
آذر در پایان گفت: من یک خواهش از نهاد کتابخانه ها دارم و آن اینکه ساعت کار کتابخانه ها را افزایش دهند، به نظر من ساعت کار کتابخانه ها نباید همزمان با ادارات باشد ، دانشجویان باید بتوانند ساعات بیشتری را از کتابخانه ها استفاده کنند.
در ادامه این مراسم هر یک از مسئولین و اعضای کانون های ادبی استان تهران آثار خود را در باره حضرت فاطمه زهرا برای شرکت کنندگان قرائت کردند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران ،خاطر نشان می شود: در شب شعر کانون ادبی کتابخانه اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران شخصیتهای ادبی چون رحیم علی زریان مسئول کانون ادبی کتابخانه محقق حلی، کریم رجب زاده مسئول کانون ادبی کتابخانه اشرفی اصفهانی ،احمدعلی خانی مسئول کانون ادبی کتابخانه پیامبراعظم(ص)، احمدفولادی مسئول کانون ادبی کتابخانه رسالت، ضیاءالدین مسئول کانون ادبی کتابخانه خالقی پارک شهر و مریم آویژگان مسئول کانون ادبی کتابخانه شهدای لواسانات حضور داشتند .
در پایان از شاعرانی که در این مراسم آثار برتر ارائه کرده بودند تقدیر شد.
پایان پیام/
نظر شما