جشنواره داستان کوتاه دفاع مقدس به ارتقاء سطح ادبی کشور کمک می‌کند

زهرا زواریان با اشاره به تاثیر جایزه ادبی یوسف بر نویسندگان نسل جدید و نوقلمان گفت: برگزاری این جایزه در بلند مدت موجب ارتقاء سطح ادبی در کشور می‌شود.


به گزارش خبرگزاری شبستان، زهرا زواریان، نویسنده و پژوهش‌گر ادبی افزود: متاسفانه در غالب جشنوار‌ه‌ها و جوایز ادبی، نویسندگان نوقلم مورد بی‌مهری قرار می‌گیرند و همین مساله موجب دلسردی و در نتیجه کاهش قدرت نوشتاری آنها می‌شود.


وی از جایزه ادبی یوسف به عنوان یکی از جشنواره‌های تاثیرگذار بر قشر نوقلم جامعه یاد کرد و متذکر شد: به طور قطع میزان اثرگذاری این جایزه در طولانی‌مدت، نمود بیشتری خواهد یافت.


نویسنده «روایت جنگ در ادبیات حماسى زنان» رشد کمّی داستان‌های کوتاه دفاع مقدس را به نسبت سال‌های اولیه جنگ کم دانست و توضیح داد: امروزه نویسندگان حرفه‌ای کمتر دست به قلم شده و داستان کوتاه خلق می‌کنند، چون عمده نگاه‌ها معطوف به رمان است.


وی با بیان اینکه معیارهای داوری داستان کوتاه در ادوار مختلف یکسان است، تصریح کرد: اگر قرار باشد جشنواره‌ای کارها واهداف خود را به صورت اصولی و دقیق سامان دهد، در نظر آوردن این معیارهای ثابت امری گریزناپذیر است و خوشبختانه جایزه یوسف به این مساله توجه داشته است.
 

زواریان همچنین به ارزش ریالی جوایز اشاره کرد و یادآور شد: به طور کلی وجه مادی جوایز برای نویسندگان حرفه‌ای مساله مهمی نیست، زیرا آن‌ها با توجه به نیازهای فرهنگی جامعه و نیز حس درونی خود دست به قلم می‌برند؛ اما نمی‌توان از نویسندگان جوان هم انتظار داشت که به همین شیوه رفتار کنند.


بنا به گزارش ستاد خبری چهارمین جشنواره داستان کوتاه دفاع مقدس، وی پایین بودن ارزش مادی جوایز را به عنوان یکی از مشکلات و ضعف‌های رایج در جوایز ادبی ایران ارزیابی کرد و اظهار داشت:اساسا شأن یک جایزه در بعد مالی آن تبلور پیدا می‌کند و همین مسأله موجب ترغیب نویسندگان جوان نسبت به خلق آثار ادبی می‌شود.


وی در ادامه دور شدن از فضای جنگ راامکانی برای رشد ادبیات دفاع مقدس عنوان کردوافزود:امروزه باید موضوع جنگ رااز نقطه نظر فرم و ساختار تقویت کرد و این هم از وجه نظری قابل بررسی است و هم از بعد عملی و امیدوارم که مسؤولان اجرایی جایزه یوسف به آن توجه داشته باشند.
 

پایان پیام/

کد خبر 13368

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha