عشایر؛ مولد‌ترین قشر جامعه

مسئول بسیج عشایری سپاه قائم آل محمد(عج) استان سمنان گفت: عشایر یکی از مصادیق تولید ملی و مولدترین قشر در بین اقشار جامعه هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، حسن ذوالفقاری، مسئول بسیج عشایری سپاه قائم آل محمد(عج) استان سمنان امروز(27 اردیبهشت)در آستانه 29 اردیبهشت روز بسیج عشایری در گفتگو با خبرنگاران گفت: عشایر تمام مایحتاج ضروری خود را تولید و مصرف می‌کنند و حتی این تولیدات را به دیگر اقشار جامعه هم عرضه می‌کنند.

 

وی اظهار داشت: نامگذاری سال 91 بعنوان تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی از سوی رهبر معظم انقلاب نشان می‌دهد که موضوع اقتصاد همچنان درصدر مسائل مهم داخلی و ملی قرار دارد.

 

مسئول بسیج عشایری سپاه قائم آل محمد (عج) استان سمنان با بیان اینکه این نامگذاری ها برگرفته از یکسری الزامات و شرایط خاص است که اولویت سال در آن مشخص شده است، افزود: در سال 91 اختصاصی‌تر به اقتصاد توجه می‌شود و تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی در اولویت قرار دارد.

 

حسن ذوالفقاری بیان داشت: با توجه به اینکه اقتصاد کشور به دلیل اجرای قانون طرح تحول اقتصادی، مسائل جهانی و بحران اقتصادی غرب در شرایط ویژه ای قرار دارد و همچنین با توجه به مسائل منطقه ای، حمایت از تولید و کار و سرمایه ایرانی راهکاری جهت مقابله با حربه های نظام استکبار جهانی علیه ملت ایران است.

 

وی تحریم های یکجانبه غرب علیه ایران از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون را که درصدد جلوگیری از رشد و پیشرفت ایران اسلامی در منطقه و جهان بوده را باعث خودکفایی و پیشرفت ایران اسلامی عنوان کرد.

 

مسئول بسیج عشایری سپاه قائم آل محمد (عج) استان سمنان اظهار داشت: عشایر با تکیه بر خود از مسائل مادی گرفته تا مسائل امنیتی خودکفاء هستند و بعنوان مولد از تولید به مصرف فعالیتهای خود را انجام می دهند این در حالی است که جامعه شهری در این زمینه محتاج هستند.

 

وی با بیان اینکه این موضوع را با عدد و رقم میتوان به اثبات رساند، افزود: بر اساس آمار، جمعیت عشایر در کشور حدود 2درصد است و این جمعیت دو درصدی 20 تا 25 درصد تولیدات دامی کشور و 40 درصد صنایع دستی کشور را تولید می کنند.

 

مسئول بسیج عشایری سپاه قائم آل محمد(عج) استان سمنان ادامه داد: در بحث امنیتی با طرح تسلیح عشایر حدود 200 هزار نفر در سطح کشور تسلیح شدند که 60 درصد مرزها در اختیار این قشر بوده و این جمعیت پشتوانه خوبی برای دفاع از نظام و انقلاب و ولایت هستند.

 

ذوالفقاری تأکید کرد: باید با برنامه ریزی مناسب توسط مسئولین از این قشر زحمت کش و مولد در سال تولید ملی حمایت های لازم صورت گیرد.

 

وی خاطرنشان کرد: استان سمنان بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران از عشایر کوچنده در سال 87 دارای 14 هزار و 92 نفر عشایر کوچ رو بوده که حدود 2درصد جمعیت استان را تشکیل می دهد.

 

مسئول بسیج عشایری سپاه قائم آل محمد (عج) استان سمنان گفت: ساختار سازمان بسیج عشایری سپاه قائم آل محمد(عج) در اواخر سال 1387 توسط سازمان بسیج مستضعفین ابلاغ و در اوایل سال 1388 به صورت مستقل در سپاه استان رسما آغاز بکار کرد.

 

ذوالفقاری گفت: در حال حاضر سازمان بسیج عشایری استان سمنان دارای یک حوزه مقاومت عشایری با 9 پایگاه مقاومت عشایری در شهرستان مهدیشهر و یک پایگاه مقاومت عشایری در شهرستان دامغان و یک پایگاه مقاومت عشایری در شهرستان گرمسار است که حدود سه هزار بسیجی را سازماندهی کرده است.

 

وی بیان داشت:‌ سازمان بسیج عشایری با رویکرد فرهنگی و معنوی و تربیتی در عرصه های مختلف بسیج انجام وظیفه می کند.

 

مسئول بسیج عشایری سپاه قائم آل محمد(عج) استان سمنان، با اشاره به عملکرد سازمان بسیج عشایری در سال 90 گفت: دیدار و سرکشی از خانوادهای معظم شهدا عشایر، گشت امنیتی کوچ بهاره و پائیزه، برگزاری جشنواره فرهنگی هنری ورزشی بسیج عشایر استان و جشنواره سوارکاری و تیراندازی ویژه عشایر، برپایی نمایشگاه در هفته دفاع مقدس در سطح شهرستانها و افتتاح ساختمان پایگاه مقاومت بسیج عشایری حبیب بن مظاهر شهر کلاته دامغان از جمله اقدامات صورت گرفته در سال گذشته بوده است.

 

ذوالفقاری ادامه داد:‌ از دیگر اقدامات صورت گرفته در سال 90 برگزاری یادواره شهدای عشایر و همایش سران ایلات و طوایف و معتمدین عشایر استان، مسابقه کتابخوانی، برگزاری کانون تفکر بسیج عشایری، تشکیل 35 حلقه صالحین، اعزام نفرات برتر تیراندازی استان به مسابقات کشور تیراندازی عشایر در استان ایلام، شرکت در یادواره شهداء عرب و همایش سران ایلات و طوایف کشور با اعزام سران عشایر استان بوده است.

 

مسئول بسیج عشایری سپاه قائم آل محمد (عج) استان سمنان افزود: تربیت و آموزش حافظان قرآن کریم، برگزاری مسابقات قرآنی در سطح رده‌های مقاومت عشایری، شرکت در کنگره شهدای عشایر در استان کرمان با معرفی شهید شاخص عشایر استان، برگزاری مسابقات ورزشی ویژه حلقه های صالحین، دیدار و سرکشی از خانواده های شهدای عشایر، اعزام نخبگان و خواص عشایر به اردوی راهیان نور و سایر برنامه های بصیرتی تربیتی دیگر از جمله برنامه های پیش بینی شده در سال 91 است.

 

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: شهید شاخص بسیج عشایری کشور شهید احمد سلیمانی است.

 

وی گفت: از جمله مشکلات پیش روی سازمان بسیج عشایری در سطح استان را، نبود پایگاههای مقاومت عشایری علیرغم وجود عشایر در بعضی از شهرستانها و همچنین نبود زیر ساخت مناسب جهت فعالیت های بسیج عشایر عنوان کرد.

 

ذوالفقاری افزود: در حوزه مقاومت مهدیشهر مکان و فضای مناسب جهت فعالیت بسیجیان وجود ندارد و برای فعالیت بسیجیان خصوصا در موضوع تشکیل حلقه‌های صالحین دچار مشکل هستیم که ان شاءاله این مشکل به نحوی مرتفع خواهد شد.

 


پایان پیام/

کد خبر 133467

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha